Επέστρεψε για τα καλά! Ο Ραφαέλ Ναδάλ με εξαιρετική εμφάνιση και εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του αντιπάλου του, επικράτησε 2-0 σετ του Ρότζερ Φέντερερ και πέρασε στα ημιτελικά του Indian Wells.

Το πεθυμήσαμε, μας είχε λείψει, αλλά επιτέλους επέστρεψε το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στους Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ! Και επέστρεψε με επιβλητικό τρόπο για τον Ισπανό, καθώς έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ, επικρατώντας πολύ εύκολα με το «καθαρό» 2-0 (6-4, 6-2) του… τραυματία Ελβετού, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells.

Ο «βασιλιάς» των χωμάτινων επιφανειών έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στο πρώτο του τεστ με παίκτη από τους Big 3, την ώρα που ο «King Roger» έκανε πολλά αβίαστα λάθη, δεν βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει τον Ισπανό από την baseline, ενώ αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού στην μέση που ειδικά στο δεύτερο σετ του δημιούργησε κάποια προβλήματα στο να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Οι δυο τους πήγαιναν χέρι-χέρι, μέχρι ο Ναδάλ να εκμεταλλευτεί το τρίτο σερί μπρέικ πόιντ, να «σπάσει» τον αντίπαλό του και να πάρει προβάδισμα (5-3). Αφού λοιπόν είχε βάλει τις βάσεις για να προηγηθεί, δεν έχασε εν τέλει την ευκαιρία και πήρε κεφάλι με 1-0 (6-4).

Στο δεύτερο, ο «Ράφα» ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά και έκανε μάλιστα δύο σερί μπρέικ για το υπέρ του 3-0. Προς στιγμήν, ο Φέντερερ αντέδρασε και όντας πολύ επιθετικός μείωσε σε 3-2, όμως δεν είχε δυνάμεις –ψυχολογικές και σωματικές- με αποτέλεσμα, ο Ισπανός να το «τελειώσει» με το 6-2 υπέρ του.

Έτσι, το τουρνουά για τον περσινό νικητή έλαβε σχετικά πρόωρα τέλος, ενώ από την άλλη, ο Ναδάλ συνεχίζει ακάθεκτος, έχοντας να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Τόμας Μπέρντιχ.

Πηγή: sport-fm.gr