Το απόλυτο στα επίσημα παιχνίδια της θέλει να διατηρήσει η Μπάγερν, που δοκιμάζεται στη Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για τον έκτο όμιλο του Champions League το βράδυ της Τρίτης.

Μετά το 2-0 στη Βρέμη επί της Βέρντερ οι Βαυαροί παραμένουν πρωτοπόροι στην Bundesliga και στοχεύουν στο 2/2 στους ομίλους, έπειτα από το 2-1 της πρεμιέρας κόντρα στη Βαλένθια.

Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μάριο Γκόμεζ, Νταβίντ Αλάμπα και Άριεν Ρόμπεν.

Οι γηπεδούχοι μετά το θρίαμβο στη Γαλλία επί της Λιλ θέλουν να κάνουν μία ακόμη υπέρβαση. Προέρχονται από το 5-1 επί της Νέμαν για το πρωτάθλημα, όπου πήρε ανάσες ο Αλεξάντρ Χλεμπ, ο οποίος θα επανέλθει για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Λευκορωσίας.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η μεν Μπάγερν δεν έχει καν με ομάδα από τη Λευκορωσία, η δε ΜΠΑΤΕ είχε αποκλείσει τη Μόναχο 1860 στον δεύτερο γύρο του Ιντερτότο το 2002 με δύο νίκες (0-1 και 4-0).

Οι δύο ηττημένοι της πρεμιέρας, Βαλένθια και Λιλ, κοντράρονται στο «Μεστάγια». Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 2-0 της Σαραγόσα το Σάββατο μετριάζοντας το κακό τους ξεκίνημα στην Primera Division.

Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τιμωρημένος είναι ο Ραμί και τραυματίες οι Ματιέ, Πιάτι και Ρικάρντο Κόστα.

Οι «λιλουά» έχασαν με 2-0 από τη Ρεν και με επτά βαθμούς σε ισάριθμα ματς στη Ligue 1 παραπαίουν στο πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά προβλήματα έχει και ο Ρούντι Γκαρσία, καθώς αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μαβουμπά, Μαρτέν και Καλού.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2009/10 με τη Βαλένθια να νικά 3-1 στην έδρα της, ενώ στη Γαλλία το σκορ ήταν 1-1.

Η Βαλένθια έχει επτά νίκες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία με συνολικά τέρματα 18-3. Η Λιλ έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία στην Ισπανία.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπάγερν Μονάχου (21:45)
Βαλένθια-Λιλ (21:45)

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (3-1)
Μπάγερν Μονάχου 3 (2-1)
Βαλένθια 0 (1-2)
Λιλ 0 (1-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Λιλ-Μπάγερν Μονάχου (21:45)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Βαλένθια (21:45)

Πηγή: sport-fm