Από τον περασμένο Ιανουάριο η Λάτσιο προσπαθούσε να τον κάνει δικό της. Έφτανε κοντά σε συμφωνία με τη Σάντος, η οποία κατείχε το 50% των δικαιωμάτων του, αλλά δεν κατάφερνε να πείσει τη βρετανική εταιρία «Doyen Sports», η οποία κατέχει το άλλο μισό. Τελικά -και ενώ φαινόταν πως η μεταγραφή του δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε αυτό το καλοκαίρι- ο Φελίπε Άντερσον πρέπει να θεωρείται παίκτης της ιταλικής ομάδας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Σάντος, Οντίλιο Ροντρίγκες.

«Τα πάντα έχουν τελειώσει. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν, η εταιρία που κατέχει ένα ποσοστό του παίκτη πείστηκε και το μόνο που απομένει είναι να μπουν οι υπογραφές στο συμβόλαιο του Άντερσον στη Λάτσιο. Ο παίκτης ανήκει στην ιταλική ομάδα», τόνισε στην ιστοσελίδα της Σάντος ο Ροντρίγκες.

Προκειμένου να πειστεί η εταιρία που κατείχε το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, η Λάτσιο υποχρεώθηκε να ανεβάσει την προσφορά της στα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική θεωρείται και η πίεση που άσκησε, τόσο ο 20χρονος μέσος, όσο και η διοίκηση της Σάντος, η οποία έχει άμεση ανάγκη από ρευστό.

Ο Άντερσον αναμένεται να φτάσει στη Ρώμη ακόμα και εντός της ημέρας προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, που θα του αποφέρει 800 χιλ. ευρώ τον πρώτο χρόνο, με σταδιακή αύξηση στα επόμενα.

Πηγή: sport-fm.gr