Ο Ολυμπιακός είχε 23 χρόνια να μείνει δύο σερί σεζόν χωρίς τίτλο, αλλά όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί και με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, καθώς πλέον το Κύπελλο αποτελεί παρελθόν, ενώ το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολη δουλειά, λόγω της διαφοράς που υπάρχει με τον ΠΑΟΚ.

Το -7 από τον «δικέφαλο» του Βορρά στη Super League δύσκολα καλύπτεται, δεδομένης και της ήττας στην Τούμπα με 3-1, ενώ η Λαμία έβγαλε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και εκτός Κυπέλλου, με τη νίκη-έκπληξη στο Καραϊσκάκη, χθες το βράδυ. Όλα αυτά, μαζί με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, έγιναν τον Φεβρουάριο. Έναν μήνα που στο Λιμάνι θα ήθελαν να μην… υπάρχει στο ημερολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου είχε έρθει η κακή εμφάνιση και ήττα στην Τούμπα, τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 14 του μήνα σημειώθηκε το 2-2 απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, που δυσκόλεψε τη ρεβάνς. Στις 21/02 ήρθε και η ήττα-αποκλεισμός με 1-0 στην Ουκρανία, ενώ στις 28 του μήνα (τελευταία του Φεβρουαρίου), ήρθε και το κάζο με τον σύλλογο της Φθιώτιδας.

Πέρσι, τέτοιον καιρό, τα άσχημα για τον Ολυμπιακό είχαν σημειωθεί σε οκτώ ημέρες, και όχι σε δεκαοκτώ όπως φέτος, ξανά όμως τον Φεβρουάριο. Και μπορεί να μην είχε καταγραφεί ευρωπαϊκός αποκλεισμός (είχε ήδη συμβεί στους ομίλους του Champions League με αντιπάλους Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας), αλλά στον δεύτερο μήνα του 2018 αποχαιρέτισε ουσιαστικά και τους δύο εγχώριους τίτλους.

Στις 4 του μήνα έχασε στο ντέρμπι από την ΑΕΚ (1-2), ματς που έφερε και το -3 στη βαθμολογία του στη Super League λόγω επεισοδίων, ενώ απομακρύνθηκε από την κορυφή ακόμη περισσότερο μια εβδομάδα μετά, λόγω του 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ενδιάμεσα, στις 07/02, είχε έρθει ο αποκλεισμός, επίσης στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετά την ήττα με 2-1, ξανά από την Ένωση, στο ΟΑΚΑ.