Μεγάλο ντέρμπι προέκυψε στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έτυχαν μαζί στον 4ο όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε έναν ακόμη θεσμό, έπειτα από τη Super League.  Το μεταξύ τους παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθούν σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα δύο φορές, καθώς στις 20 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο και το Άρης-ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, για τρίτη σερί χρονιά θα έχει στον όμιλό της (τον 2ο) τη Λαμία, ενώ το γκουπ της συμπληρώνουν ο Απόλλωνας Λάρισας, τον οποίο αντιμετώπισε και πέρσι, όπως και η ομάδα του Βόλου. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον 5ο όμιλο τον Λεβαδειακό, την Παναχαϊκή και τον Άρη Αβάτου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στον 3ο όμιλο μαζί με τον επικεφαλής του γκρουπ, Παναιτωλικό, αλλά και τους Κισσαμικό και ΟΦ Ιεράπετρας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος

Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Θύελλα Καμαρίου

2ος όμιλος

ΑΕΚ, Λαμία, Απόλλων Λάρισας, Βόλος

3ος όμιλος

Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Κισσαμικός, ΟΦ Ιεράπετρας

4ος όμιλος

ΠΑΟΚ, Άρης, Εργοτέλης, Αήττητος Σπάτων

5ος όμιλος

Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Άρης Αβάτου

6ος όμιλος

Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα, Απόλλων Παραλιμνίου

7ος όμιλος

Ξάνθη, ΟΦΗ, Κασσιόπη, Νίκη Βόλου

8ος όμιλος

Πανιώνιος, Λάρισα, Απόλλων Πόντου, Ηρόδοτος

Οι έδρες των μονών αγώνων

Την 1η αγωνιστική παίζει ο πρώτος σε δυναμικότητα με τον δεύτερο του ομίλου (πρώτα αναφέρεται ο γηπεδούχος) και ο τρίτος με τον τέταρτο. Στη 2η αγωνιστική ο τρίτος  με τον πρώτο και ο δεύτερος με τον τέταρτο, ενώ στην 3η αγωνιστική κοντράρονται ο τρίτος με τον δεύτερο και ο τέταρτος με τον πρώτο.

Οι ημερομηνίες των αγώνων

  • 1η αγωνιστική 25-27 Σεπτεμβρίου
  • 2η αγωνιστική: 30-31 Οκτωβρίου
  • 3η αγωνιστική: 4-6 Δεκεμβρίου

Τα παιχνίδια των ομίλων είναι μονά. Προκρίνονται στην 5η φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου, με τους πρώτους να διασταυρώνονται με τους δεύτερους.