Το σχέδιο Μητσοτάκη για μνημόνιο με FIFA και UEFA και η απειλή «λουκέτου» στην Super League

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και το σύμφωνο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ


ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
21:42
30/01/2020
Το σχέδιο Μητσοτάκη για μνημόνιο με FIFA και UEFA και η απειλή «λουκέτου» στην Super League
22
loading

Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αλλά και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους» είπε ο πρωθυπουργός.

«Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πώς οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Το μνημόνιο συνεργασίας με FIFA και UEFA

«Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία.
Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. Ο αθλητισμός είναι υγεία» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε και τα σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «θα αποταθεί στην FIFA και στην UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ναι, μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της Uefa και Fifa να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα. Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Να γνωρίζουν οι συνένοχοι σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους» είπε ο πρωθυπουργός.

«Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες» τόνισε.

H προειδοποίηση για το λουκέτο στο πρωτάθλημα

«Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη».

Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει» ανέφερε.

«Η φωτεινή Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί να απεικονίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα. Χθες η κυβέρνηση σε μία κίνηση καταλλαγής ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση για το θέμα» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση με την οποία προβλέπεται ποινή αφαίρεσης βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή τη διάταξη; Δεν μιλάμε για μία αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη. Έκρινα εγώ ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική» ανέφερε.

«Φρόντισα να απομακρύνω ευρωβουλευτή μας που δεν συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην περίπτωση Ζαγοράκη.

«Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα»

«Ξαφνικά επιστρέφω απο τις ΗΠΑ και ακούω το ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη κύρωση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας γιατί κάτι άλλαξε και θα φανούμε προβλέψιμοι, δεδομένοι και ότι δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι στην εξωτερική πολιτική.

Αυτή τη συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και θέσει σε εφαρμογή εσείς κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το '18 λειτουργεί. Ποιον κοροϊδεύετε εδώ πέρα;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

«Πράγματι είπα στις ΗΠΑ ότι είναι καλό να είσαι προβλέψιμος. Απρόβλεπτος ήσασταν εσείς το πρώτο εξάμηνο του 2015 και είδαμε που μας οδηγήσατε. Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα» τόνισε.

«Έλαβα πριν από 10 ημέρες επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ. Πομπέο. Σε αυτή την επιστολή ο κ. Πομπέο γράφει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στη στήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδος. Δεν θυμάμαι κ. Τσίπρα να πήρατε τέτοια επιστολή επί δικών σας ημερών. Η τελευταία φορά που λάβαμε τέτοια επιστολή από Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ήταν το 1976. Είχατε πάρει και εσείς μια επιστολή από τον κ. Τραμπ που σας συνεχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Κύριε Τσίπρα αλλάξτε την απόφασή σας και ψηφίστε μαζί μας. Για την Ελλάδα θα είναι κέρδος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεσή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία.

«Εμείς χτίζουμε πάνω στις δικές σας πολιτικές επιλογές τις οποίες έρχεστε τώρα και αναιρείτε. Παραμένετε όντως απρόβλεπτος και αναξιόπιστος. Άλλοτε ξεκινούσατε για πορεία προς αμερικανική πρεσβεία και φεύγατε στο Σύνταγμα. Έτσι και τώρα αρνείστε τη συμφωνία» είπε.

«Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον. Θα σας καλέσω να φανείτε και πάλι απρόβλεπτος. Παρότι θα ψηφίσετε παρόν - ψηφίστε τουλάχιστον όχι, τι είναι αυτά τα μεσοβέζικα - αλλάξτε την απόφασή σας και ψηφίστε μαζί μας. Για την Ελλάδα θα είναι κέρδος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κόντρα και στην δευτερολογία

«Θα σας παρακαλούσα κ. Τσίπρα την επόμενη φορά όταν αναφέρεστε σε δηλώσεις τρίτων, ζητήστε από το επιτελείο σας τα ακριβή αντίγραφα αυτών που έχουν γίνει. Είμαι περίπου βέβαιος ότι ο σύμβουλος ασφαλείας του αμερικανού Προέδρου δεν τα είπε όπως τα είπατε εσείς», ανέφερε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε απαντώντας στον Αλέξης Τσίπρα: «Καταλαβαίνω ότι σας προκαλεί πολύ μεγάλη ενόχληση κάθε φορά που η χώρα λαμβάνει εύσημα για την πρόοδο που έχει πετύχει τους τελευταίους 6 μήνες. Σταματήστε αυτή την πιπίλα για το πόσο απρόβλεπτοι είστε και ότι βγάλατε την Ελλάδα από τα μνημόνια αφού τη βάλατε πρώτα.

Ενισχύουμε το πλαίσιο των στρατηγικών μας συμμαχιών. Όχι μόνο με τις ΗΠΑ αλλά και με άλλες χώρες. Το επίπεδο ελληνογαλλικών σχέσεων ποτέ δεν ήταν καλύτερο. Έχω τις επόμενες ημέρες να επισκεφτώ Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Απαράδεκτο και απρεπές να αφήνετε υπονοούμενα για τα ταξίδια του πρωθυπουργού.

