Αφιέρωμα στις πέντε μεγαλύτερες εκπλήξεις στο τένις το 2018 έκανε η ATP, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας. Ο Έλληνας αθλητής είναι η Νο1 επιλογή στο αφιέρωμα, λόγω της πορείας του στο τουρνουά του Τορόντο, όπου έφτασε ως τον τελικό, στον οποίο έχασε τελικά από τον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ.

Ο 20χρονος τενίστας απέκλεισε τέσσερα σπουδαία ονόματα που φιγουράρουν στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης (Ντομινίκ Τιμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κέβιν Άντερσον κατά σειρά), για να φτάσει στην τελική αναμέτρηση με τον Ισπανό, που ήταν ανήμερα των γενεθλίων του.

Στο Νο2 της λίστας βρίσκεται ακόμη ένας Έλληνας, ο Θανάσης Κοκκινάκης. Ο 22χρονος αθλητής, που αγωνίζεται με τη σημαία της γενέτειράς του Αυστραλίας, ξεχώρισε με τη νίκη που σημείωσε επί του Ρότζερ Φέντερερ ,στον δεύτερο γύρο του Όπεν στο Μαϊάμι. Εκείνη την περίοδο βρισκόταν στο Νο175 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι η πέμπτη χαμηλότερη θέση τενίστα που έχει κερδίσει το Νο1 του ταμπλό.

Στο Νο3 βρέθηκε ο Μπόρνα Τσόριτς, που επίσης κέρδισε τον σπουδαίο Ελβετό, αλλά στον τελικό του Χάλε. Μάλιστα, δεν άφησε το Φέντερερ να σημειώσει ένα τρομερό ρεκόρ, να κατακτήσει για 10η χρονιά σερί το συγκεκριμένο τουρνουά.

Στο Νο4 συναντάμε τον Λαμίν Ουαχάμπ ,που επικράτησε του Φιλίπ Κολσράιμπερ στο Μαρακές. Ο Μαροκινός βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο Νο617 της παγκόσμιας κατάταξης εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και επικράτησε επί του Νο37. Αυτή η διαφορά είναι η 5η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ.

Τέλος, στο Νο5 είναι ο Μάριους Τσόπιλ που επικράτησε στη Βασιλεία τόσο κόντρα στον Μαρίν Τσίλιτς όσο και με αντίπαλο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.