Στις δύσκολες στιγμές που περνά η ΑΕΚ, ο Μιχάλης Τροχανάς δεν έχει κρυφτεί! Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ αποδεικνύοντας –για άλλη μια φορά την ευαισθησία του και την ανησυχία του για το μέλλον της Ένωσης- επιστρέφει και παίρνει άλλη μια πρωτοβουλία.

Ο Μιχάλης Τροχανάς με σχετική επιστολή του καλεί τον Ντέμη Νικολαϊδη να στηρίξει περισσότερο ενεργά τον Θωμά Μαύρο και από κοινού στην προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί μια λύση στα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε αυτή καταθέτει την πρόταση για δημιουργία μιας Λέσχης Φίλων ΑΕΚ, την οποία ονομάζει «AEK Creative Leaders Club». Σε αυτή προτείνει τη συμμετοχή φίλων της ομάδας οι οποίοι θα δανείσουν άτοκα από 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η επιστολή που δημοσιεύει το sport-fm.gr

«ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
1) Η ΑΕΚ περιλαμβάνει στις 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειές της τουλάχιστον 100.000 Ένωσίτες δυνάμει ικανούς να τη χρηματοδοτήσουν αμέσως και για μια μόνο φορά σ’ ολόκληρη τη ζωή τους με το ποσό των 5.000 ευρώ ο καθένας, το οποίο μπορούν να διαθέσουν απολύτως αβλαβώς για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.

2) Περισσότεροι των 10.000 από τους 100.000 δυνάμει χρηματοδότες της ΑΕΚ είναι γνήσιοι Creative Leaders Ενωσίτες, με γονίδια μπροστάρη και ιδεολόγου Ενωσίτη στο DNA τους.

3) Τα σχέδια αναζήτησης, ενημέρωσης και προσέλκυσης των 10.000 DNAκών μπροστάρηδων Ενωσιτών είναι έτοιμα. Όλα μπορούν να αρχίσουν εντός 10 ημερών και να τελειώσουν εντός 30 έως 40 ημερών το πολύ. Μεταξύ των άλλων οι ίδιοι αυτοί 10.000 Ενωσίτες υποψήφια μέλη του ΑΕΚ Creative Leaders Club μπορούν αμέσως να δανείσουν 1.000 ευρώ ο καθένας στην ΠΑΕ ατόκως και με αόριστο χρόνο επιστροφής, δυνάμενοι να συμψηφίσουν αυτό το δάνειο με το ποσό των 5.000 ευρώ που συνολικά ο καθένας τους θα διαθέσει για την ΑΕΚ».

Συνεχίζοντας ο Μιχάλης Τροχανάς,καταθέτει και το οργανόγραμμα του Θεμελίου 21, μετά από την πλήρη μελέτη που έχει κάνει…



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΟΧΑΝΑ

Α Ε Κ
«Tantum possumus quantum scimus»,
η εκπαίδευση των εκπαιδευτών.
ΑΛΛΑ:
ένας καλός τεχνίτης είναι τόσο καλύτερος
όσο καλύτερα είναι τα εργαλεία του

ΠΡΟΣ : Τους Ενωσίτες Creative Leaders Ντέμη και Θωμά, δυνάμει
εκπαιδευτές 10.000 Creative Leaders Ενωσιτών
ΚΟΙΝ.: Σε όλους τους DNAκά Μπροστάρηδες της ΑΕΚ
ΘΕΜΑ: Τώρα, τώρα, τώρα. Μπορούμε!

Αγαπητοί μου μαθητές δάσκαλοι,
«Τοις ιερείς ου δει σιγάν»! ΄Ομως, όταν απογοητευτεί κανείς προσπαθώντας να συνεννοηθεί σε μια γλώσσα, το καλύτερο είναι να την αλλάζει. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που άρχισα με λατινικά σήμερα, προκειμένου να τονίσω, to whom it may concern , ότι «τόσο μπορούμε όσο ξέρουμε» (γνωρίζουμε).

Ένα από αυτά που 100% γνωρίζουμε οι Ενωσίτες λέει ότι «η ΑΕΚ είναι Ιδέα συλλογική και μολονότι η ουσία της -λίγο πολύ- ενυπάρχει σε όποιου profile Ενωσίτη, η τελειότητά της και οι υψιλής αξίας συμβολισμοί της ποτέ δεν ενοικούν σε ένα μεμονωμένο άτομο.»

