Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είπε φέτος «αντίο» από τη Γιουβέντους. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν φιλικά και να έχουν, πλέον, διαφορετικές πορείες.

Με αφορμή το τέλος εποχής του ιταλού σούπερ σταρ, ακολουθεί μια σειρά σκέψεων από την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους (τον επίσημο και αναγνωσμένο σύνδεσμο στην Ελλάδα) για το τι μπορεί να συνέβη και έφυγε η σημαία της «μεγάλης κυρίας» κατέβηκε από τον ιστό της…

«Η ομάδα είναι πάντα πάνω από τους ποδοσφαιριστές. Οι αθλητές φεύγουν, έρχονται άλλοι, και παραμένει το έμβλημα και η τιμημένη φανέλα. Μάλλον κάπως έτσι σκεφτήκαμε όλοι και δώσαμε την πρέπουσα βάση στην κατάκτηση του 30ού scudetto…
Τώρα, καθώς κύλησαν κάποιες μέρες, και με πιο… καθαρό μυαλό, υπάρχει μια διαπίστωση και ένα ερώτημα που απασχολεί όλους του οπαδούς της Γιουβέντους. Πολύ εύκολα δεν έφυγε ο Ντελ Πιέρο από την ομάδα;
Λίγο πριν τα μέσα της σεζόν, η διοίκηση, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ανακοίνωσε ότι οι δρόμοι με τον μεγάλο αρχηγό χώρισαν. Αυτό ήταν το ένα και αρχικό δεδομένο.
Ο προπονητής και παλιός συμπαίκτης του Άλεξ, ο Αντόνιο Κόντε, έδειχνε ήδη μια σαφή πρόθεση να μην το χρησιμοποιεί. Αγωνιζόταν λιγότερο απ’ ό,τι μπορούσε αλλά και λιγότερο απ’ ότι τον είχε ανάγκη η ομάδα. Δεύτερο δεδομένο.
Ο ίδιος ο Ντελ Πιέρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δήλωνε ότι δεν είχε σκοπό να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε ιταλικό σύλλογο αλλά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κρεμάσει τα παπούτσια του. Τρίτο δεδομένο.
Ο κόσμος που αγαπάει και ασχολείται με την ομάδα ήθελε να συνεχίσει ο αρχηγός και μέχρι το τέλος περίμενε να ακούσει το ευχάριστο νέο της ανανέωσης. Τέταρτο δεδομένο.
Και επειδή πάντα στη ζωή τα οικονομικά έχουν ξεχωριστό και σημαίνον ρόλο, το πέμπτο δεδομένο είναι ότι η Γιουβέντους, σε καμία περίπτωση, δε ήθελε να «ξεφορτωθεί» ένα συμβόλαιο. Οπότε η παραμονή δε σκάλωνε στα λεφτά. Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο δεδομένο.
Αν ανακατέψουμε τα δεδομένα, τα βάλουμε το ένα δίπλα στο άλλο, τα μπλέξουμε, τα φέρουμε από ’δω, τα φέρουμε από ‘κει, θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα: κάποιος τον «έφαγε». Και τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα. Ποιος; Ο Ανιέλι; Ο Κόντε; Ο Μαρότα; Κάποιο άλλο πρόσωπο που έχει τόσο σημαντικό ρόλο στην ομάδα και μπορεί να επηρεάζει πρόεδρο, προπονητή, τεχνικό διευθυντή; Το τελευταίο δεν «παίζει» και πολύ. Και από τους τρεις, ο Μαρότα έχει το μικρότερο ειδικό βάρος να πάρει τέτοια απόφαση. Πόσω μάλλον να πείσει τους άλλους δύο (Ανιέλι, Κόντε).
Ό,τι και να ειπωθεί χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά συνέβη έχει μεγάλο ρίσκο και πολύ θεωρία. Σημασία έχει να μάθουμε όμως τι ακριβώς συνέβη. Γιατί κάτι συνέβη. Δεν ήρθε ένα χρονικό τέλος. Αποφασίστηκε να τελειώσει.
Η αποθέωση και ο σεβασμός που γνώρισε ο Ντελ Πιέρο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο Τορίνο ήταν κάτι το μοναδικό. Δεν έχει ξαναγίνει. Μια δυνατή στιγμή που θα μείνει πάντα χαραγμένη. Και εκείνος, επίσης με σεβασμό, κατάλαβε ότι η αγάπη του κόσμου ήταν πραγματική. Διαχρονική, δυνατή. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι μόνη της χίλιες λέξεις…
Χίλιες λέξεις θα μπορούσαν να γραφτούν και για τη στάση που κράτησε ο ίδιος. Δε δημιούργησε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στην ομάδα. Δεν ξενέρωσε τον κόσμο σε μια χαρά. Έζησε έντονα τα τελευταία του αγωνιστικά λεπτά στην ομάδα. Το χάρηκε κι ο ίδιος…
Παρακολουθούμε τη Γιουβέντους πολλά χρόνια. Κάποιοι, λόγω ηλικίας φυσικά, την παρακολουθούσαν πριν έρθει ο Ντελ Πιέρο. Όλοι μας θα την παρακολουθούμε και μετά τον μέγιστο Αλεξ. Όπως όλοι θα έχουμε πάντα το ερώτημα (μέχρι να δοθεί τελικά μια -πειστική- απάντηση): τελικά γιατί έφυγε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από τη Μεγάλη Κυρία;».

Πηγή: gruppogreco.blogspot.com