Την πιο παραγωγική επίθεση των τελευταίων 62 ετών έχει η Μπαρτσελόνα, η οποία μετά την «πεντάρα» Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει φτάσει τα 48 γκολ σε 14 αγωνιστικές της Primera Division.

Κατά μέσο όρο οι «μπλαουγκράνα» έχουν σκοράρουν 3,4 ανά παιχνίδι, όμως αυτό οφείλεται στην «πολυφωνία» που υπάρχει στα τέρματα της ομάδας.

Εκτός από τον Λιονέλ Μέσι, άλλοι έντεκα ποδοσφαιριστές έχουν συμβάλει με τον δικό τους τρόπο στην πορεία του καταλανικού συλλόγου για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, αφού έχει πετύχει 21 γκολ τη φετινή σεζόν. Δεύτεροι είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας και ο Νταβίντ Βίγια, οι οποίοι έχουν σημειώσει ο καθένας από πέντε τέρματα. Η περίπτωση, όμως, του διεθνούς φορ είναι αξιοσημείωτη, επειδή έχει παίξει τα λιγότερα λεπτά σε σχέση με τους υπόλοιπους σκόρερ της Μπαρτσελόνα. Από την πλευρά του, ο Σεσκ έχει σερβίρει εννιά ασίστ για γκολ.

Από εκεί και πέρα, έκπληξη στη λίστα των σκόρερ στην Primera Division αποτελεί το όνομα του Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι η αποκάλυψη της φετινής σεζόν, αφού έχει πετύχει τέσσερα γκολ. Πιο κάτω είναι του Τσάβι Ερνάντεθ με τρία τέρματα, του Ζόρντι Άλμπα και του Κρίστιαν Τέγιο με δύο και οι Πέδρο, Ινιέστα, Σονγκ, Πουγιόλ και Πικέ έχουν σκοράρει από μία φορά.

Πηγή: sport-fm.gr