Βασικό ρόλο στη μετακίνηση του Νικ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό στη Λοκομοτίβ Κουμπάν έπαιξε η συζήτηση που είχε με τον προπονητή της, Εβγκένι Πασούτιν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στη ρωσική ιστοσελίδα «rsport.ru».

Επίσης, ο διεθνής γκαρντ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους «καλύτερους προπονητές του κόσμου».

«Στο τέλος της σεζόν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, με τον οποίο συνεργάστηκα τα τρία προηγούμενα χρόνια. Ήθελα να αλλάξω παραστάσεις. Η πρόταση που μου έγινε από την ομάδα ήταν πριν από περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Ύστερα από αρκετή σκέψη, συμφώνησα. Το “κλειδί” ήταν η κουβέντα με τον Εβγκένι Πασούτιν. Συναντηθήκαμε πέρυσι στην Ευρωλίγκα, στο Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν. Μου άρεσε ο τρόπος, με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα του Πασούτιν και γι’ αυτό αναμένεται να έχει ενδιαφέρον να παίξω υπό τις οδηγίες του», είπε αρχικά ο Νικ Καλάθης και πρόσθεσε:

«Ξέρω ότι το Κράσνονταρ είναι πιο ζεστό από τη Μόσχα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για μένα είναι το υψηλό επίπεδο της ομάδας και του πρωταθλήματος, όπου θα αγωνίζομαι για τα επόμενα δύο χρόνια. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Λοκομοτίβ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει κάτι αξιόλογο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Πηγή: sport-fm.gr