Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, η απουσία του οποίου από το παιχνίδι με τη Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν κομβικής σημασίας, στη βασική ενδεκάδα θα παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στην Κέρκυρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (20.30).

Αντιθέτως, η συμμετοχή του Τραϊανού Δέλλα θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αφού ο έμπειρος αμυντικός θεωρείται ανέτοιμος ακόμα. Εκτός αποστολής είναι ο τραυματίας Νίκος Γεωργέας και ο τιμωρημένος Παναγιώτης Λαγός, ενώ έκπληξη θεωρείται η συμμετοχή του Σταμάτη Καλαμιώτη σε αυτή.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σεμπάστιαν Σάχα, δεξιά θα παίξει ο Σανέλ Γιάχιτς, αριστερά ο Νίκος Καράμπελας και στο κέντρο ο Τραϊανός Δέλλας με τον Κώστα Μανωλά. Αν ο «Κολοσσός» δεν καταφέρει να αγωνιστεί, ο Βόσνιος θα παίξει στόπερ και ως δεξί μπακ θα δούμε πιθανότατα τον Αργυρίου. Ντιοπ και Καφές θα είναι τα αμυντικά χαφ, ο Λυμπερόπουλος θα είναι πίσω από τον Τζεμπούρ και ο Σκόκο με τον Λεονάρντο στις πτέρυγες.

Τα «στραβοπατήματα» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δίνουν επιπλέον κίνητρο στην ΑΕΚ να ξεκινήσει με νίκη το φετινό πρωτάθλημα. Η «Ένωση» έχει εύκολο πρόγραμμα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και μπορεί να εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, επαναλαμβάνοντας το επιτυχημένο ξεκίνημα της περιόδου 2007-08. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δείξουν το καλό τους πρόσωπο κόντρα στη νεοφώτιστη Κέρκυρα, γιατί κόντρα στη Νταντί απλά… δεν βλεπόντουσαν.

Τρεις νίκες και μια ισοπαλία έχει κόντρα στους «Φαίακες» η ΑΕΚ. Με γηπεδούχο την Κέρκυρα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 τον Ιανουάριο του 2005, ενώ επιβλήθηκε με 1-0 τον Μάρτιο του 2007 χάρη σε γκολ του Καπετάνου από το πρώτο λεπτό.

Παρότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πήρε εισιτήρια, στην Πάτρα αναμένεται να βρεθούν πολυάριθμοι υποστηρικτές της και η αστυνομία είναι σε επιφυλακή για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Πηγή: sport-fm