Από τις Φέρες του νομού Έβρου, στις 6 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει την πορεία του το Φως της συναδέλφωσης των λαών, με σταθμούς σε διάφορες πρωτεύουσες της γηραιάς ηπείρου, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη, η Λιουμπλιάνα, η Λισαβόνα, το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες, μέχρι να περάσει τα σύνορα της Πολωνίας, όπου το διάστημα 18 με 24 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στη Βαρσοβία η διοργάνωση.

«Φρουροί» της Φλόγας, θα είναι αθλητές των Special Olympics και αξιωματικοί της Αστυνομίας από όλη την Ευρώπη, από το ξεκίνημα της, μέχρι την τελετή έναρξης, στο στάδιο της Λέγκια.

Το ρόλο των Ιερειών, θα υποδυθούν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς (άτομα με διανοητική αναπηρία). H Mαρία Κώττη, θα είναι η πρωθιέρεια της Αφής που θα γίνει από την Κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Η παράδοση της Φλόγας στην αθλήτρια θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως, και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 για να συμμετάσχει, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ως φιλοξενούμενη των διοργανωτών, σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κρακοβία στο πλαίσιο του Προγράμματος “Host Town” 2010.

Στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Βαρσοβίας, τα Special Olympics Ελλάς, θα συμμετάσχουν με 90μελή αποστολή τα μέλη της οποίας θα λάβουν μέρος σε 8 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στίβος, Αντιπτέριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Μπόoυλινγκ, Δυναμική Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο 7χ7 Γυναικών και Καλαθοσφαίριση Ένταξης Γυναικών. Συνολικά, θα λάβουν μέρος 1.600 αθλητές, 600 προπονητές, 2.000 εθελοντές, και θα παρευρεθούν 25.000 μέλη των οικογενειών τους από 57 Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: gazzetta.gr