Υπήρχε πάντα σε αυτή την αίθουσα πάγια πρακτική των πολιτικών δυνάμεων ότι όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό αποφεύγεται η κριτική εντός Ελλάδος. Την έχετε εγκαταλείψει.

Τα καλά ξεμπερδέματα τα επιστρέφω για τα δικά σας εσωκομματικά προβλήματα. Θα μιλήσω και εγώ με ονόματα. Ο κ. Μαρινάκης είναι αυτός που σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα στις εφημερίδες μέχρι που δεν τα βρήκατε κάπου. Ως προς τον κ. Σαββίδη με τον οποιο πηγαίνατε αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη, αν θυμάμαι καλά αυτός είχε πει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Εσείς τους πήρατε αγκαλιά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Σωστό το σχέδιο Μητσοτάκη

  Ομως ο κόσμος βλέπει οτι βοηθάει τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, κανονικά έπρεπε να αφησει τον ΠΑΟΚ να υποβιβαστεί αφου παρανόμησε με την Ξανθη. Για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ τα κανει αυτά ο Μητσοτάκης. Καταλαβαινουμε οτι ειναι ιστορικη ομαδα ο ΠΑΟΚ, όμως παρανόμησε. Πρεπει να υποβιβαστεί, τελεια και παυλα. Ετσι και αλλοιώς η ΝΔ ειναι σημερα στο 50% και έχει όλους τους Ελληνες με την ΝΔ, ας μην κανει ελεημοσύνες στον ΠΑΟΚ και στον ρωσο ολιγαρχη Σαββίδη.

 2. avatar τζιμακος

  https://www.youtube.com/channel/UCikCevXJdWJG5mnRBG-5FBw

 3. avatar Ανενδοτος

  Όταν ο Αλέξης κανει δημοψηφίσματα και το αποτέλεσμα το γράφει στα παλαιά του υποδυματα ,
  κι οταν ο Κυριάκος δηλώνει ευθαρσως στη βουλή πως προτιμα να ασχολείται με το ποδόσφαιρο παρα με δημοψηφίσματα , ε τοτες ο Ελληνικος λαος εχει δυο επιλογές . Η να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του και να φουνταρει στη θάλασσα , η να τους πετάξει και τους δυο στον καλαθο των αχρηστων . Εγω παντως προτιμω ( και θα κανω οτι μπορω γι\' αυτό ) το δεύτερο .

 4. avatar Κυριάκο

  Προχωρά κάνε κάθαρση αυτο δεν ειναι πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο εχει μπιζνα για ορισμένους [...] που εκμεταλλεύονται τους αφελείς οπαδούς. Αυτη η Ιστορία πρεπει να λήξει. Μητσοτάκη τελειώσετω το θέμα αρκετά τράβηξε.

 5. avatar ο τυπος

  τα εκανε σαν τα μουτρα του. Δεν είναι απλά ανίκανος είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει αμέσως

 6. avatar Γεροτσολιας

  Μπορει και ναι μπορει και οχι. Ας περιμενουμε λοιπον μερικους μηνες ακομα. Διοτι δεν γινεται καποιος επενδυτης στο ποδοσφαιρο και μαλιστα χωρις δικο του κεφαλαιο, να χρησιμοποιει τους φιλαθλους σαν ιδιοτικο στρατο και να εκβιαζει, ο Γερμανος θα του ελεγε ενα μεγαλο Ραους. Εχουμε καταντισει χωρα τριτοκοσμικη, δεν παει αλλο. Γεροτσολιας

 7. avatar Κοκο

  Μητσοτάκη αν τηρούσες το νόμο χωρίς παρεμβάσεις όλα θα ήταν μια χαρά αλλά για να μην χάσεις ψήφους θόλωσες τα νερά και τώρα πετάς την μπάλα στην εξέδρα.
  Πολιτική από τα Lidl τι ΝΔ τι ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια και τα αυτά.

 8. avatar Ζαφειρίδης

  Με το στήσιμο της ΕΕΑ υπέρ του Μαρινάκη έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα και δίχασαν τη χώρα! Στη Νέα Δημοκρατία είναι ανίκανοι να αρνηθούν οτιδήποτε στο μεγαλοπαράγοντα αφεντικό τους! Αυτός κυβερνά την Ελλάδα!

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Εν τω μεταξει οι εδώ ιστίο σελίδες γράφουν ότι ο ρώσος σαβιδης πιάστηκε να κλέβει στους κανονισμούς τους πρωταθλήματος και ότι ο Μητσοτάκης τον εβοηθησε διότι είναι πιασμένος.

   1. avatar φχ

    Στο \"εκει\" να ασχοληθείς μόνο με το ΝΒΑ σας ...και άσε τις ιστιο-σανίδες ! Α , και λίγο τα ελλήνικους να τα
    φρεσκάρεις , γιατι ο Κουλης σου εδω στο Ελλάντα είναι αναγκασμένος να μιλά στη μητρική μας γλώσσα. Στις χοροεσπερίδες της ομογένειας , μιλά αγγλικάκια, Ελληναρά μου εσύ...

 9. avatar 1+1

  Το πιο προτιμητέο πιστεύω οτι ειναι να διακοπεί τώρα για εφετος το πρωταθλημα και να αρχισει το νεο τον επόμενο Αυγουστο....!!
  Γιατί σε περιπτωση που αφαιρεθούν βαθμοί απο τον ΠΑΟΚ, ο τιτλος λογικά θα οδευσει προς Πειραιά , με συνεπεια να βρεθεί τότε η κυβερνηση αντιμετωπη με το συνολο σχεδόν των Ελλήνων φιλαθλων, πλην φυσικά των Γαυρων, μιας και ο Θρηνος ειναι στην κυριολεξία το κοκκινο [ ...]πανο για την πλειοψηφια των Ελλήνων ποδοσφαιροφιλων και τότε σίγουρα θα βγούν στους δρομους και οι βάζελοι..!!

  1. avatar Πελασγος

   Κατ αρχήν οι γαύροι είναι 60-65% στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αυτό δεν αμφισβητείται. Δεύτερον δεν παίζει ρόλο ποιοι είναι οι πιο πολλοί πρεπει να τηρούνται οι νόμοι αλλοιώς είσαι μπανανία η μήπως είσαι;

   1. avatar Ταυρος 13

    Εσυ ζεις στο κοσμο σου και μπερδευεις τον Πειραια με την Ελλαδα. Ουτε στον Πειραια δεν εχει ο Γαυρος 65%.. Στην Θεσσαλονικη ουτε 4% δεν ειχε σε ερευνα που εγινε πριν 2 χρόνια. Ξυπνα γαυράκο. !

 10. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  Ο Μητσοτακης χρωσταει την εκλογικη νικη στα ΜΜΕ( Μαρινακη Αλαφουζο Βαρδινογιαννη Κοντομηνα) που εκρυβαν τα σκανδαλα του και παραπληροφορουσαν τον κοσμο κατα του Συριζα με fake news αν δεν ηταν αυτοι (τα ΜΜΕ) δεν θα κερδιζε πουε τις εκλογες οχι να παρει και αυτοδυναμια...και γιαυτο και αυτος τωρα τους τα ξεπληρωνει με καθε τροπο καθε μερα που ειναι κυβερνηση και ας ξεφτιλιζεται..

  1. avatar ΝΧ

   Οι συριζαιοι άπλυτοι κομμουνιστές είναι εκεί που πρεπει ανθελληνες στο5%

  2. avatar 1+1

   Νομιζω “λαντζερη” οτι κανεις λάθος.!
   Ναι τα Μμε βοηθησαν τον Μητσοτακη και καλά εκαναν αφου εξυπηρετεί, με το αζημιωτο πιθανόν, τα συμφέροντα τους , αλλα ο μεγαλος ευεργετης του ειναι για εμενα ο Τσιπρας δυστυχως.! Πιστευω να εχεις την δυνατοτητα να καταλαβεις το γιατί, εαν οχι πολυ ευχαριστως να στο αναλυσω. !!

   1. avatar 3+3

    Δυστυχώς για εσάς που ψηφίσατε τα ανθελληνικά θρασίμια του συριζα γραικυλοι ραγιάδες.

    1. avatar 2+2

     Μακαριοι οι πτωχοί τω πνευματι...!
     Ετσι λεμε στο χωριο μου αυτους που δεν μπορουν δυστυχως να καταλαβουν οτι ανθελληνες ειναι οι πολιτικοί των δύο κομμάτων που κατεκλεβαν επι χρονια το κρατος και τελικα το χρεοκοπησαν, με αποτέλεσμα να εχει καταστεί η πατριδα μας η πλεον υπερ χρεωμενη χωρα παγκοσμιως σε αναλογία βεβαίως πληθυσμού/ χρεους.
     Ξυπνα εθνικι για συντομα θα κλαις. !!

 11. avatar δσα

  Ποιος το διμηουργησε ολο αυτο το χαος Κουλη για πες μας.. εσυ και το επιτελικο κρατος της βλακειας σου!

 12. avatar Ωραίος ο Κυριάκος

  Σωστά κανει και θελει να μπεί μία τάξη και στο ποδόσφαιρο που επι χρόνια ταλαιπωρείται. Οπως νοικοκύρεψε ο Κυριάκος όλη την χωρα και την οικονομία μας, καιρός ειναι να νοικοκυρέψει και το πρωτάθλημα. Ευγε. Ολη η Ελλάδα στηρίζει τον Κυριάκο, γιατί αποδείχθηκε ένας σοβαρός και πολύ αποτελεσματικός ηγέτης. Δίκαια στη προχθεσινη δημοσκόπιση το 45% τον Ελλήνων στηρίζει την ΝΔ.

  1. avatar Εσυ μαλλον ζεις σε αλλη χώρα

   Διαφορετικά ειτε ζεις στον κοσμο σου ,ειτε εισαι τρολ- Λακη..!

  2. avatar @@@@@@Ωραίος ο Κυριάκος

   η χαζος εισαι η ο κουμπαρος του εισαι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει