Την αποφασιστικότητα που θα πρέπει να δείξουν άπαντες στην ΑΕΚ μπροστά στο φάσμα της διάλυσης τόνισε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο αντιπρόεδρος της «Ένωσης» στάθηκε στην ανάγκη να πολεμήσουν όλοι για τη σωτηρία της ομάδας.

Αφού ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι αυτό μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους (αγορά μετοχών, μίνι-διαρκείας και δανειοδότηση της ΠΑΕ έναντι της απαίτησης Ψωμιάδη) τόνισε ότι το αξίζουν ως ανταμοιβή «οι ψυχάρες που νίκησαν μαζί με τον κόσμο, τον Παναθηναϊκό».

Δεν παρέλειψε, δε, να υπενθυμίσει τη συμβολή του Ντέμη Νικολαΐδη, μέσω του ευνοϊκού δανεισμού -χάρη στον οποίο, όπως ανέφερε, η ΑΕΚ έπαιξε με γεμάτες εξέδρες στο ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Οικονομόπουλος

Για το πόσες πιθανότητες επιβίωσης δίνει στην ΑΕΚ: «Δεν ρωτάμε αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε. Πολεμάμε. Μέχρι 31 Μαρτίου υπάρχει ένα υπόλοιπο 2,8 εκατ. ευρώ που πρέπει να συγκεντρωθεί. Υπό κανονικές συνθήκες, η πρόσκληση της Τρίτης δεν θα είχε βγει. Κι αυτό διότι υπάρχουν μέτοχοι με ευθύνες οικονομικές και ηθικές.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάζουμε όλους, αλλά αυτή είναι μια πρόσκληση απελπισίας. Στην ουσία τους παρακαλάμε να συνεισφέρουν με το ποσό των 300.000 ευρώ ή όποιο μπορεί να δώσει ο καθένας για να δούμε πόσα κουκιά θα μας λείπουν στο τέλος ώστε να πάρουμε την αδειοδότηση στο τέλος Μαρτίου».

Για τις λύσεις που εξετάζονται: «Οι λύσεις που υπάρχουν είναι τρεις: Η συμμετοχή φίλων, μετόχων και φιλάθλων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή έκδοσης μετοχής 0,30 ευρώ. Θα καταθέσουν όσοι επιθυμούν ό,τι επιθυμούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Εφόσον καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειάζονται, όλοι τους θα τα πάρουν έπειτα σε μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν δεν καταφέρουμε να τα συγκεντρώσουμε, με τα καταθετήρια θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η δανειοδότηση της ΠΑΕ έναντι των χρημάτων που απαιτούνται από την υπόθεση Ψωμιάδη. Ήδη έχει γίνει αυτό από μένα με 60.000 ευρώ. Η βασιμότητα της υπόθεσης, κατά τη γνώμη μου, είναι τέτοια που δεν θα δίσταζα να συστήσω στον οποιοδήποτε να κάνει το ίδιο.

Ο τρίτος τρόπος είναι η αγορά των μίνι-διαρκείας για τα πέντε ματς που απομένουν στο ΟΑΚΑ. Και λέω πέντε διότι δεν νοείται να μην παίξει η ΑΕΚ πλέι-οφ -ειδικά με την απόδοση που είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ούτε αυτά τα χρήματα, που προτιμούν ακόμα κι αυτό το πενηντάρικο να το διαθέσουν για τις οικογένειες τους. Όσοι μπορούν, όμως, να το διαθέσουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα αποζημιώσουν αυτές τις ψυχάρες που -μόνο με τη συμπαράσταση του κόσμου- πήραν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».

Για το αν είναι αισιόδοξος:
«Δυστυχώς, όταν είσαι στο χορό, χορεύεις. Πρέπει να βρούμε λύση. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε όλοι την κρισιμότητα των περιστάσεων και να κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας για να ξεπεράσει η ΑΕΚ τον κάβο. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν έπειτα μεγαλύτερες προοπτικές για την ομάδα από την υπόθεση Ψωμιάδη απ’ όσες παρουσιάζουν κάποιοι».

Για την παρουσία του ως αντιπροέδρου στην ΠΑΕ:
«Εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο. Συμμετέχω ως δικηγόρος και θεματοφύλακας των χρημάτων του δανείου που κατάφερε να εξασφαλίσει με ευνοϊκότατους όρους ο Ντέμης Νικολαΐδης -σε μια περίοδο μάλιστα που ακόμα κι απ’ τον Τύπο γινόταν προφανές ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει το ίδιο ούτε για τον εαυτό του. Πρέπει να θυμούνται όλοι ότι η ΑΕΚ έπαιξε με γεμάτες κερκίδες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, γιατί κάποιος έβαλε πλάτη.

Θα μπορούσαμε να έχουμε μια ΑΕΚ για Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε τώρα είναι μια ΑΕΚ με νέα παιδιά που θα δώσουν αξία στο μέλλον. Το δικό μου ταπεινό όραμα είναι η ΑΕΚ να ξεπεράσει τα προβλήματα και με τη συμπαράσταση παικτών και φιλάθλων, να διακριθεί στο γήπεδο -πέρα από τις ικανότητές της- και για την ψυχή των ανθρώπων που τη στηρίζουν. Πρέπει παράλληλα με τη σωτηρία, όμως, να κοιτάμε και μακρύτερα. Όταν καβατζάρουμε τον κάβο, υπάρχει και η επόμενη μέρα.

Τα νούμερα δεν είναι αξεπέραστα. Χρειαζόμαστε περίπου 3,6 εκατ. ευρώ για την αδειοδότηση. Έχουμε τις 500.000 από τα χρήματα του κ. Χατζηιωάννου, άλλες 300.000 που εκκαθάρισε από διάφορες πηγές η ΠΑΕ και τις 300.000 του κ. Νοτιά. Μας λείπουν 2,5 εκατ. Είναι πιο εύκολο πολλοί να βάλουν από λίγα, παρά λίγοι πολλά. Θα ήταν ευχής έργο κάποιος να χρηματοδοτήσει μόνος, αλλά ποτέ στην ιστορία της η ΑΕΚ δεν είχε έναν τόσο ισχυρό πίσω της. Οπότε λέμε: Ελάτε να βοηθήσουμε την ΑΕΚ και ελάτε να γίνετε μέτοχοι -όχι μόνο μιας ανώνυμης εταιρείας, αλλά μιας ιδέας».

Πηγή: Sport-fm.gr