Παρουσίαση Τσάβι Ρόκα: «Να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο»

«Γεννήθηκα νικητής, οι παίκτες πρέπει να είναι το ίδιο»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
15:09
25/11/2019
Παρουσίαση Τσάβι Ρόκα: «Να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο»
10
loading

Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σοβαρότητα, ο Τσάβι Ρόκα παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου την οποία προλόγισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος καλοσώρισε τον 45χρονο τεχνικό διευθυντή στον σύλλογο.

Ο Καταλανός ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα θα έχουν οι Ακαδημίες, ότι στόχος του είναι λίγοι και ποιοτικοί ξένοι, ενώ ανέλυσε τη φιλοσοφία και το πλάνο του για να επανέλθει το κλαμπ στην κανονικότητα του μεγέθους του, γεγονός που αποτελεί και τον μεγάλο του στόχο. Παράλληλα, τόνισε πως γεννήθηκε νικητής αλλά δεν έχει μαγικό ραβδί για να κάνει... εδώ και τώρα τον σύλλογο όπως θα έπρεπε να είναι.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Τσάβι Ρόκα:

«Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τον Κώστα Κωνστάντο, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ και εσάς που ήρθατε σήμερα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Παναθηναϊκό. Έχω όρεξη να δουλέψω, θέλω να βοηθήσω και να φέρουμε εις πέρας το πρότζεκτ. Ξέρω τι σημαίνει να είμαι εδώ, ξέρω το μεγαλείο του συλλόγου και ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη. Με πολύ δουλειά θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη», τόνισε αρχικά ο Καταλανός, για να προχωρήσει στη συνέχεια στις απαντήσεις ερωτήσεων.

- Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για την ομάδα και το ρόστερ της;

«Όταν ήρθαμε σε επαφή, είδα τα παιχνίδια της ομάδας, αλλά είναι διαφορετικό να τα βλέπεις από την τηλεόραση. Είναι μια ομάδα με πολλές δυνατότητες, μια ομάδα που βελτιώνεται και πρέπει να εκμεταλλευθούμε όλο αυτό το υλικό για να φέρουμε εις πέρας το πρότζεκτ και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τη νέα περίοδο».

- Ποιος είναι ο πρώτος στόχος σας με τον Παναθηναϊκό; 

«Όταν ήρθα σε επαφή με τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησα την δουλειά. Ο στόχος είναι να βοηθήσω, να βάλω το λιθαράκι μου για να πάει η ομάδα εκεί που η ιστορία της υπαγορεύει. Πρέπει να συνεχίσουμε το πρότζεκτ μας, ώστε να είμαστε καλύτεροι την επόμενη περίοδο».

- Τι θέλετε να προσθέσετε στον Παναθηναϊκό; 

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πρέπει να απαντήσω σε αυτό, αλλά εκείνοι που με επέλεξαν. Ήρθα να βοηθήσω, να προσφέρω τις γνώσεις μου, την εμπειρία από τα χρόνια που δουλεύω και την 24ωρη δουλειά μου για την ομάδα. Θα σας παραπέμψω σε εκείνους που με επέλεξαν. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου».

- Ποιο θα είναι το πλάνο σας στον Παναθηναϊκό; 

«Ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα είναι ο εξής: Ξεκίνησα από τη Μασία, έφτασα στην πρώτη ομάδα. Ξέρω πώς γίνεται αυτή η διαδικασία και είναι σημαντικό. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μπορεί κάποιος νέος να έχει τα στοιχεία να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Θέλω να πάρω αυτά τα παιδιά, από τις ακαδημίες να τους δώσω ό,τι χρειάζονται για να βελτιωθούν και να πάνε στην πρώτη ομάδα. Θέλω να φέρω και κάποιους ξένους που θα βοηθήσουν την ομάδα και τους νέους πάνω από όλα. Δεν θέλω να φέρω μόνο ξένους, δεν το έκανα ούτε στην Κύπρο. Θέλω να δούμε τι υπάρχει στις ακαδημίες, τους καλούς να τους πάμε στην πρώτη ομάδα και να φέρουμε και κάποιους ξένους που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και θα βοηθήσουν και αυτά τα παιδιά».

