Τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της καυτηρίασε με επίσημο τρόπο η Λίβερπουλ, έπειτα από ένα βίντεο που έκανε τον γύρο των social media, στο οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε Ασιάτη, να τον κοροϊδεύουν αποκαλώντας τον «κ. Μιγιάγκι» (από τη γνωστή ταινία Karate Kid) και στη συνέχεια να τον πετούν μέσα σε ένα σιντριβάνι.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα στην Placa Reial, λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του Champions League μεταξύ των «κόκκινων» και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έληξε με 3-0 υπέρ των Καταλανών. Η κίνηση αυτή δεν καταδικάστηκε μόνο από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά και από πολλούς συνοπαδούς τους, οι οποίοι δεν ένιωσαν καθόλου άνετα από ό,τι συνέβη.

Η ίδια η Λίβερπουλ ως σύλλογος συντάχθηκε στο ίδιο ύφος, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των υποστηρικτών της στη Βαρκελώνη ως «εντελώς απαράδεκτη». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία Μέρσεϊσαιντ και τις Αρχές της Ισπανίας, ώστε να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι σαφώς εντελώς απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή».

Η επίσημη θέση καταλήγει ως εξής: «Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιαστεί η ενέργεια περεταίρω, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός από την επιβεβαίωση ότι ο σύλλογος θα ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία σε όλα τα παρόμοια περιστατικά».