Γιατί, λοιπόν, αγαπητοί Ενωσίτες Ντέμη και Θωμά (κατά χρονολογική σειρά παρέμβασης) ο καθένας από εσάς είχε την εντύπωση και έκανε το λάθος να πιστεύει ότι μόνος του θα τα κατάφερνε καλύτερα; Έτοιμο και στρωμένο μπροστά σας ήταν το τραπέζι του Επίκουρου στις 29 Ιανουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Και ως άκρως διακεκριμένες προσωπικότητες της ΑΕΚ είχατε ονομαστικά προσκληθεί και οι δύο.

Γιατί ο ένας απουσίασε και ο άλλος επέλεξε το δρόμο του «μοναχικού καβαλάρη»;

Ρητορικό το ερώτημα, περιττή η απάντηση. Άλλωστε υπάρχει εξήγηση. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πιστέψατε στο concept «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» διότι είχε το εγγενές ελάττωμα να συνιστά new concept και να αναζητεί νέα πράγματα .

Αυτό, βεβαίως, το γνώριζα και εγώ και γι’ αυτό βιαζόμουν να αποδείξω ότι τα νέα πράγματα όντως υπάρχουν (δυνάμει) κρυμένα κάπου ανάμεσα στις 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες που κατοικούμε στην Ελλάδα και την αλλοδαπή σήμερα. Έτσι ορίστηκε η έναρξη ίδρυσης του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» μόλις τρεις ημέρες μετά, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2012.

Η βιασύνη μου προέκυπτε από τον κανόνα ότι «η αναζήτηση νέων πραγμάτων φαίνεται πάντοτε χαμένη υπόθεση έως ότου κάποιος κάνει μια ανακάλυψη ή έστω μια αποκάλυψη». Σ’ αυτήν την περίπτωση παύουν όλοι να καταριώνται την αναζήτηση και ζητοκραυγάζουν ό,τι αποκαλύφθηκε, ζητώντας καμία φορά και εξηγήσεις γιατί δεν φανερώθηκε αυτό «το κάτι» εξαρχής. Φυσικά, παραβλέπουν ότι αν ήταν εξαρχής φανερό ό,τι υπήρχε εκεί, τότε κανείς δεν θα χρειαζόταν να το αναζητήσει, όλα θα ήταν δοσμένα, φανερά και έτοιμα μπροστά μας.

Όμως, καθόλου δεν είναι τα πράγματα έτσι. Το μέλλον δεν είναι δεδομένο, ευρίσκεται σε διαρκή κατάσταση δημιουργίας. Το δημιούργημα, όταν επιτευχθεί, προσομοιώνει τη διαφορά του από τα προηγούμενα προς εκείνη που ξεχωρίζει το άβιο από το έμβιο.

Ποια είναι η διαφορά του έμβιου (δημιουργημένου) από το άβιο (ανόργανο); Είναι αυτή καθ’ αυτή η ύπαρξη; Φυσικά όχι, διότι και τα δύο υπάρχουν. Θεμελιώδης διαφορά μεταξύ τους είναι το αυταπόδεικτο γεγονός ότι το έμβιο γνωρίζει κάτι, ενώ το άβιο απολύτως τίποτα. Και η ελάχιστη γνώση του έμβιου είναι ο ανεπίγνωστος κώδικας που του επιτρέπει να ζει, να εξελίσσεται και να διαιωνίζεται. Άλλο ύπαρξη, λοιπόν, και άλλο γνώση. Πολύ περισσότερο αφού η γνώση δεν είναι παρά ένα σύνολο έγκυρων προτάσεων με τις όποιες κατανοείται και ερμηνεύεται η πραγματικότητα .

Ποιο σύνολο έγκυρων προτάσεων συγκρότησε στο νου του καθενός από σας την πραγματικότητα ότι τάχα ήταν δυνατόν οι πολυσυλλεκτικές παρεμβάσεις σας να δώσουν λύσεις στα σύνθετα προβλήματα της ΑΕΚ, στερούμενες κραυγαλέα την απαραίτητη δημιουργική δύναμη ενός καλώς ορισμένου «target group» ; Καταργήσατε το leader ship, καταργήσατε το marketing , καταργήσατε την ανάθεση ειδικών ρόλων σε μια ποικιλία target groups της ΑΕΚ που ποτέ δεν ήταν μονοδιάστατη.