- Με τα παιδιά από τις ακαδημίες και κάποιους ξένους, πιστεύετε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα απέναντι σε πλουσιότερους και ισχυρότερους αντιπάλους; 

«Είναι ευτυχές το γεγονός πως υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχουν και άλλες διαφορές, έχουμε ποιότητα και δυναμισμό και δυνατότητες. Τα χρήματα θα μου πείτε κάνουν την διαφορά αλλά και τα εργαλεία κάνουν την διαφορά. Οι ακαδημίες, οι λεπτομέρειες. Το πρότζεκτ είναι σοβαρό και ο στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε στους φιλάθλους μας την εικόνα που θέλουν. Να μας ξαναδούν μεγάλη ομάδα. Έχουμε τα εργαλεία, τους τρόπους να ξαναγίνουμε μεγάλη ομάδα».

- Πώς μπορεί να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στα κανονικά του επίπεδα και σε πόσο χρόνο; 

«Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σας το απαντήσω, πόσο θα μας πάρει να γίνουμε τοπ και πάλι. Όταν οι ιστορικοί σύλλογοι έχουν δυσκολίες, όλα είναι δύσκολα. Ειδικά για τους φιλάθλους. Καταλαβαίνουμε την δυσκολία. Βλέποντας τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ξέρουν τι έχει γίνει και ξέρουν να βρούμε ισορροπία οικονομική και αγωνιστική, ώστε να κάνουμε μια διαχείριση χωρίς σπατάλες. Έχουμε δυναμική και δυνατότητες. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο μας το δυναμικό για να φέρουμε τον κόσμο ξανά δίπλα μας».

- Σκοπεύετε να ασχοληθείτε με το θέμα των κομμένων; Υπάρχει πιθανότητα να γίνει συνεργασία με την Μπαρτσελόνα ή με κάποιον άλλον ισπανικό σύλλογο;

«Ξέρω την κατάσταση, αλλά πρέπει να δούμε τα πράγματα και να αποφασίσουμε. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα αναλύσουμε. Μακάρι να υπάρξει κάποια καλή συνεργασία. Δεν είναι μόνο οι ισπανικές ομάδας. Είχα συνεργαστεί με την Ουράλ ως τεχνικός διευθυντής. Κοιτάζουμε όλες τις δυνατότητες με στόχο να κάνουμε το καλύτερο για τον σύλλογο».

- Έχετε συνεργαστεί με τον Γιώργο Δώνη για τα μεταγραφικά ή συνολικά για την ομάδα; Με το θέμα των ανανεώσεων τι γίνεται και με τι θα είστε ικανοποιημένος, σκεφτόμενος τον εαυτό σας δύο χρόνια μετά εδώ;

«Είχαμε μια πρώτη επαφή. Μίλησα με τον κ. Κωνστάντο, για το τι γίνεται. Θα μιλήσω εκτενώς με τον προπονητή, γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ. Να δούμε τι μας λείπει για τον Γενάρη. Στόχος μας να έχουμε ένα καλό σχέδιο κοιτάζοντας την επόμενη περίοδο. Ο σύλλογος πάντα κάνει πράγματα για το καλό του. Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά στόχος μας είναι να βρεθούμε εδώ δύο χρόνια μετά, με σκοπό να κάνουμε έναν απολογισμό και να δούμε πόσο έχουμε βοηθήσει τον σύλλογο».

- Έχετε κάποια δέσμευση από τον μεγαλομέτοχο πως θα αυξηθεί το μπάτζετ στην επόμενη διετία; Έχετε ένα σχέδιο για κάποιο δίκτυο scouting;

«Δεν ήρθα επειδή ο κ. Αλαφούζος μου υποσχέθηκε πως θα αυξήσει το μπάτζετ. Πάντα προσαρμόζομαι με τα μπάτζετ. Όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό: την ομάδα. Αν κάποια στιγμή πιστεύει πως έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποια χρήματα, είμαι πεπεισμένος πως θα το κάνει. Καλώς να έρθουν κάποια χρήματα, αλλά προσαρμόζομαι σε αυτά που έχω. Θα το εξετάσουμε το θέμα με το scouting. Αν μπορούμε να το βελτιώσουμε, ευχαρίστως να το κάνουμε».

- Ποια είναι η γνώση σας για τον κ. Σάμιο;

«Δεν έχω έρθει ακόμη σε επαφή μαζί του. Μόλις αναλάβει θα έχω μια πολύ στενή συνεργασία για τις ακαδημίες, για να δούμε ποιους παίκτες θα αξιοποιήσουμε. Όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της ομάδας».

