Ο 30χρονος μέσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιταλικό μέσο, στάθηκε στην έλλειψη συνέπειας από πλευράς της πειραϊκής ΠΑΕ όσον αφορά τη συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ επίσης ξεκαθάρισε ότι έχει πολλή όρεξη να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο στο «Καμπιονάτο», περιμένοντας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ώστε να επανέλθει στο πρωτάθλημα από το οποίο ξεκίνησε να «χτίζει» το όνομά του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Ευρώπης.

«Με όλο το σεβασμό που έχω για το ελληνικό πρωτάθλημα, αποφάσισα να αποχωρήσω για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν τήρησε τις εγγυήσεις που μου είχε δώσει στην αρχή της συνεργασίας μας. Επιπλέον, στην Ελλάδα πολλά παιχνίδια γίνονται σε γήπεδα χωρίς πολύ κόσμο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τα παρακολουθούν από παράθυρα γύρω κτιρίων. Σέβομαι τους πάντες αλλά ήθελα κάτι άλλο», ήταν τα πρώτα λόγια του μέχρι πρότινος «ερυθρόλευκου» μέσου στην Corriere dello Sport, για να προσθέσει: «Έχασα δύο εκατομμύρια με τη λύση του συμβολαίου μου και πάρα πολλοί πρώην συμπαίκτες μου με θεωρούν τρελό. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Ήξερα ότι λύνοντας το συμβόλαιό μου στις 30 Αυγούστου δεν θα είχα πάρα πολλές ευκαιρίες. Όμως ήταν θέμα κινήτρου, για να βρεθώ στην κατάσταση που πρέπει να είμαι».

Βλέψεις για την Εθνική Ιταλίας

Δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα θέλουν τον Έντσο Μαρέσκα να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων του Καμπιονάτο, όπως οι Ουντινέζε, Παλέρμο, Νάπολι και Πάρμα, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δεν έκρυψε την επιθυμία να επαναπατριστεί, έχοντας βλέψεις ακόμα και για την Εθνική ομάδα.

«Έχω παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και πάντα τα πήγαινα καλά. Σε ηλικία 18 ετών επέλεξα την Αγγλία, επέστρεψα και στα 20 μου ήμουν στη Γιούβε, στα 25 πήγα στη Σεβίλλη, κατέκτησα δύο Κύπελλα UEFA, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, δύο Κύπελλα και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ.Θα ήθελα να ξαναζήσω τέτοιες έντονες στιγμές. Πάνω από όλα θα ήθελα να επιστρέψω στη Serie A. Και μακάρι να διεκδικήσω τις όποιες πιθανότητες έχω για να με δει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Ποτέ δεν ξέρεις…»

Πηγή: gazzetta.gr