Η εικόνα της ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής (24/11) κόντρα στον Άρη -και όχι τόσο το αποτέλεσμα- ήταν ο λόγος για να τρέξουν οι εξελίξεις στον σύλλογο, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Κάτι που αρχικά στην Ένωση δεν ήθελαν να συμβεί, εάν δεν έβρισκαν τον κατάλληλο άνθρωπο για να καθίσει στον πάγκο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Ίλια Ίβιτς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Άπαντες γνώριζαν ότι ο Νίκος Κωστένογλου θα ήταν μια μεταβατική λύση. Όμως, στην Ένωση ήλπιζαν ότι η… βενζίνη που έδωσε στην ομάδα θα κρατούσε πολύ παραπάνω, αν όχι μέχρι το τέλος της χρονιάς, έως ένα σεβαστό διάστημα για να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα ανοίξει μια νέα σελίδα, για να αντικαταστήσει αυτήν που «έκαψε» το πέρασμα του Μιγκέλ Καρντόσο.

Αυτό δεν συνέβη, ωστόσο, κι έτσι είναι ειλημμένη απόφαση το συντομότερο δυνατό να υπάρξει αντικατάσταση προπονητή. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έχει επισπεύσει την αναζήτηση, καθώς ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά.

Πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» είναι ξεκάθαροι στο ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια επιλογή που θα δείχνει -και πιθανότατα θα είναι- ακατάλληλη, ή έστω που θα αποτελεί ακόμη ένα «στοίχημα», όπως συνέβη στο παρελθόν. Θέλουν να επιλέξουν έναν άνθρωπο εγνωσμένης αξίας, με όσο το δυνατό μικρότερο ρίσκο, αλλά και το συντομότερο δυνατό.

Μανόλο Χιμένεθ αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει… στο κάδρο, καθώς ο Ισπανός έχει δουλειά, ενώ ακόμη και αν ήταν διαθέσιμος, πάλι δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές. Προς το παρόν, κάποιο όνομα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αν και ιδανικά στην ΑΕΚ θα ήθελαν ο νέος προπονητής να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ακόμη και στο ματς του Σαββάτου (30/11) με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο. Ωστόσο, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο.