Κατά μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 40.000 ευρώ μειώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ποινή που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έτσι οι «πράσινοι» έχουν να δώσουν άλλα δύο ματς χωρίς κόσμο (θα παίξουν χωρίς φιλάθλους στα ματς με Πανιώνιο και Παναιτωλικό, αλλά με κόσμο στα play offs), ενώ το πρόστιμο μειώθηκε στις 212.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα, έμεινε ως είχε η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ το παιχνίδι κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δέχεται τυπικά και στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ΄ αριθμ. 121/2012 απόφασης της ΠΕ/Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός της 18/3/2012 υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέρματα 3-0. Τιμωρεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή 212.000 ευρώ».

Πηγή: Sport-fm.gr