Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να ανακοινωθεί ο διάδοχος του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, αφότου επισημοποιήθηκε η συμφωνία του Ιταλού με την Ρεάλ Μαδρίτης. Και το όνομα αυτού, Λοράν Μπλαν.

Ο 47χρονος κόουτς μέχρι στιγμής είχε περάσει μόνον από τον πάγκο της Μπορντό την τριετία 2007-2010 αλλά και από αυτόν της εθνικής Γαλλίας τη διετία 2010-2012, με τους Παριζιάνους να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο που γνωρίζοντας την πραγματικότητα της Ligue 1, μπορεί να πάει την ομάδα ένα «σκαλοπάτι» παραπάνω.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου, δεν αναγράφεται η διάρκεια του συμβολαίου του, παρά μόνο γίνεται μία αναφορά στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής.

Τέλος, όσον αφορά το παρελθόν του στην προπονητική, ο Μπλαν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Γαλλίας τη σεζόν 2009 με τη Μπορντό, σπάζοντας την απόλυτη κυριαρχία της Λιόν, η οποία μέχρι εκείνη τη σεζόν μετρούσε επτά πρωταθλήματα σε επτά συναπτές χρονιές, ενώ με τους «μπλε» έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, όταν και αποκλείστηκε από την Ισπανία με σκορ 2-0.

Πηγή: sport-fm.gr