Η μάχη του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Ο πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην έχει κατακτήσει τόσους τίτλους τα τελευταία χρόνια, όσους ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», ωστόσο, αποδεικνύεται πιο δημοφιλής.

Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που οι θαυμαστές του στο Facebook είναι περισσότεροι από 50 εκατομμύρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νούμερο αυτό αποτελεί περίπου το 5% των συνολικών χρηστών του δημοφιλούς social media που έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον το βασικό τρόπο με τον οποίο οι αθλητές έχουν άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και ο 27χρονος έχει την τιμητική του. Ο Μέσι ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 38,5 εκατ, ενώ τρίτος είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με 21 εκατ.

Άλλοι σπουδαίοι αθλητές όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπε Μπράιαντ, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους για να πλησιάσουν αυτά τα νούμερα. Μάλιστα ο Κριστιάνο είναι πιο δημοφιλής μεταξύ celebrities κι άλλων χώρων και βρίσκεται πίσω μονάχα από τις Σακίρα(55,2 εκατ.)», Lady Gaga(53,3 εκατ.) και Μάικλ Τζάκσον(52).

«Είναι απίστευτο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους θαυμαστές μου. Θα συνεχίσω να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου. Τα καλύτερα έρχονται…» έγραψε στο προφίλ του ο φορ των «μερένχες»