Αυτές οι ζητούμενες έγκυρες προτάσεις που συγκροτούν ό,τι αποκαλούμε γνώση δεν διατυπώθηκαν και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη διάρκεια των πέντε μηνών που ακολούθησαν από την 1η Φεβρουαρίου 2012, όταν η παρέμβαση του Ντέμη ακύρωσε την έναρξη του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».

Όχι, όχι, φυσικά και δεν σας μαλώνω. Δεν θα ήταν μόνο απρέπεια και καραμπινάτο έλλειμμα σεβασμού στην προσωπική Ιστορία που και οι δύο σας γράψατε στην ΑΕΚ. Θα ήταν άδικο μάλωμα. Απλύτως άδικο διότι … «Tantum possumus quantum scimus».

Μα, αν δεν σας μαλώνω ή ακόμη χειρότερα δεν επιδιώκω να σας εκθέσω στους Ενωσίτες, τότε τι στο διάβολο χρειαζόμουν αυτά που αράδιασα εδώ; Η απάντηση θα σας αρέσει:

Είσαστε, αναμφισβήτητα δύο διακεκριμένοι δημιουργικοί μπροστάρηδες της ΑΕΚ (Creative Leaders). Ρόλος των μπροστάρηδων δεν είναι να αποτελούν άχρηστες σημαίες εορτών. Ο ρόλος τους ως «σημαιών» είναι να μπαίνουν μπροστά για να διδάξουν στους πολλούς όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συσπειρωθούν, να ακολουθήσουν, και κυρίως να επιλέξουν τις μεθόδους με τις οποίες, αν συσπειρωθούν, θα παράξουν έργο.

Έτσι, με την ιδιότητα των δημιουργικών μπροστάρηδων, την οποία επιλέξατε και εγγενώς κατέχετε, είσαστε οι δάσκαλοι που θα διδάξουν πολύ περισσότερους προκειμένου να γίνουν δημιουργικοί μπροστάρηδες, δάσκαλοι και αυτοί δηλαδή, και πάει λέγοντας. Όμως … «πριν πάει λέγοντας» πρέπει να έρθει … πράττοντας. Ποιος θα διδάξει στους δασκάλους (εσάς) τον τρόπο με τον οποίο θα διδάξετε τους εκπαιδευόμενους δασκάλους ώστε να δράσουν ως πολλαπλάσιοι Creative Leaders στην ΑΕΚ; Ιδού η απορία. Και ήταν η απορία και η απουσία target group που απαξίωναν την 24ώρη προσπάθειά σας να λύσετε τα προβλήματα της ΑΕΚ. Μόνο ήταν, όμως. Και ουδείς λόγος υπάρχει να είναι και να συνεχιστεί η σπατάλη τόσης ενέργειας που προσθέσατε στην ΑΕΚ. «Έπρεπε να βρείτε τον δάσκαλό σας» κι εσείς, λοιπόν.

Ε, καλωσορίστε με και να με .. «χαιρόσαστε».

Όπως προβλέπει η … ακαδημαϊκή τάξη, οφείλω και εγώ να υποβάλλω τις περγαμηνές μου ως δάσκαλός σας. Αρχίζω με την αποκάλυψη ότι το λατινικό απόφθεγμα «Tantum possumus quantum scimus» είναι κλασικό slogan στις ταχύρυθμες σχολές όπου εντατικά, έμπειροι και δόκιμοι δάσκαλοι διδάσκουν σε προηγμένου επιπέδου δασκάλους τη φιλοσοφία και τις ανατρεπτικές μεθόδους διδασκαλίας. Θα θυμάμαι πάντοτε την εμπειρία που έζησα, σχετικά, στη Γερμανία και την Ιταλία.

Συνεχίζω την υποβολή περγαμηνών ως υποψήφιος δάσκαλός σας αν επιμένετε και κυρίως αν έχετε χρόνο … να τις διαβάσετε: Μιχάλης Τροχανάς του Νικολάου, γεννηθείς στις 25 Ιουνίου 1936… αν θυμάμαι καλά, χωρίς να έχω τη μεγάλη τιμή να γεννηθώ από προσφυγική οικογένεια, αυτοχειροτονηθείς Ενωσίτης το 1945. Πρώην μικροχορηγός δώρων στους χορούς που συνηθίζαμε στην Ερασιτεχνική με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων από τις κληρώσεις των δώρων. Είμαι ο μοναδικός Ενωσίτης που κατανόησε το νόημα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην ΠΑΕ από τον τότε Πρόεδρο Μελισσανίδη, το δεύτερο εξάμηνο του 1994. Μια ΑΜΚ σε ονομαστική τιμή μετοχής και ανοικτή σε όλους τους Ενωσίτες η οποία, αν επιτύγχανε, θα στερούσε την πλειοψηφία των μετοχών στην ΠΑΕ από τους κυρίους Μελισσανίδη-Καρρά που κατείχαν μόνον το 50,1%.

