Ο τερματοφύλακας του Άγιαξ, Αντρέ Ονάνα, αποκάλυψε πως μία ομάδα αρνήθηκε πρόσφατα να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του επειδή οι οπαδοί δεν θα δεχόντουσαν έναν μαύρο γκολκίπερ.

Μιλώντας στην ολλανδική Het Parool, ο Ονάνα, αναφέρθηκε στον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο και τις εμπειρίες του ίδιου.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας είπε αρχικά: «Είμαι υπερήφανος που είμαι μαύρος. Ο ρατσισμός δεν υπάρχει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά στην κοινωνία».

«Αν κάποιος απευθυνθεί σε εμένα λέγοντάς με πίθηκο, το πρόβλημα είναι δικό του. Δεν βλέπω διαφορά μεταξύ μαύρου και λευκού», συμπλήρωσε ο ταλαντούχος γκολκίπερ του Αίαντα.

Όσο για το περιστατικό με την ομάδα που τον απέρριψε, είπε: «Δεν είναι εύκολο για έναν μαύρο τερματοφύλακα να βρίσκεται στις μεγάλες ποδοσφαιρικές σκηνές.

Θυμάμαι ότι κατά την πρώτη μου χρονιά στον Άγιαξ φτάσαμε στον τελικό του Europa League. Μετά τον τελικό ο μάνατζερ μου είχε συζητήσεις με ένα πολύ ενδιαφέρον κλαμπ, αλλά αυτή η ομάδα επέλεξε να μην με αποκτήσει γιατί είμαι μαύρος τερματοφύλακας και θα ήταν δύσκολο για τους οπαδούς. Οπότε δεν ήταν κριτήριο τους αν ήμουν καλός ή όχι. Το παίρνω ως κοπλιμέντο.»