Δικαιολογημένη θεωρεί την αγανάκτηση του κόσμου της ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος. Ο θρύλος της ομάδας και πρώην πρόεδρός της κάλεσε τους υποψηφίους επενδυτές να βγουν και να πουν την αλήθεια στον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον του συλλόγου.

«Δεν είμαι μέσα στο γκρουπ των επενδυτών και δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν μπει ακόμη στην ομάδα. Εγώ το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα και να το πω στον κόσμο της ΑΕΚ. Τρεις φορές ο Κύριος Βιντιάδης μου είχε πει πως μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα μου απαντήσουν αν θα μπουν ή δεν θα μπουν και τώρα πάμε για 30 Δεκεμβρίου. Αν βλέπουν κάποια χρέη που δεν γνωρίζουμε εμείς ας βγούνε να το πούνε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν πούνε την αλήθεια. Το ζητούμενο είναι ένα.

Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έχει άλλη αντοχή, έχει φτάσει στα πρόθυρα της τρέλας και περιμένει να μπει κάποιος επενδυτής για να αλλάξει σελίδα η ομάδα. Αυτό όμως που μου είχαν πει ότι θα γίνει σε δύο μήνες δεν έχει συμβεί ακόμη. Έτσι όπως είναι λογικό μπαίνουν στο μυαλό και των οπαδών της ΑΕΚ διάφορα πράγματα και είναι πολύ λογικό.

Ο χρόνος περνάει και η ομάδα μέρα με την μέρα πάει για Δ’ Εθνική. Δεν έχει άλλες αντοχές οικονομικές. Νομίζω ότι είναι ευκολονόητο να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλήσουν να πουν ότι μπαίνουμε ή δεν μπαίνουμε, αυτό που ζήταγα και εγώ τότε ως πρόεδρος να βγουν να το κάνουνε, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για την ομάδα μας», δήλωσε στην «Ώρα των Σπορ» και πρόσθεσε: «Πάντα είμαι αισιόδοξος αλλά αυτό το πράγμα τώρα να έχουμε ξεπεράσει τα χρονοδιαγράμματα που είχαν θέσει και οι ίδιοι σίγουρα με ανησυχεί και δεν αισθάνομαι ασφαλής ως προς την επίτευξη της συμφωνίας και της αλλαγής σελίδας της ΑΕΚ. Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν αντέχει άλλο».

Παράλληλα δεν έκρυψε την αγωνία του για την επόμενη μέρα σε πιθανό ναυάγιο των επαφών με την πλευρά Βιντιάδη. «Τα χρέη της ΑΕΚ είναι υψηλά. Τα έχουμε πει για τους μετόχους που άφησαν το καράβι στα ανοιχτά με τις τρύπες του και φύγανε.

Ξαναγυρνάμε δηλαδή αν δεν γίνει αυτό με τον Βιντιάδη και Χάρις που το απευχόμαστε όλοι στην προ-Μαύρου εποχή. Όπου ήταν η ομάδα και αν δεν έμπαινα εγώ και δεν βοήθαγε και ο κόσμος θα είχαμε πέσει στην Δ’ Εθνική από τις 15-20 Ιουλίου. Ξαναγυρνάμε μαθηματικά σε αυτή την εποχή. Να πηγαίνει η ομάδα κατευθείαν για Δ’ Εθνική. Γιατί τα χρέη που πρέπει να πληρώνει η ομάδα κάθε μήνα είναι πολλά».

Ερωτηθείς τι άκουσε από τους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά στις επαφές που είχε μαζί τους ως πρόεδρος της ΠΑΕ, απάντησε: «Αυτό που μου είπαν και οι δύο είναι ότι τέρμα μέχρι εδώ! Βάλαμε ότι βάλαμε και μέχρι εδώ. Δεν βάζουμε δεκάρα τσακιστή. Και λέω τι θα γίνει η ΑΕΚ; Δεν είναι μόνο δική σας επιχείρηση για να πω ότι αποφασίζετε και κάνετε ό,τι θέλετε, είναι μια ιστορία και ένας λαός από πίσω. Μου είπαν ότι αυτό το ξέρουμε, όποιος άλλος θέλει να μπει ας μπει αλλά εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε ούτε ένα ευρώ.

Δεν τους βλέπω να αναμιγνύονται από εδώ και στο εξής. Αλλά για μένα είναι δική τους επιχείρηση και αυτοί πρέπει να αναλάβουνε αν δεν τελειώσει ομαλώς η περίπτωση Βιντιάδη. Τα χρέη αυτοί τα δημιούργησαν. Ποιος θα τα πληρώσει, ο άλλος που δεν φταίει; Αν δεν ευδοκιμήσει αυτή η περίπτωση Βιντιάδη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δηλαδή ποια είναι τα χρέη, να καθαρίσουν και μετά να πάνε στο καλό, κανένα πρόβλημα. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Πέρασαν πολλά χρήματα από την ΑΕΚ την 8ετία αυτή και δικαίως ο κόσμος της ΑΕΚ ζητάει να μάθει που πήγαν τα χρήματα αυτά γιατί ήταν περίπου 200 εκατομμύρια. Και είναι και χρεωμένη και βυθίζεται και οικονομικά, είναι ένα ερώτημα που πήγαν αυτά τα λεφτά;».

Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, ο Θωμάς Μαύρος τόνισε πως αποτελεί απόρροια των διοικητικών προβλημάτων. «Κοιτάξτε αν διοικητικά μια ομάδα είναι σε αυτή την κατάσταση μην περιμένετε να δουλεύει και τίποτα από κάτω.

Σίγουρα αυτή η ομάδα επηρεάζεται πάρα πολύ από την διοικητική κρίση που υπάρχει. Μην ξεχνάμε ότι είναι νέα κι άπειρα παιδιά, μην ξεχνάμε ότι η διαιτησία μας σφάζει σε κάθε παιχνίδι ανελέητα. Και καταλαβαίνετε η ομάδα δεν έχει αυτή την απόδοση που πρέπει να έχει όχι την απόδοση που είχε η παλιά μεγάλη ΑΕΚ αλλά μια ικανοποιητική απόδοση. Και συν τις άλλοις είχαμε εις βάρος μας και την ατυχία.

Εγώ δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα πέσει Β’ Εθνική αλλά να ξέρετε ότι προέχει να μην πέσει Β’ Εθνική, λόγω των οικονομικών χρεών άρα το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε πως η ομάδα οικονομικά θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Δεν πιστεύω ότι θα πέσει Β’ Εθνική αλλά θλίβομαι με την εικόνα που βγάζει. Το καλοκαίρι ένα λάθος προσωπικά που έκανα ήταν που δεν πήρα τον Μόρα και τον Μάντζιο.

Επειδή ο Δημητρέλος μου έλεγε δεν έχουμε λεφτά και έπρεπε να πληρώσουμε το άρθρο 44. Έπρεπε να είχα πάρει αυτά τα λεφτά και να πάρω αυτούς τους δύο παίκτες. Θέλαμε και έναν ακόμη επιθετικό χαφ αν και μου’ λέγαν ότι χρειαζόμασταν αμυντικό χαφ για να κάνει την διαφορά στο κέντρο. Συν τα υπόλοιπα έμπειρα παιδιά πιστεύω θα είχαμε μια ομάδα αρκετά καλή».

Πηγή: sport-fm