Η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ολοκληρώθηκε και ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε πως οι «πράσινοι» εξετάζουν κάθε πιθανή εκδοχή!

Η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου του σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική του «τριφυλλιού» είναι ξεκάθαρη, με δεδομένη μάλιστα την αντιπαράθεση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την EuroLeague και τον πρόεδρο και της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η συνάντηση με τον Γ.Γ. της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ολοκληρώθηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε:

«Όταν πιστεύεις ότι ένα μοντέλο έχει αποτύχει, οφείλεις απέναντι στα 2.5 – 3 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς που υπάρχουν, να εξετάζεις κάθε πιθανή εκδοχή ώστε να μπορεί ο Παναθηναϊκός να συμμετέχει σε ένα αξιοκρατικό, δίκαιο και σεβαστό πρωτάθλημα. Δυστυχώς το μοντέλο της EuroLeague έχει αποτύχει, αυτό το έχουν δει όλοι.

Στην Ελλάδα λέμε ότι “μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ”. Νομίζω ότι ο κύριος Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει πολλούς για πολύ. Θα πρέπει σιγά σιγά να βγουν κάποιες αλήθειες οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν βγει συνειδητά. Έχουν γίνει κάποιες επαφές με άλλες ομάδες, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην σήμερα με την επιστολή αυτή που έβγαλε η EuroLeague. Αμφιβάλω κι αν την έχουν διαβάσει όλες οι ομάδες. Όπως σας είπα, οφείλω απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού η ομάδα να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα δίκαιο, το οποίο σέβεται την ιστορία του και τους ανθρώπους που επενδύουν σε αυτό, σέβονται τον θεσμό της οικογένειας, κάτι που το τωρινό μάνατζμεντ δείχνει ότι δεν το υπολογίζει καθόλου. Δεν είναι όλα νούμερα. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε αποδείξει ότι επενδύουμε χρήματα σε ένα άθλημα που δεν σου δίνει πίσω οικονομικές απολαβές. Συνεχίζουμε να το κάνουμε στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ακούω και διαβάζω παντού και είναι εύλογο να συγκρίνεται η μια διοργάνωση με την άλλη (σ.σ. EuroLeague – Basketball Champions League). Μα δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν άνθρωπο 18 ετών με ένα παιδί τριών ετών. Το BCL υπάρχει τρία χρόνια, έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προόδου από την πρώτη χρονιά. Πίστευαν όλοι ότι θα “κλείσει” μετά από έναν χρόνο… Παρ’ όλα αυτά γίνεται μια πραγματικά επαγγελματική δουλειά. Τα αποτελέσματα είναι μικρά… Ο ερχομός του Παναθηναϊκού πιστεύω θα βοηθήσει τη διοργάνωση να μεγαλώσει. Ας θυμηθούμε που ήταν η EuroLeague πριν από 15 χρόνια, στα τρία χρόνια παρουσίας της και μετά να σχολιάσουμε. Πλέον επενδύονται συνολικά περίπου 300 εκατομμύρια από τις ομάδες και το σύνολο που μας φέρνει η EuroLeague είναι 40 εκατομμύρια. Αν αυτό δεν είναι αποτυχία, τότε τι είναι; Ποια επιχείρηση χάνει 260 εκατομμύρια;

Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που βάζουν ένα μικρό κομμάτι του μπάτζετ τους και μπορεί να μην τους ενοχλεί όμως υπάρχουν άλλοι σύλλογοι όπου επενδύουν άνθρωποι κι εταιρείες και είναι βέβαιο πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Η μετακίνηση στο BCL θα είναι δεδομένη όταν πέσουν οι υπογραφές και δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αλλά δεν μπορώ να βρω τρόπο πως αυτό το πράγμα θα αλλάξει. Θα πρέπει σίγουρα να αλλάξει η διοίκηση της EuroLeague, θα πρέπει σίγουρα κάποιες ομάδες να καταλάβουν όσα σας λέω! Έχουμε προγραμματίσει και συναντήσεις με κάποιες εξ αυτών στο Βελιγράδι, στο Final 4. Όλα αυτά εν καιρώ. Το Final 4 είναι σε 15 μέρες, κάποια πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Παναθηναϊκός μόνος του. Θα τα κάνει αν χρειαστεί αλλά καλό θα είναι και η FIBA να κάνει το έργο της. Σε κάθε περίπτωση, την ποιότητα της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε στο πιο υψηλό επίπεδο».

Παράλληλα καθησύχασε τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Σε κάθε περίπτωση, την ποιότητα της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε στο πιο υψηλό επίπεδο όπως έχουμε κρατήσει για 30 χρόνια. Σίγουρα παίρνοντας την απόφαση να αποχωρίσουμε από ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει κάποια έσοδα, έχει κάποια μεγάλα ονόματα… Λογικό είναι να υπάρχει μια… τρικυμία στην αρχή αλλά είμαστε Παναθηναϊκός, έχουμε 110 χρόνια ιστορίας κι ελπίζω να έχουμε χιλιάδες ακόμα! Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο στην αρχή αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να λάβει μέρος σε μια διοργάνωση που θα σέβεται τον σύλλογο και τους ανθρώπους που επενδύουν σε αυτόν! Οι ομάδες δεν ξέρουν όλες τις αλήθειες, είμαι βέβαιος ότι δεν ξέρουν τα πάντα».

Πηγή: gazzetta.gr