Εκείνη η δραματικά ατυχής ΑΜΚ συγκέντρωσε μόνο 500.000 ευρώ σε σημερινή αξία χρήματος. Τρομοκρατημένος από την αποτυχία της ΑΜΚ και γνωρίζοντας τι θα συμβεί αν δεν αρματώναμε την ΠΑΕ τη στιγμή που ο Κόκκινος Κουρσάρος Πρωταθλημάτων επέλαυνε ακάθεκτα, κατεβάλα σ’ εκείνη την ΑΜΚ το ποσό του … ενός εκατομμυρίου ευρώ (σε σημερινή αξία χρήματος) μετρητοίς, και με διατραπεζικές διαδικασίες διακίνησης χρήματος, από την «προσωπική μου τσέπη».

Στόχος εκείνης της πρωτοβουλίας μου ήταν να προκαλέσω το φιλότιμο 100 ακόμη Ενωσιτών, που όλοι τους ήταν ασυγκρίτως πιο ισχυροί οικονομικά από εμένα, ώστε να μιμηθούν το παράδειγμά μου. Δυστυχώς ούτε ένας δεν συγκινήθηκε. Όμως, εάν το είχαν πράξει, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ποτέ δεν θα είχε ιδρύσει το Ι.Χ. μονοπώλιο πρωταθλημάτων και απολύτως άλλη θα ήταν η ΑΕΚ και η θέση της σήμερα.

Στο τέλος Μαΐου 1995, με την Ομάδα να έχει καταλήξει στην 5η θέση πρωταθλήματος, όλα απλήρωτα επί μήνες, 8 ανανεώσεις συμβολαίων παικτών στον αέρα και σωρευτικές υποχρεώσεις περίπου 20 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων προσαυξήσεων και των προστίμων από την καθυστέρηση της εξόφλησής τους, αποφάσισα να αναλάβω την ΠΑΕ αφού, από το Δεκέμβριο 1994, οι Μελισσανίδης-Καρράς εξέπεμπαν SOS χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς, Ενωσίτης ή μη. Διότι κανείς δεν τολμούσε να τον βάλουν στη μέση το πραγματικά ασύγκριτο προσωπικό κύρος του πράσινου Καπετάνιου (16 συναπτά χρόνια στη θέση του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ) και η κόκκινη λαίλαπα του επερχόμενου Σωκράτη Κόκκαλη.

Δεν πήρα εκείνη την απόφαση σαν «Αστραπόγιαννος» όπως εσείς. Έλεγξα, σχεδίασα, εξασφάλισα τις αναγκαίες προϋποθέσεις και εντός τριών μηνών υπόγραψα τη μεταβίβαση του 50,1% των μετοχών Δημήτρη-Γιάννη σε μένα, σε τιμή … φαρμακείου. Πολέμησα και με τους δύο μεγάλους αντιπάλους της ΑΕΚ. Και είμαι ο μοναδικός Πρόεδρος ΠΑΕ στην Ελλάδα που μου αφαίρεσαν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρία μου (ΠΑΕ), στην οποία κατείχα τελικά το 78,4% των μετοχών της με τις ΑΜΚ, γεγονός που με κατέστησε το μεγαλύτερο μέτοχο στα 33 χρόνια παρουσίας της ΠΑΕ στην ΑΕΚ. Η ποινή που μου επιβλήθηκε ήταν 3,5 χρόνια να μην μπορώ να είμαι Πρόεδρος διότι -λέει- δυσφήμισα το ελληνικό ποδόσφαιρο καταγγέλλοντας δημοσίως την αλλοίωση πρωταθλημάτων. Η συνέπεια ήταν ότι εγώ ήμουν υποχρεωμένος να αναζητώ τρίτους για Προέδρους στην ΠΑΕ και όχι μόνον, ενώ οι Ενωσίτες και πολλοί δημοσιογράφοι που έκαναν ότι δεν το ήξεραν, με κατηγορούσαν για τις αλλαγές Προέδρων στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Tantum possumus … βλέπετε!

