Οι κακεντρεχείς θα μιλήσουν για ορισμό. Η ουσία, πάντως, είναι πως οι περιορισμοί να τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των «16» ομάδες από την ίδια χώρα ή που συνυπήρχαν στον ίδιο όμιλο περιορίζει τους πιθανούς αντιπάλους των ομάδων, και ειδικά τον ισπανικών, κατά πολύ.

Η πρώτη Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με τις δεύτερες των δικών τους γκρουπ Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια, όπως επίσης και με τη Σέλτικ, συνεπώς οι πιθανοί της αντίπαλοι περιορίζονται στις εξής πέντε ομάδες: Μίλαν, Άρσεναλ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Γαλατάσαραϊ και Πόρτο.

Για τη δε Ρεάλ Μαδρίτης, από τη στιγμή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πρώτες Μπαρτσελόνα και Μάλαγα, αλλά και τη Ντόρτμουντ, οι δρόμοι είναι πέντε: Μαν. Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Σάλκε και Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι απαντήσεις… στην κλήρωση που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες: 12-13 και 19-20 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς και 5-6 και 12-13 Μαρτίου οι επαναληπτικοί, που θα φιλοξενηθούν στις έδρες των ομάδων που ήταν πρώτες στους ομίλους τους.

Α’ Γκρουπ:
Παρί Σεν Ζερμέν, Σάλκε, Μάλαγα, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Μαν. Γιουνάιτεντ.

Β’ Γκρουπ: Πόρτο, Άρσεναλ, Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ, Βαλένθια, Σέλτικ, Γαλατάσαραϊ.

Πηγή: sport-fm.gr