Η χρονιά που φεύγει δεν ήταν από τις καλύτερες για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχασε εύκολα το πρωτάθλημα από τη Μπαρτσελόνα, δεν πήρε το Κύπελλο Ισπανίας, αφού ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Τσάμπιονς Λιγκ έπεσε… θύμα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αλλά δεν ήταν μόνο τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι κόντρες του Ζοσέ Μουρίνιο με πολλά από τα «αστέρια» της ομάδας, οι τάσεις φυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο, η έλλειψη συνοχής στα αποδυτήρια. Για όλα αυτά – και για ακόμα περισσότερα – μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser».

Αναφορικά με τον Μουρίνιο, ο Πέρεθ είπε

«Κανείς από τους παίκτες δεν έχει εκφραστεί με αρνητικά σχόλια για τον Μουρίνιο. Από τότε που ήρθε στην ομάδα, τα αποδυτήρια ήταν πιο… ενωμένα από ποτέ. Ασφαλώς έκανε λάθη, όπως όλοι. Αλλά πάντα ζητούσε συγγνώμη μετά τα λάθη του. Οι περισσότεροι, πάντως, μου είπαν πως ήταν ο καλύτερος τεχνικός που είχαν ποτέ».

Για τον Γιούργκεν Κλοπ

«Μου αρέσει, είναι καλός προπονητής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα έρθει στην ομάδα».

Για τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε

«Ο Ντελ Μπόσκε είναι προπονητής της εθνικής, αλλά όταν ολοκληρώσει το έργο του εκεί, ξέρει πως τον περιμένει ένα πόστο στο… σπίτι του. Γιατί η Ρεάλ είναι το σπίτι του».

Για τον επόμενο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης

«Δεν ξέρω ακόμα ποιος θα είναι. Θα μιλήσουμε για αυτό την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που ξέρω είναι πως θέλω τον Ζινεντίν Ζιντάν να τεθεί επικεφαλής του προπονητικού πρότζεκτ και κάποια στιγμή στο μέλλον να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

«Θα ήθελα να γίνει ο πιο καλά αμειβόμενος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Στόχος μου είναι να χτιστεί η νέα Ρεάλ γύρω από αυτόν. Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος. Δεν θα τον παραχωρούσαμε ούτε για… 1 δισ. ευρώ».

Για τον Ίκερ Κασίγιας

«Για μένα ο Ίκερ είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Όμως η διοίκηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή, ούτε να του επιβάλλει τις απόψεις της».

Για τον Λιονέλ Μέσι

«Αν είχα την ευκαιρία, ασφαλώς θα τον αποκτούσα».

Για τον Νεϊμάρ

«Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά αν τον αποκτούσαμε θα χαλούσαμε τις ισορροπίες της ομάδας. Συνολικά θα έπρεπε να ξοδέψουμε περίπου 150 εκατ. ευρώ».

Κλείνοντας, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έριξε τα… βέλη του στους εκπροσώπους του Τύπου. «Τα τελευταία χρόνια κάποιοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν την πένα τους ή το μικρόφωνο σαν να ήταν όπλο. Θα έπρεπε να γράφετε την αλήθεια και μόνο αυτή», τόνισε με αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: sport-fm.gr