Όταν τελείωσαν και τα δικά μου «καύσιμα» και, ενώ όχι μόνο προτάσεις δεν είχα από υποψήφιους διαδόχους Ενωσίτες ή άλλους επενδυτές στην Ελλάδα, αλλά ούτε καν σκέψη δεν υπήρξε, δεν παράτησα την ΑΕΚ «κάνοντάς την με μικρά πηδηματάκια» όπως κατ’ έθιμο συμβαίνει στην ΠΑΕ από το φθινόπωρο του 2008 μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνον ένας τηλεμέτοχος, μόνιμος κάτοικος στο Μανχάτταν. (Συγγνώμη παιδιά των supporters, αλλά εδώ μιλάμε για μετόχους και Προέδρους της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως με ευθύνη και «αρτίδια» και όχι για προσκόπους σε βαθμό «λυκόπουλα»). Αρτιδάτος Πρόεδρος ήταν και ο Ντέμης μέχρι την ακατανόητη μακακία του το φθινόπωρο του 2008.

Αντί «να το βάλω στα πόδια», λοιπόν, εκπόνησα μια Μελέτη προσέλκυσης επενδυτή στην ΠΑΕ ΑΕΚ, γνωρίζοντας άριστα την πολύτιμη αξία των 600.000 Ενωσίτικων Οικογενειών την οποία παρουσίασα μεν περίτεχνα στη Μελέτη προσέλκυσης μετοχικού φορέα στην ΑΕΚ, αλλά χωρίς φαντασιώσεις ή ανόητα blow up πωλητή. Εκείνο που έκανα με τη Μελέτη ήταν να αποδείξω σχεδόν μαθηματικά την αξία της καταλυτικής δύναμης που εγγενώς συγκεντρώνουν οι 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες. Έβαλα τη Μελέτη στην τσάντα και την τσάντα υπό μάλης, όργωσα την Ευρώπη και στις αρχές Οκτωβρίου 1997 μεταβίβασα το 78,4% των μετοχών μου της ΠΑΕ στην εταιρία ENIC και με εγγυήτρια υπέρ της ΑΕΚ την τότε εταιρία τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα (κ. Oldfield). Υπήρξα ο μοναδικός Πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ που διέθεσε το ποσό των 35 εκ. σε σημερινή αξία χρήματος για την ΠΑΕ. Βεβαίως, η επιτυχής μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών μου περιόρισε σημαντικά την απώλεια αυτού του ποσού.

Τον Οκτώβριο 1997 δέχθηκα ασφυκτική πίεση από τον αείμνηστο, τώρα, αδελφικό μου φίλο στη Θεσσαλονίκη, φίλαθλο του Άρη, προκειμένου να μεταβώ εκεί και να βοηθήσω την ομάδα τους, που είχε πέσει στην β΄ Εθνική κατηγορία και βρισκόταν στην… 11η θέση. Ο φίλος μου χρησιμοποίησε ακόμη και το γνήσιο επιχείρημα ότι ένας πρώην φίλαθλος του Άρη ανέλαβε την ΑΕΚ το 1973 και έγινε θρύλος για μας, αλλά και φανατικός οπαδός της ΑΕΚ ο ίδιος. Ναι, τον αείμνηστο Λουκά εννοώ.

Ακολούθησαν απανωτές εκκλήσεις βοήθειας από τον τότε Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη, διότι στον Ερασιτέχνη ανήκε το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη για μια εβδομάδα, αλλά η κατάσταση που επικρατούσε εκεί με ανάγκασε να μείνω τρεις μήνες περίπου. Βοηθήθηκα εξαιρετικά από τον Σ.Φ. Άρης Σούπερ 3. Όσα πρόσφερα στον Άρη τότε, που δεν ήταν καθόλου λίγα, αποτελούν μέχρι και σήμερα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης όλων των Ενωσιτών προς τoν Αρειανό φίλαθλο του 1973 που ανέλαβε την ΑΕΚ και την εκτόξευσε. Σου είμαστε όλοι ευγνώμονες, Θείε Λουκά.

