Ψίθυροι που έγιναν κραυγές, σκάνδαλα, ατιμωτικές τιμωρίες. Τα τελευταία χρόνια, πρόταση που περιέχει τις λέξεις «Γιουβέντους» και «Ίντερ» αποκλείεται να μη συνοδεύεται και από το «Calciopoli» και τον «Μότζι».

Έχει 28 ή 30 πρωταθλήματα η Γιούβε; Δικαιούνται διά να ομιλούν ακόμα στο Μιλάνο; Για… basta, όμως, που λένε και στην Ιταλία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που πάνε να σπάσουν στοιχειωμένα ρεκόρ. Για την αναμέτρηση των πρωτοπόρων «μπιανκονέρι» με τους μακράν πιο φορμαρισμένους «νερατζούρι». Προσδεθείτε, το ντέρμπι (στις 21:45) αρχίζει στο «Juventus Stadium»!

ΡΕΚΟΡ

«Πενηντάρα» ή «εννιάδα»;

Η «Γηραιά Κυρία» ετοιμάζεται να γίνει… 50 σήμερα. Διατηρεί αήττητο 49 συναπτών αγωνιστικών στη Serie A, έχοντας ξεχάσει από πότε έχει να χάσει και απειλώντας το απόλυτο ρεκόρ των 58 παιχνιδιών της Μίλαν. Στην έδρα της έχει κάνει το 5 στα 5, μόνο που και η Ιντερ έχει κάνει ακριβώς το ίδιο μακριά από το «Μεάτσα», έχοντας μάλιστα δεχθεί μόλις ένα γκολ! Οι «νερατζούρι» έχουν συμπληρώσει έξι σερί νικηφόρα ματς στο πρωτάθλημα και σε όλες τις διοργανώσεις μετρούν οκτώ διαδοχικές νίκες! Μεσοβδόμαδα πέρασαν στη δεύτερη θέση και απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από την κορυφή ύστερα από δέκα αγωνιστικές.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Ο Αντρέα της αλλαγής

Τέλη του περασμένου Μαρτίου. Η Ίντερ χάνει 2-0 από τη Γιουβέντους, πέφτει όγδοη και ο Κλαούντιο Ρανιέρι απολύεται. Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν διατρέχει τέτοιον κίνδυνο, αλλά ενδεχόμενη πρώτη νίκη στο Τορίνο από το 2005 θα τον ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο. Το νικηφόρο σερί ξεκίνησε απ’ όταν γύρισε σε 3-5-2 και μετά το διάλειμμα κόντρα στη Σαμπντόρια επανέρχεται σε αυτό, με τον Σιλβέστρε αντί του ανέτοιμου στόπερ Ζουάν Ζεσούς. Ιδια η διάταξη των «μπιανκονέρι» του -ακόμα τιμωρημένου- Αντόνιο Κόντε, με την «αποκάλυψη» στο κέντρο Πογκμπά να γυρίζει στον πάγκο για χάρη του Βιντάλ.

«ΓΕΡΟΝΤΑΡΕΣ»

Χρόνια δεν κοιτούν

Στους γηπεδούχους όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του 33χρονου «μετρονόμου» Αντρέα Πίρλο, που είναι παράλληλα κι ο πρώτος τους σκόρερ με τρία γκολ. Στους φιλοξενούμενους, ο «μπαλαντέρ» που έχει αγωνιστεί φέτος σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις και σήμερα θα είναι ο δεξιός μπακ-χαφ ονομάζεται Χαβιέρ Ζανέτι. Ετών 39! Οταν το 1998 ο πρώτος είχε πάει στην Ιντερ, ο δεύτερος ήταν ήδη «παλιός» εκεί, έχοντας συμπληρώσει 130 εμφανίσεις! Τότε είχαν συμπαίκτες αστέρια μιας αλλοτινής εποχής σαν τους Μπάτζιο, Σιμεόνε και Μπέργκομι, τώρα παίζουν μαζί με νεαρούς που θα μπορούσαν να είναι παιδιά τους.

ΠΑΛΙΟΦΙΛΟΙ

Σαν έτοιμοι από καιρό…

Μαζί άρχισαν να γίνονται βασικά «γρανάζια» της Ουντινέζε, μαζί αποχώρησαν αυτό το καλοκαίρι, γεμίζοντας τα ταμεία της με 20 εκατ. ευρώ. Ο Κουάντουο Ασαμόα πήγε στο Ούντινε το 2008 κι έγινε αμέσως βασικός στη μεσαία γραμμή, την ώρα που ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς εδραιωνόταν κάτω από τα γκολπόστ μετά τους δανεισμούς σε Τρεβίζο, Λάτσιο και Ρίμινι. Απόψε θα είναι για 90 λεπτά αντίπαλοι. Ο 24χρονος Γκανέζος επέστρεψε στο Τορίνο (μια και το 2007 ήταν δανεικός στην ομώνυμη ομάδα από την Μπελιντσόνα!) κι έχει μετατραπεί σε ακούραστο αριστερό μπακ-χαφ, ο 28χρονος Σλοβένος υπερασπίζεται την εστία της Ιντερ.

ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Σιωπή και χειροπέδες

Τους χωρίζουν 30 χρόνια, όχι όμως και πολλά άλλα. Ανιέλι και Μοράτι «κληρονόμησαν» Γιούβε και Ιντερ, αντίστοιχα, από τους πατεράδες τους, έχουν παρεμφερείς πολιτικές απόψεις και στη μεθαυριανή συνέλευση της λίγκας θα είναι σύμμαχοι στην κουβέντα για τα τηλεοπτικά. Ισως γι’ αυτό ο δεύτερος να κράτησε χαμηλούς τόνους μετά τη «σφαγή» της Κατάνια από τους «μπιανκονέρι». Καμία σχέση με το πώς είχε αντιδράσει το 2010 μετά τις αποβολές δύο παικτών της Ιντερ στο ματς με τη Σαμπντόρια. Τότε που διαιτητής ήταν ο Πάολο Ταλιαβέντο, ο οποίος θα «σφυρίξει» και απόψε!

Πηγή: sday.gr