- Από το πλάνο που ξεκίνησε το 2018 με τον Νίκο Νταμπίζα, θα πατήσετε πάνω, θα το αλλάξετε, θα κρατήσετε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία;

«Δεν γνωρίζω ακριβώς το πλάνο που υπήρχε. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ, ήρθα για να φέρουμε εις πέρας κάποιο σχέδιο. Δεν υπάρχει πλάνο Ρόκα. Πιστεύω στην καλή συνεργασία, στην συμμετοχή, όλοι είναι σημαντικοί σε αυτή την συνεργασία. Του καθενός. Θα θέσω σε εφαρμογή αυτά που ξέρω από την εμπειρία μου. Σέβομαι τον κ. Νταμπίζα. Είμαστε όλοι μαζί για να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας και ο καθένας με βάση τις γνώσεις του να μπορεί να συνεισφέρει».

- Πώς έχετε στο μυαλό σας τη συνεργασία με τον προπονητή;

«Γνωρίζω τον κ. Δώνη από την Κύπρο, είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Στο κέντρο υπάρχει ο άνθρωπος, αν δεν είσαι καλός άνθρωπος, δεν μπορείς να γίνεις καλός πουθενά. Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία, να βλέπουμε μαζί τους παίκτες που μας αρέσουν, εγώ δεν θα μπω στα δικά του χωράφια. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία για μια επιθετική ομάδα, που θα βγάζει θέληση στον αγωνιστικό χώρο. Για το ποιος θα έρθει με μια μεταγραφή, θα γίνει από κοινή συζήτηση, αλλά άπτονται των υποχρεώσεων του τεχνικού διευθυντή. Θα μιλάμε για ό,τι απασχολεί την ομάδα».

- Τι εργαλείο χρειάζεται τον Γενάρη για να γίνει καλύτερος ο Παναθηναϊκός;

«Δεν είναι ένα εργαλείο. Είναι πολλά και πρέπει να δούμε πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε υπέρ της ενίσχυσης. Πρέπει να αντλήσουμε υλικό από την Ακαδημία. Πρέπει να αναλύσω τι πρέπει να βελτιώσουμε. Οι παίκτες πρέπει να είναι νικητές. Αυτή την αίσθηση είχα στη ζωή μου. Γεννήθηκα νικητής. Θέλω να νικάω. Ακόμη και στα επιτραπέζια θέλω να νικάω την κόρη μου. Δεν έχω μαγικό ραβδί, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το παν για να γίνει ανταγωνιστικότερος ο Παναθηναϊκός».

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Τον μανάβη τον

  Ξεχρεώσατε ρε ;

 2. avatar Κοδας30

  Μην απαντάτε στον Laser έχει το μυαλό του σαββα κρίμα ο γαβρος γιατί ρε πανιώνιε έκανες χθες τέτοιο πράμα πάλι κλάμα ο Άρης μόνο που δεν κλάψανε όταν βάλανε το 1:1 χαχα

  1. avatar Laser

   Εσένα τώρα τι να σου πω? Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τις πολλές φάπες που έχεις φάει από τον Ολυμπιακό σου έχει σαλέψει και δεν ξέρεις τι λες.

 3. avatar ΠΑΟ

  Αν δε φύγει ο Αφραγκούζος μην περιμένεις προκοπή. Αυτός έχει γράψει την ομάδα που δόξασε την Ελλάδα στο Γουέμπλεϊ [...]! Ασχολείται αποκλειστικά με το να διατηρήσει τον Κούλη στην εξουσία.

 4. avatar ☘️Lxi

  Eντυπωση μου προκαλεί η σημερινή απάθεια των νεων βάζελων, που ο Αλαφού κατηντησε την ομαδα καφενειο και πολυ μάλιστα θεωρούν οτι συνεργασθηκε για να το πετυχει αυτό με τους δύο “κουμπάρους”. !!
  Οταν ημουν εφηβος, γυρω στα τελη της δεκαετιας του 60 ή αρχές 70 ,
  σε εναν αγωνα με τους γαυρους στη λεωφόρο , οι φιλαθλοι του ΠΑΟ υποψιαστηκαν οτι ο αγωνας πρεπει να ηταν στημενος γιά να τελειωσει ισοπαλος , μπηκαν μεσα στον αγωνιστικο χωρο διεκοψαν τον αγώνα, ξυλωσαν τερματα,, εσπασαν τους προβολείς και εκαναν το γήπεδο καλοκαιρινο ,παροτι ηταν ανοιξη. !!Μεχρι και τα τουρνικέ στις θυρες για τα εισητηρια τα εφτασαν μεχρι την Πατησίων .!!
  Οι παλιοι θα τα θυμουνται. !
  Ενω τωρα κανενας δεν νοιαζεται ουτε και διαμαρτυρεται πλέον για την σημερινή καταντια της Πανάθα . !!

