Δεδομένης της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναζήτησαν την καλύτερη δυνατή λύση, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης. Έτσι αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πρόταση της εταιρίας, στην οποία απευθύνθηκαν από κοινού, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι στο «τριφύλλι» δεν θα παίξουν τον αγώνα με την Ξάνθη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (αντίστοιχα και η Ένωση δεν θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο σε ένα εντός έδρας παιχνίδι της), προκειμένου να κλείσει το γήπεδο για συγκεκριμένες ημέρες -δεδομένου ότι η Εθνική δεν μπορεί να αλλάξει έδρα- και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν ότι θα βγει η σεζόν χωρίς άλλα προβλήματα.

Μια από τις λύσεις που «έπαιξαν» για τον Παναθηναϊκό, ήταν η επιστροφή έστω και για ένα παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ωστόσο, η «πράσινη» ΠΑΕ έβαλε τέλος στην συγκεκριμένη φημολογία, για να κλείσει οριστικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως τονίζεται, ο χρόνος δεν επαρκεί για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και πως αν υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια, το «Απόστολος Νικολαϊδης» θα ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα «πράσινα» ρεπορτάζ, το γήπεδο της Ριζούπολης παραμένει φαβορί για την προσωρινή μετακόμιση, ενώ και το Περιστέρι είναι μία από τις αρκετά πιθανές εναλλακτικές.