Ανακοίνωση εξέδωσε η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αναφερόμενη στις μηνύσεις εναντίον των διαιτητών…

Το θέμα με τις μηνύσεις από ανθρώπους των ομάδων προς τους διαιτητές άρχισε πριν λίγο καιρό και φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, με συνέπεια η ΕΠΟ να αντιδράσει. Πώς; Με μία ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Μετά τις διαδοχικές προσπάθειες κατασυκοφάντησης και κατατρομοκράτησης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών των αγώνων της Super League 1 και της απόπειρας για αναστολή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, προκειμένου να πληγεί κατά κύριο λόγο η Ομοσπονδία, πληροφορούμαστε από τα Μ.Μ.Ε. ότι οι γνωστοί “ταραξίες” της κανονικότητας του χώρου προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη βιομηχανία υποβολής μηνύσεων, που εφηύραν εις βάρος των διαιτητών και κατά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπερνιέται κάθε όριο, αφού -βάσει των διαρροών- είναι προφανής η αναφορά σε φαιδρά επιχειρήματα, ασύστολα ψεύδη και γελοίους ισχυρισμούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η στοιχειοθέτηση απίθανων σεναρίων και ανύπαρκτων αδικημάτων.

Για όσους δεν…τρέφονται με σανό, ο στόχος βέβαια παραμένει προφανής: ή τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και οι διαιτητές θα υποκυψουν στις πιέσεις και το μπούλινγκ, ή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί. Με κάθε τρόπο και πάσει θυσία… Ακόμα και αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρεται καθημερινά διεθνώς με τα καμώματά τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επαναλαμβάνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κ. Ε. Δ. και τα μέλη της λειτουργούν σε καθεστώς ανεξαρτησίας και αυτονομίας, βάσει των οδηγιών των FIFA και UEFA, και ουδείς μπορεί να παρέμβει ή να επηρεάσει το έργο του ορισμού των διαιτητών και της αξιολόγησής τους.

Όσο κι αν κάποιοι εξαντλήσουν την εφευρετικότητά τους, όσο κι αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν, το Παιχνίδι θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και οι απαράδεκτες μέθοδοί τους θα πέφτουν στο κενό.

Ας σταματήσει, λοιπόν, η πρόκληση της φίλαθλης κοινής γνώμης και η στοχοποίηση των διαιτητών, τώρα!».