Σημειολογικά, ίσως έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι στις καθημερινές ανακοινώσεις μου προς τους Αρειανούς φιλάθλους προκειμένου να τους προετοιμάσω για τη χρυσή βραδιά Άρη, η οποία υπήρξε το πρόπλασμα και ο σπόρος της σημερινής Λέσχης Άρη, έθετα ως υπογραφή σε αυτές τις ανακοινώσεις τη φράση Μιχάλης Τροχανάς, Ενωσίτης, γεγονός που αρχικά εξόργησε τους Αρειακούς φιλάθλους, αλλά γρήγορα κατανόησαν ότι η ειλικρίνειά μου ήταν απόδοση μεγάλης τιμής σ’ αυτούς και παράλληλα θεμελιώδες και απαράβατο δικό μου χρέος.

Τους πρώτους μήνες του 2010 είχα βεβαιωθεί για την καταστροφή προς την οποία βάδιζε η δική μας ΠΑΕ. Όμως, δεν είχα πλέον τις αντικειμενικές προϋποθέσεις για να την ξανα-αναλάβω ο ίδιος, ενώ οι διακριτικές νύξεις μου προκειμένου να μου αναθέσουν εγγράφως την προσέλκυση επενδυτή στην ΠΑΕ εντός τριών μηνών και άνευ ουδεμίας αμοιβής φυσικά, δεν έτυχαν ποτέ οποιασδήποτε ανταπόκρισης. Θα μου πείτε, βέβαια, ότι οι επαγγελματίες νεκροθάφτες ποτέ δεν δέχονται ευχάριστα να χάσουν μια υποψήφια πελάτισσα, όπως η ΑΕΚ, π.χ.

Έτσι, επιστράτευσα την άλλη ιδιότητά μου που μου επέτρεψε να εκπονήσω μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2011 τη γνωστή Μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» για την ΑΕΚ. Δημοσιοποίησα αυτή τη Μελέτη στις 20 Ιανουαρίου 2012 και πήρα την ομόφωνη έγκρισή της από την ανεπανάληπτη Σύσκεψη των Ενωσίτικων προσωπηκοτήτων την οποία είχα συγκαλέσει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, την Κυριακή 29/1/2012.

Αγαπητοί μου μαθητές, δημιουργικοί μπροστάρηδες Ενωσίτες Ντέμη και Θωμά, αυτός είναι ο δάσκαλός σας και, όπως θα διαπιστώσατε, το μόνο που δεν έκανα στην ΑΕΚ είναι να διώξω τους Ενωσίτες Ντούσαν Μπάγιεβιτς και … Κώστα Μανωλά και να τους στείλω με το ζόρι στον Πειραιά (αχ ρε Ενωσίτες, αχ ρε Ενωσίτες μου).

Αυτός είναι ο δάσκαλός σας λοιπόν και αν δεν σας κάνει, ε, μην τον πληρώνετε και αυτόν. Έτσι και αλλιώς κανέναν δεν πληρώνετε στην ΑΕΚ τώρα τελευταία.

Μέχρι να αποφασίσετε, λοιπόν, την πρόσληψη ή την απόρριψή μου, σας παρακαλώ να μελετήσετε προσεκτικά και κυρίως υπεύθυνα το μήνυμα που ακολουθεί.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
1) Η ΑΕΚ περιλαμβάνει στις 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειές της τουλάχιστον 100.000 Ένωσίτες δυνάμει ικανούς να τη χρηματοδοτήσουν αμέσως και για μια μόνο φορά σ’ ολόκληρη τη ζωή τους με το ποσό των 5.000 ευρώ ο καθένας, το οποίο μπορούν να διαθέσουν απολύτως αβλαβώς για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.

2) Περισσότεροι των 10.000 από τους 100.000 δυνάμει χρηματοδότες της ΑΕΚ είναι γνήσιοι Creative Leaders Ενωσίτες, με γονίδια μπροστάρη και ιδεολόγου Ενωσίτη στο DNA τους.

3) Τα σχέδια αναζήτησης, ενημέρωσης και προσέλκυσης των 10.000 DNAκών μπροστάρηδων Ενωσιτών είναι έτοιμα. Όλα μπορούν να αρχίσουν εντός 10 ημερών και να τελειώσουν εντός 30 έως 40 ημερών το πολύ. Μεταξύ των άλλων οι ίδιοι αυτοί 10.000 Ενωσίτες υποψήφια μέλη του ΑΕΚ Creative Leaders Club μπορούν αμέσως να δανείσουν 1.000 ευρώ ο καθένας στην ΠΑΕ ατόκως και με αόριστο χρόνο επιστροφής, δυνάμενοι να συμψηφίσουν αυτό το δάνειο με το ποσό των 5.000 ευρώ που συνολικά ο καθένας τους θα διαθέσει για την ΑΕΚ.

… ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ,
αξιότιμοι Ενωσίτες Ντέμη Νικολαΐδη και Θωμά Μαύρο, αγαπητοί μου μαθητές Ντέμη και Θωμά, εν ονόματι της Ιστορίας της ΑΕΚ και της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» που δεν τη γνωρίζετε ούτε εσείς ούτε κανένας άλλος ολόκληρη, σας προσκαλώ να έρθετε κοντά μου προκειμένου οι τρεις μαζί να αρχίσουμε την ταχύτατη ίδρυση του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».

Αν ανταποκριθείτε είμαι βέβαιος ότι το Σεπτέμβριο όλα τα δεινά της ΠΑΕ θα είναι παρελθόν, ενώ μέλλον της ΑΕΚ θα είναι το ΟΡΑΜΑ μόνον και η ασφαλής και αδιατάρακτη πορεία της στους δρόμους του πεπρωμένου της.

Κανένας από εμάς τους πρώην Ηγέτες της ΠΑΕ δεν έλαβε ποτέ το δικαίωμα να σχεδιάζει μια «κακομοίρα» ΑΕΚ. Και κανένας μελλοντικός Ηγέτης της δεν θα λάβει ποτέ αυτό το δικαίωμα.

Με τιμή και αγάπη
Μιχάλης Τροχανάς…Αρειανός, εμμμ,
συγγνώμη Ενωσίτης, ήθελα να πω.
Πα, πα, πα …

Υ.Γ.: 1) Σε περίπτωση άρνησης της πρόσκλησής μου, συμβουλεύω όλους τους Ενωσίτες να συσπειρωθούν γύρω σας, τους μετόχους του 2004 της ΠΑΕ, να σας βοηθήσουν για μια φορά ακόμη και το ίδιο να κάνει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που επιτέλους πρέπει και αυτός να δώσει ένα παρόν με πράξεις μεγάλες ή μικρές στην ΑΕΚ του/μας. Εγώ θα αναβάλω για μια ακόμη φορά την ίδρυση του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» μέχρι οι Ενωσίτες «να μάθουν περισσότερα για να μπορούν να πράττουν περισσότερα» διότι tantum possumus quantum scimus.

2) Είναι εφικτή η εφαρμογή της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21»;
Το σκεπτικό είναι ότι σε μια ΑΕΚ στην οποία υπήρξαν Ενωσίτες όπως ο Ντέμης, που έβαλε 2,5 εκ. και 60% της περιουσίας του είναι δεσμευμένο ως εγγύηση. Ο Χάρης που δάνισε την ΠΑΕ περίπου 60 έως 70.000 ευρώ, όπως μαθαίνω, αντί να τα δώσει στον … Γιάννη Αλαφούζο. Ο Τάκης που προσέγγισε τα 4 εκ. Ο Πόλυς, που σιχαίνεται τη δημοσιότητα, αλλά έσκασε μαζί με τον Γκίκα 10 εκ. χωρίς να έχει ούτε την ελάχιστη υποχρέωση. Ο Πέτρος, που τον βάλανε, από καραβοκύρης που είναι, να ψάχνει να βρει … αν ήταν πέναλτι ή όχι και έτσι έχασε αγόγγυστα 20 εκ. για την Ομάδα του. Ο Νίκος, από το … Μανχάτταν, ο οποίος διέθεσε 21 εκ. και επίσης μας έφτιαξε ένα προπονητικό κέντρο για να φύγουμε από το τσαντήρι των Θραχομακεδόνων. Ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο η ΠΑΕ πληρώνει … «πανάκριβα» και «με απόλυτη συνέπεια» στέλνει …στο Νίκο το τσεκ κάθε πρώτη του μηνός (αχ ρε Ενωσίτες, αχ ρε Ενωσίτες μου…).

