Ο Σερζ Γκνάμπρι έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League, που σημείωσε τέσσερα τέρματα σε εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του. Αυτοί είναι οι τέσσερις προηγούμενοι… πιστολέρο!

Αντρέι Σεφτσένκο (Φενερμπαχτσέ – Μίλαν 0-4)

Στην κόψη του ξυραφιού ήταν ο όμιλος, πριν την 5η αγωνιστική, τη σεζόν 2005-06. Η Μίλαν βρισκόταν στη δεύτερη θέση βαθμολογίας (πρώτη η PSV) και η Φενερμπαχτσέ είχε μόλις ένα πόντο λιγότερο από τους «ροσονέρι». Ο Σεφτσένκο ήταν αυτός που «καθάρισε» για την ιταλική ομάδα, καθώς σημείωσε και τα τέσσερα γκολ στην αναμέτρηση του Σουκρού Σαράτσογλου και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, που κατάφερνε κάτι τέτοιο σε εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του. Μετά το 0-4 της Κωνσταντινούπολης, η Μίλαν προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αντίθετα με τη Φενέρ που τερμάτισε τελευταία και αποκλείστηκε.

Μπαφετιμπί Γκομίς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λυών 1-7)

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2011-12, η Λυών χρειαζόταν ήττα του Άγιαξ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ταυτόχρονα δική της νίκη με έξι γκολ διαφορά για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Όπερ και εγένετο. Η «βασίλισσα» επικράτησε του «Αίαντα» και την ίδια ώρα η γαλλική ομάδα έκανε πάρτι στο Ζάγκρεμπ, απέναντι στην Ντιναμό. Το τελικό σκορ έγραψε 1-7 (!), με τον Μπαφετιμπί Γκομίς να σημειώνει τέσσερα γκολ. Μάλιστα, ο Γάλλος επιθετικός κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ-τρικ, αφού τα πρώτα τρία γκολ σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα επτά λεπτών.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5)

Σε έναν όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός, η γαλλική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους αντιπάλους της, τη σεζόν 2013-14. Μετά το 2 στα 2 απέναντι στην ελληνική ομάδα και την Μπενφίκα, η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε σμπαράλια και την άμυνα της Άντερλεχτ, στις Βρυξέλλες. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα για τους Γάλλους, με τον Καβάνι να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, για το τελικό 0-5.

Λουίζ Αντριάνο (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7)

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής, που πέτυχε «καρέ» τερμάτων σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του, πριν τον Γκνάμπρι της Μπάγερν. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος φορ διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους της λίστας, καθώς δε σημείωσε μόνο τέσσερα γκολ, αλλά πέντε. Την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2014-15, η Σαχτάρ έκανε σεφτέ στις νίκες (είχε δύο ισοπαλίες) με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Διέσυρε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στη Λευκορωσία, με σκορ 7-0, με τον Λουίζ Αντριάνο να γράφει ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr