Για σήμερα αναμένεται η απόφαση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Δικαιοσύνης σχετικά με την τύχη των Κιέβο και Πάρμα, που είναι αντιμέτωπες με βαριές «καμπάνες». Η πρώτη κινδυνεύει με υποβιβασμό από τη Serie A και η δεύτερη να μην καταφέρει να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία, μετά από προσπάθεια χρόνων.

Όσον αφορά την Κιέβο, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την ελέγχει για το γεγονός ότι εμφάνισε την προηγούμενη σεζόν πλαστά κέρδη, κάτι που μπορεί να επιφέρει πολύ σημαντικές συνέπειες στον σύλλογο της Βερόνα.

Oι «ιπτάμενοι γάιδαροι» κατηγορούνται για παράνομες ανταλλαγές παικτών με την Τσεζένα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Πίπο Ρούσο, οι δύο ομάδες αντάλλαξαν σε διάστημα δύο χρόνων σχεδόν 30 ποδοσφαιριστές και από τους οποίους οι «τζιαλομπλού» έδειχναν ότι είχαν κέρδος 25 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, η Πάρμα ελέγχεται για μηνύματα πριν τον αγώνα με τη Σπέτσια ανάμεσα στον Εμανουέλε Καλαϊό και παίκτες της αντίπαλης, τους Φιλίπο ντε Κολ και Κλαούντιο Τέρτσι, λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική της Serie Β, κατά την οποία ο σύλλογος της Εμίλια-Ρομάνια εξασφάλισε το δεύτερο απευθείας εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.