Τεράστια είναι τα ποσά που «παίζουν» στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι αυτό το καλοκαίρι. Εκτός από τα 117 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από τη Γιουβέντους για να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στα… σκαριά είναι και η μετακίνηση του Άλισον Μπέκερ από τη Ρόμα στη Λίβερπουλ για 75 εκατ. ευρώ.

Ήδη οι «τζιαλορόσι» αναζητούν τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει κάτω από τα γκολπόστ τους, με τον Ρόμπιν Όλσεν να είναι το πρώτο φαβορί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ιταλία. Μάλιστα, η περίπτωση του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει στην άτυπη αυτή κούρσα και του Αλφόνς Αρεολά, που θεωρούταν μέχρι σήμερα να έχει την… pole position.

Ο πρώην πορτιέρε του «δικεφάλου» είχε γίνει κάτοικος Τούμπας το 2015, με τους Θεσσαλονικείς να τον αποκτούν από τον ΠΑΟΚ έναντι 650 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, στις λίγες εμφανίσεις που έκανε με τα ασπρόμαυρα γάντια, έμεινε στη μνήμη των φιλάθλων κυρίως για τα λάθη του, παρόλο που όλοι θεωρούσαν πως διαθέτει τα προσόντα να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, είχαν γίνει και σχετικά αφιερώματα στα αθλητικά ΜΜΕ της χώρας με τις γκάφες του, όπως και κάποια βίντεο με bloopers του…

Από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε το 2016, ως δανεικός στην Κοπεγχάγη, η οποία στη συνέχεια τον αγόρασε για 700 χιλιάδες ευρώ. Από τότε η καριέρα του έχει απογειωθεί, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της εθνικής Σουηδίας που τα πήγε εξαιρετικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και στα προκριματικά του, ενώ θεωρείται έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερη ομάδα και κορυφαίο πρωτάθλημα. Η δανική ομάδα τον κοστολογεί γύρω στα 15 εκατ. ευρώ.

Όσο για τους ανταγωνιστές του Όλσεν για τη θέση στη Ρόμα, δεν είναι παίκτες… της σειράς, αλλά στη λίστα της ιταλικής ομάδας βρίσκονται -εκτός του Γάλλου- τα ονόματα των Γερούν Ζουτ της Αϊντχόφεν, Κάσπερ Σίλεσεν της Μπαρτσελόνα και Κάσπερ Σμάιχελ της Λέστερ.