Μετά από το Masters του Μόντε Κάρλο και το 500αρι της Βαρκελώνης ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει άλλους τρεις “σταθμούς” στο δρόμο για το χωμάτινο Grand Slam!

Το Ρολάν Γκαρός καλεί τον 20χρόνο Έλληνα ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο Australian Open, όπου έφτασε στα ημιτελικά, αλλά δεν είναι εξίσου δυνατός και στο χώμα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σταμάτησε στους “16” στο Μόντε Κάρλο και στη Βαρκελώνη αλλά θέλει να προχωρήσει πιο μακριά στο δρόμο για το Παρίσι και το φημισμένο Ρολάν Γκαρός.

Στην πόλη που κέρδισε ο Σένα! 

Επόμενος σταθμός του είναι το Εστορίλ της Πορτογαλίας. Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 29/4 έως τις 5/5 στην πόλη που φημίζεται για τα καρπούζια της και παλαιότερα για την πίστα της στην οποία είχαν διεξαχθεί επικές μάχες στη F-1 από το 1951 έως το 1996.

Στην πίστα αυτή κέρδισε το 1985 ο Σένα, τρεις φορές ο Αλέν Προστ και το 1993 ο Σουμάχερ! Βέβαια δεν ήταν… γούρικη αφού κανείς από τους τρεις δεν κέρδισε τίτλο την χρονιά που έφυγε ως νικητής από την Πορτογαλία.

Στα δικά μας… Ο Τσιτσιπάς πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά του Open και είχε χάσει από τον Πορτογάλο Ζοάο Σόουζα.

Ταυρομάχος… στη Μαδρίτη 

Το είδωλο του Τσιτσιπά, ο Ρότζερ Φέντερερ, έχει κερδίσει τρεις φορές το Masters της Μαδρίτης. Δεν μας συνηθίζει αλλά αυτό είναι από τα αγαπημένα του. Ο Ναδάλ έφτασε στο 5ο του τρόπαιο το 2017 και πέρσι κέρδισε ο Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς το 2018 αποκλείστηκε από τον γύρο των “64” και φέτος θέλει να γίνει… ταυρομάχος και να φτάσει μακριά. Φέτος το Masters θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ισπανίας από τις 5 έως τις 12/5.

Ξυπνάει μνήμες η Ρώμη 

Ο τρίτος και τελευταίος σταθμός πριν από το Ρολάν Γκαρός είναι το Masters της Ρώμης το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 15/5.

Ο Τσιτσιπάς δεν τα είχε πάει άσχημα πέρσι. Στον 2ο προκριματικό ο … άπειρος Τσιτσιπάς είχε κερδίσει τον Λάγιοβιτς που πριν από λίγες ημέρες έφτασε έως τον τελικό στο Μόντε Κάρλο και στους “64” τον Τσόριτς.

Αποκλείστηκε από τον Ντελ Πόρτο που ήταν στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στους “32”. Τότε ο Έλληνας ήταν στο Νο43 και σήμερα στο Νο8!

Ο επίλογος στο … χώμα θα γραφτεί από τις 26/5 έως τις 9/6 στο Ρολάν Γκαρός εκεί όπου πέρσι ο Στέφανος έφτασε στους “64” και αποκλείστηκε από τον Ντομινίκ Τιμ.

Πηγή: gazzetta.gr