– Με έναν πρόχειρο απολογισμό, ένας στους δύο θεατές του τελικού φοράει κόκκινη μπλούζα!

– Ο τελικός είναι ο πρώτος αγώνας του Μουντομπάσκετ που προσελκύει στο γήπεδο και ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς ανάμεσα στους Τούρκους φιλάθλους υπάρχουν περίπου 500 οπαδοί της Μπεσίκτας με τρία τύμπανα και δεκάδες ασπρόμαυρα κασκόλ, που “χαλάνε” τον κόσμο…

– Οι Τούρκοι παίκτες μπήκαν στο παρκέ μέσα σε πρωτοφανή αποθέωση ενώ πλέον δεν υπάρχει άδειο ούτε μισό κάθισμα στο γήπεδο.

– Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, κάνουν την εμφάνισή τους στο παρκέ οι Αμερικανοί παίκτες και γίνονται δεκτοί με σφυρίγματα και αποδοκιμασίες από τους Τούρκους φιλάθλους.

– Δεκάδες γιγαντοοθόνες έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της Πόλης, καθώς το Sinan Erdem είναι πολύ μικρό για να καλύψει τη ζήτηση για τον τελικό! “Και στο γήπεδο του ποδοσφαίρου να παίζαμε, πάλι θα γέμιζε” μας είπε ένας ταξιτζής.

– 45 λεπτά πριν τον τελικό το Sinan Erdem έχει σχεδόν γεμίσει, καθώς οι Τούρκοι φίλαθλοι θέλουν να βρεθούν από νωρίς στο μεγάλο αγώνα.

– Το αδιαχώρητο επικρατεί και στα δημοσιογραφικά έδρανα του γηπέδου, καθώς οι θέσεις που έχουν προβλέψει οι Τούρκοι διοργανωτές δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να κάθονται στα… αναπαυτικά σκαλοπάτια!

– Οι Λιθουανοί φίλαθλοι που είναι περισσότεροι από 500 έχουν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας από τους Σέρβους και μαζί με τους Έλληνες είναι οι μοναδικοί που σπάνε τη… δικτατορία του κόκκινου μέσα στο Sinan Erdem.

– Το “έλα να δεις” έγινε στα καταστήματα με τα σουβενίρ του Μουντομπάσκετ που βρίσκονται στο Sinan Erdem, καθώς όλοι θέλησαν να προμηθευτούν μασκότ, pin, κασκόλ και μπλούζες της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να σημειωθεί sold out 2 ώρες πριν τον μεγάλο τελικό

– Η κοπέλα του Ρομπέρτας Γιαφτόκας και πρώην επίλεκτο μέλος των Red Foxes έχει… κλέψει την καρδιά του Τούρκου σκηνοθέτη -λογικό, αν θέλετε τη γνώμη μας- που της κάνει διαρκώς κοντινά πλάνα. Πιο πολλές φορές βλέπουμε αυτήν στα μάτριξ του γηπέδου, παρά τον σαφώς διασημότερο φίλο της.

– Οι Τουρκάλες Wags κάθονται σε ειδικές θέσεις απέναντι από τους πάγκους των δύο ομάδων, έτσι ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή θέα στους 12 γίγαντες!

– Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι έχει πάρει από νωρίς τη θέση του ως σχολιαστής της τουρκικής τηλεόρασης σε έναν αγώνα που αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης για το NTV.

– Το Sinan Erdem Dome χωράει 15.000 θεατές, αλλά οι εκτιμήσεις των Τούρκων διοργανωτών μιλούν για σχεδόν 18.000 φιλάθλους που με κάποιο τρόπο θα καταφέρουν να μπουν στο γήπεδο για το σημαντικότερο ματς στην ιστορία του τουρκικού αθλητισμού

– Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, είναι στο γήπεδο για μια ακόμη αναμέτρηση, καθώς σε αντίθεση με τον Ερντογάν που δεν ξέρει πολλά από μπάσκετ, είναι εδώ και πολλά χρόνια φαν της πορτοκαλί θεάς. Ο Μπαράκ Ομπάμα πάντως, είναι… απίθανο να κάτσει δίπλα του, όπως έκανε χθες ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.

– Τα προγνωστικά θέλουν την Αμερική να παίρνει το τρόπαιο, αλλά μετά τη χθεσινή νίκη της Τουρκίας και με 15.000 κόσμο στο πλευρό τους, ποιος μπορεί να ξεγράψει τους dev adam;

– Οι δύο ομάδες έχουν φτάσει αήττητες στον τελικό, μετρώντας αμφότερες 8Χ8.

Πηγή: www.gazzetta.gr

(Φωτογραφία: Οπαδοί κρατούν μια Ιρανική σημαία, αριστερά και μια Αμερικάνικη σημαία με την λέξη “Ειρήνη” ανάμεσα πριν από τον αγώνα των ΗΠΑ για τον προκριματικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ εναντίον του Ιράν που έγινε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, στην Κωνσταντινούπολη)