Όταν λοιπόν, αγαπητοί μου Creative Leaders της ΑΕΚ, τόσοι σύντροφοί σας πληρώσαμε μέχρι και δεκάδες εκατομμύρια (για να μας βρίζουν, και από πάνω να μας ζητούν και τα ρέστα), τότε γιατί να μην τσοντάρει για την ΑΕΚ μας 5.000 ευρώ και ο καθένας από σας; Αν διαιρέσετε τα 20 εκ. που έβαλε ο Πέτρος δια του 5.000 ευρώ, τα οποία εσείς καλείστε να συνεισφέρετε, το πηλίκον είναι 4.000. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από σας θα πληρώσει για την ΑΕΚ τέσσερις χιλιάδες φορές λιγότερα από ότι ο Πέτρος Παππάς! Και τον Πέτρο τον έβριζαν ενώ εσάς θα σας δοξάζουν οι Ενωσίτες. Με τον Πέτρο δεν πάταγε κανείς στο γήπεδο, διότι στους … «πελάτες» της ΑΕΚ δεν άρεσε το εμπόρευμα (ξανά αχ ρε Ενωσίτες), ενώ με σας θα σκοτώνονται να έρχονται στους αγώνες οι φίλαθλοί μας για να μην κατηγορηθούν ότι είναι λιγότερο Ενωσίτες και δημιουργικοί από σας, κυρίως όμως για να χαίρονται και να απολαμβάνουν τη νέα Ομάδα τους που, με την ανάληψη της Ηγεσίας από σας και τις καινοτομίες του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» , θα γίνει πανίσχυρη.

3) Στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για μια ρύθμιση του συνόλου των υποχρεώσεων της ΑΕΚ σε 120 μηνιαίες δόσεις, θα μπορούσε να είναι αμφίπλευρα σημαντικός παράγων η ίδρυση του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» . Δηλαδή:

α.- Να αποτελέσει κίνητρο για την ΑΕΚ και τους 10.000 Ενωσίτες η αποδοχή της ρύθμισης, η οποία θα επέτρεπε στους 10.000 χρηματοδότες να αναλάβουν την ΠΑΕ χωρίς το άγχος χρόνου εξόφλησης του μεγάλου ποσού οφειλών της ΑΕΚ προς το Δημόσιο.

β. – Να αποτρέψει το Δημόσιο την πτώχευση της ΠΑΕ, που θα οδηγούσε στην απώλεια των απαιτήσεών του από την ΑΕΚ, επιτρέποντας ταυτόχρονα την πλήρη εξυγίανση και τη μόνιμη θεσμική λειτουργία μιας μεγάλης ΠΑΕ.

γ. – Ο μηχανισμός μιας συμφωνίας αυτής της ποιότητας είναι απλός και θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα χρήσιμο παράδειγμα.

4) Η Μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21, μια θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ» εμπεριέχει αποσπάσματα και new concepts από το υπό συγγραφή βιβλίο μου με τίτλο «Το Επίκαιρο Στοίχημα των Ελλήνων» , του οποίου η έκδοση έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο 2012. Αλέξη Τσίπρα, σου έρχομαι. Θα γίνει χαμός. Βλέπεις, Αλέξη μου, από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το «σωματίδιο του Θεού» (Higgs) δεν είσαι μόνον εσύ Θεός, τώρα μπορεί να γίνει Θεός … ο καθένας. Θα έχει πλάκα: εσύ με τη μισού στρέμματος κυματοσυνάρτηση της κβαντικής απροσδιοριστίας που ως καταστατικό διάνυσμα έχει περισσότερες παραμέτρους απ’ όσες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντρόφισσα Λιάνα με την εταιρία λαϊκής βάσης (Παναθηναϊκή Συμμαχία) «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη». Και εγώ με το «Ελλάς, ΘΕΜΕΛΙΟ 21» .

Θα γίνει χαμός σου λέω, Αλέξη. Μη μου κρατήσεις κακία, φίλε, το μεροκάμματό μου βγάζω κι εγώ με όλα αυτά. Εκείνος ο «αχώνευτος» Λάκης Λαζόπουλος μου πλήρωσε 200.000 ευρώ (και αφορολόγητα) για να του γράψω αυτό το σενάριο. Θα έχει, λέει, υλικό για … δέκα εκπομπές. Η συμφωνία μας προβλέπε ότι από την 11η και πέρα θα μου δίνει … πανωπροίκι. Τι να ‘κανα, Αλέξη μου; Σε κρίση βρισκόμαστε, βλέπεις, και εσύ αντί να μας σώσεις, όπως περιμέναμε, το παίζεις αντιπολίτευση. Ο σώζων εαυτόν σωθήτο, λοιπόν. 200.000 ευρώ αφορολόγητα. «Είναι πολλά τα λεφτά, Αλέξη»!
Μ.Τ.

Πηγή: sport-fm.gr