Ήταν δεδομένο ότι με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Πέδρο Μαρτίνς, οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιζαν… μεταγραφική μπάλα στην αγορά της πατρίδας του Πορτογάλου τεχνικού, όπως και σε αυτήν της Βραζιλίας. Πριν καν ξεκινήσει επίσημα στον πάγκο της ομάδας, είχαν ακουστεί και γραφτεί διάφορα ονόματα από τις δύο αυτές χώρες.

Στη σχετική… λίστα, μπαίνουν ακόμη δύο ονόματα. Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», πληροφορίες από τη Βραζιλία αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ψάχνεται τις τελευταίες ώρες για τον Μπρουμ Σίλβα Ακόστα της Παλμέιρας, πιο γνωστός ως Ντεϊβέιρσον, τον οποίο γνωρίζει από το πέρασμά του από την Μπενφίκα το 2012 και την Μπελενένσες το 2013.

Παράλληλα, η «Live Sport» επικαλείται πληροφορίες από την Πορτογαλία, οι οποίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Μαρτίνς για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, Ζοάο Νοβάις, ο οποίος φέτος τα έχει πάει εξαιρετικά με τη φανέλα της Ρίο Άβε. Μάλιστα, οι Πειραιώτες φαίνεται πως μπαίνουν «σφήνα» στην Μπράγκα, η οποία ενδιαφέρεται έντονα για τον παίκτη, ενώ για εκείνον έχει ρίξει… ματιές και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.