Μετά το αποτέλεσμα (0-2) του αποψινού παιχνιδιού οι Μαδριλένοι είναι αυτοί που πανηγυρίζουν και οι Ρωμαίοι αυτοί που λυπούνται. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που θα έχουν ανάμικτα συναισθήματα κι αυτό γιατί έχουν αγωνιστεί και στις δυο αυτές ομάδες!

Ξεκινάμε με τον κορυφαίο και πιο επιτυχημένο παίκτη που έπαιξε και στις δύο. Ο Κριστιάν Πανούτσι πήρε μεταγραφή στα μέσα της σεζόν 1996-97 από την Μίλαν στην Ρεάλ, έμεινε στην Μαδρίτη 2.5 χρόνια, έπαιξε σε 96 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 6 γκολ και κατέκτησε Champions League, πρωτάθλημα, Διηπειρωτικό και Super Cup Ισπανίας. Υστερα από περιήγηση σε Ιντερ, Τσέλσι, Μονακό, ο 57 φορές διεθνής αμυντικός, επέστρεψε μόνιμα στην Ιταλία για την Ρόμα, της οποίας τη φανέλα φόρεσε 312 φορές (32 γκολ) από το 2001 μέχρι το 2009 και σήκωσε μαζί της δύο Coppa Italia και ένα Super Cup.

Ενας ακόμα δεξιός μπακ, πολύ πιο επιθετικογενής και από άλλη σχολή είναι ο επόμενος στη λίστα. Ο Σισίνιο είχε για πρώτη ομάδα στην Ευρώπη τους Merengues με τους οποίους έπαιξε από το 2005 μέχρι το 2007, όμως ποτέ δεν έγινε βασικός και μετακόμισε με απευθείας πτήση στην Αιώνια πόλη παίζοντας στους Giallorossi από το από το 2007 μέχρι το 2012 (με μικρό break) φτάνοντας τις 91 συμμετοχές (8 γκολ). Στην τροπαιοθήκη του είναι το πρωτάθλημα Ισπανίας (2007) και το Κύπελλο Ιταλίας (2008).

Μένουμε στους αμυντικούς και περνάμε σε σέντερ-μπακ. Ο Βάλτερ Σάμουελ ήταν επιτυχημένη μεταγραφή της Ρόμα από την Μπόκα Τζούνιορς, με τον αριστεροπόδαρο Αργεντινό να σηκώνει Scudetto στην πρώτη του σεζόν στην Serie A (2001) και τέσσερα χρόνια και 173 εμφανίσεις μετά να φεύγει για την Ρεάλ στην οποία έμεινε μόνο για το 2004-05. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία για την Ιντερ και ήταν κολόνα της άμυνας του Ζοσέ Μουρίνιο στο τρεμπλ του 2010. Τελευταίος αμυντικός της λίστας είναι ένας ακόμα αριστεροπόδαρος Αργεντινός στόπερ.

Ο Γκαμπριέλ Χάιντσε μετά τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε στην Ρεάλ Μαδρίτης για τη διετία 2007-2009 και κατακτώντας πρωτάθλημα και Super Cup και αφού πέρασε από την Μαρσέιγ, πήγε στην Ρόμα το 2011 για να κάτσει την Αιώνια Πόλη για μόλις έναν χρόνο. Και πάμε σιγά-σιγά πιο μπροστά. Ο Βραζιλιάνος γυρολόγος μέσος, Εμερσον, από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν παίκτης των Ρωμαίων, με τους οποίους πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 2001 και αφού πέρασε από την Γιουβέντους, πήγε Μαδρίτη και σήκωσε το πρωτάθλημα του 2007 με την Ρεάλ.

Ενας ακόμα μέσος με παρουσία και στα δύο club που συγκρούονται για την 5η αγωνιστική του Champions League είναι ο Φερνάντο Γκάγο. Ο Αργεντινός έγινε κάτοικος Bernabeu απευθείας από την Μπόκα και έπειτα από μικρές έως άδειες σεζόν, έπαιξε δανεικός για έναν χρόνο στην Ρόμα υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε (2011-12). Για πάντα θα θυμούνται οι φίλοι της Ρεάλ εκείνο το διπλό στο Camp Nou με το γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα τη σεζόν 2007-08 που ήταν η δεύτερη του Βραζιλιάνου ως παίκτης των Merengues, ύστερα από το 2005-06. Στη συνέχεια «το κτήνος» πέρασε για τρία χρόνια από την Αιώνια Πόλη και την Ρόμα πριν κλείσει την καριέρα του στην Μάλαγα.

Για το τέλος, ο πιο επιθετικογενής και ο πιο ταλαντούχος παίκτης της λίστας, χωρίς αυτό, δυστυχώς, να πηγαίνει μαζί με το ότι έκανε μεγάλη καριέρα. Ο Αντόνιο Κασάνο έπαιξε από το 2001 μέχρι το 2006 στην Ρόμα και αυτά τα χρόνια, τα 52 γκολ σε 161 ματς και η τεχνική του, ήταν αρκετά για να κάνουν την Ρεάλ να πάρει μόλις τον δεύτερο Ιταλό στην ιστορία της, μετά τον Πανούτσι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν όμορφη, με τον Fantantonio να μην παίρνει τίποτα στα σοβαρά, να μένει στα πολύ ρηχά για δύο χρόνια στην Μαδρίτη και να επιστρέφει στην Serie A με την Σαμπντόρια για να σώσει κομμάτι της ταλαιπωρημένης καριέρας του.

Πηγή: gazzetta.gr