Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Φενερμπαχτσέ, την Πέμπτη, για την 6η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague και θέλει τη νίκη που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους «8» της διοργάνωσης.

Στην προσπάθεια τους αυτή, όπως και για το υπόλοιπο της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον άτυχο Βαγγέλη Μάντζαρη. Αυτό προβληματίζει, αλλά δεν αγχώνει τον κόουτς των Πειραιωτών, Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος τόνισε ότι εμπιστεύεται το ρόστερ του, ενώ εξήγησε πως δεν βιάζεται να βρει αντικαταστάτη του νεαρού γκαρντ, παρά μόνο αν αυτός πραγματικά «κάνει» στην ομάδα.

Ο Έλληνας κόουτς ανέλυσε παράλληλα το προφίλ του τουρκικού συλλόγου, ενώ μίλησε και για την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Φενέρ:

Όλοι γνωρίζουμε την κρισιμότητα αυτού του ματς. Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Παρότι έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για τον πρώτο γύρο, κάθε αναμέτρηση είναι τελικός.

Για την αγωνιστική κατάσταση της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ:

Η θέση της Φενέρ δεν είναι ανάλογη με το μπάτζετ της, τους παίκτες που έχει και τον προπονητή. Νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα την Χίμκι και τώρα αν δείτε και τις δηλώσεις τους, ψάχνουν μια εκτός έδρας νίκη.

Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα, ο ΜακΚάλεμπ δείχνει να μην είναι η ομάδα του όπως ήταν στη Σιένα. Είναι φυσικά ταλαντούχους παίκτης. Και ο Μπογκντάνοβιτς είναι καλός, αλλά πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Πρέπει να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους. Για εμάς είναι σημαντικό, ειδικά μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάντζαρη, να είμαστε συσπειρωμένοι και να καλύψουμε το κενό του. Από το δικό μας πάθος, τη θέληση που θα δείξουμε, θα κάνουμε το παιχνίδι μας.

Για τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Μάντζαρη:

Δεν υπάρχει κάτι νέο. Ψάχνουμε παίκτη. Όπως είχατε δει, ο Βαγγέλης όποτε ήταν μόνος του τελευταία είχε 50% ευστοχία στα τρίποντα. Κανείς δεν είναι ίδιος από όσους μας έχουν προταθεί. Θα κάνουμε υπομονή. Σε μια ομάδα δομημένη και σοβαρή ομάδα δεν μπορείς να προσθέσεις παίκτη άμεσα. Ιδίως όταν είναι γκαρντ. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για αντι-Μάντζαρη και στη συνέχεια εάν δεν βρεθεί ίσως πάμε κάπου αλλού. Δεν υπάρχει σκεπτικό να παίζει ο παίκτης μόνο στην Ευρωλίγκα. Αν πάρουμε Αμερικανό, μπορεί να παίξει και στην Α1 λόγω του ότι έχουμε τρεις. Εγώ θέλω μια ομάδα, ίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το 80% ονομάτων που γράφονται δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ψάχνουμε. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Όχι, στο Κύπελλο δεν θα είναι ο παίκτης ακόμη και αν αποκτηθεί άμεσα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα.


Για την απόδοση του Κώστα Παπανικολάου και για τον Έισι Λο:

Για τον Παπανικολάου, η αθλητικότητα ή η διάθεση του είναι μειωμένη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η αθλητικότητα του και η διάθεση του είναι σούπερ, για εμένα αυτό δεν είναι εκτός φόρμας. Έχει μια διστακτικότητα στις αποφάσεις του ο Παπανικολάου, αυτό δεν είναι ντεφορμάρισμα. Ο Παπανικολάου δεν είναι ντεφορμέ και θα το δείξει.

Όσον αφορά στο Λο, στόχος μας είναι να παίξει περίπου 25 λεπτά. Ο Λο παίζει πάντα 100% σε άμυνα και επίθεση. Αυτό κάποιες φορές του δημιουργεί πρόβλημα στις αποφάσεις του και στις αναπνοές.

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και για την δύσκολη συνέχεια:

Η κριτική που ακολουθεί μια ήττα στον Ολυμπιακό, αφορά τον προπονητή. Δεν αγγίζει και δεν πρέπει να αγγίζει τους παίκτες. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, αν έχανε ο Ολυμπιακός όπως είπα και στη Θεσσαλονίκη, κάπως έτσι θα έχανε. Πολλά ταξίδια και τραυματισμοί κόστισαν συν κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν είχαν να κάνουν με εμάς.

Αν είναι να πάρουμε κάτι, να το πάρουμε δια πυρός και σιδήρου. Αν το πάρεις επειδή υπάρχει ανυπαρξία άλλων, δεν είναι ωραίο. Και ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλός. Και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έδειξαν πως είναι ανταγωνιστικοί. Οπότε βλέπετε τι γίνεται.

Πηγή: Sport-fm.gr