  1. avatar Laser

   Γιατί διαμαρτύρεσαι ρε φίλε? Εσάς η μόνη σας χαρά είναι πού θα κάνει μια ήττα ο Ολυμπιακός, αν τη κάνει, και να βγαίνετε να τη τονίζετε. Και το αποδεικνύετε και εδώ, στο σάιτ. Δεν σας νοιάζει να φτιάξετε ομάδα, σας νοιάζει να χάσει κάπου ο Ολυμπιακός και να βγαίνετε να το λέτε. Λες και για τα χάλια σας φταίει ο Ολυμπιακός. Λες και είχατε ποτέ καλύτερη ομάδα και αξίζατε κάποιο πρωτάθλημα και δεν το πήρατε και το πήρε ο Ολυμπιακός. Αν αγαπούσατε πραγματικά την ομάδα σας και εσύ και όλοι οι άλλοι, δεν θα μισούσατε τον Ολυμπιακό αλλά θα τα βάζατε πρώτα πρώτα με τον πρόεδρο σας που δεν βάζει λεφτά, που δεν επενδύει στην ομάδα του αλλά βγήκε στο ΣΚΑΙ και ζητιάνευε λεφτά από το κόσμο. Εδώ εν έτη 2020 και δεν έχετε ακόμα γήπεδο δικό σας και παίζετε στο ΟΑΚΑ. Ομάδες της Γ΄ Ισπανίας και της Γ΄ Ιταλίας έχουν δικά τους γήπεδα περίπου 20.000 θέσεων. Η αιτία του κακού σας λοιπόν είναι ο πρόεδρος σας και από εκεί και πέρα η διοίκηση της ομάδος σας που δεν βάζουν λεφτά να πάρουν παίχτες, και που δεν σας φτιάχνουν και ένα γήπεδο. Γιατί όταν έχεις 8 ή 10 φορές μικρότερο μπάτζετ τι περιμένεις να πάρεις? Τότε και ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πει ''δεν μπορεί να τα παίρνει όλα η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Τσέλσι, η Γιουβέντους κ.λ.π. πρέπει να πάρω και εγώ κάτι μια χρονιά''.

   1. avatar ☘️Lxi

    Για τον Αλαφουζο δεν εχεις αδικο και τα εχω γραψει αρκετες φορες. !!
    Για το γήπεδο λαθος κανεις , γιατι εαν εχεις ακουσει για καποια λεωφορο ειναι εκει πριν γεννηθω δλδ πριν 70 χρονια. Ο ολυμπιακος δεν ειχε ποτέ γήπεδο δικο του και το Καραισκακη του το εδωσε το κρατος χωρις να πληρωσει μία απο οσω γνωρίζω. !!.
    Τωρα για την Παναθα να σου θυμισω οτι ειναι η μονη Ελληνική ομαδα που εφτασε με το σπαθι της, πριν βεβαια αρκετα χρόνια, να παιξει τελικό πρωταθλητριων Ευρωπης.
    Και τελος εγω σεβομαι την ιστορια της ομαδας σου ,αλλα θα μου επιτρεψεις να ειμαι πρωτα και πανω απ´ολα αντι- Ολυμπιακος και μετα Βαζελος ,γιατί το γουσταρω. !!

    1. avatar Οκ σου το επιτρέπουμε

     Απλα εμεις είμαστε πάνω απο όλα Ολυμπιακοί!Οι κάτω απο μας δε μας νοιάζουν!!

    2. avatar Laser

     Για το γήπεδο γιατί κάνω λάθος? Αφού έχετε γήπεδο όπως λες, γιατί παίζετε στο ΟΑΚΑ? Ποιο είναι το γήπεδο σας? Η Λεωφόρος, με 15.000 θέσεις που χτίστηκε ένα αιώνα πριν και σήμερα είναι ένα μισοδιαλυμένο γήπεδο? Όσο για το Καραισκάκη, το καινούργιο Καραισκάκη χτίστηκε το 2003, έβαλε λεφτά ο Κόκκαλης και χτίστηκε, και από όσο γνωρίζω πήρε και δάνειο. Όσο για το άλλο που λες ότι ο Παναθηναικός έφτασε τελικό πρωταθλητριών Ευρώπης, εκείνη την εποχή έδινες 5-6 ματς για να φτάσεις τελικό, σήμερα για να παίξεις τελικό Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να δώσεις 30 ματς! Δε μπορείς λοιπόν να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.

  2. avatar Ρόκα

   παρμεζάνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει