Μάχη μέχρις εσχάτων δίνουν έξι ομάδες στα χαμηλά πατώματα της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να γλιτώσουν τον υποβιβασμό στη Football League.

Για τον τίτλο του πρωταθλητή όπως συμβαίνει εννιά στα δέκα χρόνια θα κονταροχτυπηθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Για την είσοδο στα πλέι οφ η κατάσταση δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητο να έχουν σαφέστατο προβάδισμα έναντι του Αστέρα και του Αρη που ακολουθούν.

Εκεί όμως που γίνεται μάχη μέχρις εσχάτων είναι για την αποφυγή του υποβιβασμού, όπου έξι ομάδες αγωνίζονται για να αποφύγουν τις τρεις τελευταίες θέσεις της της βαθμολογίας που οδηγούν στη Football League. Και οι έξι έχουν βάσιμες ελπίδες σωτηρίας. Αλλες περισσότερες, άλλες λιγότερες. Ιδού τα δυνατά και αδύνατα σημεία των ομάδων που θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη συμμετοχή της και στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (25β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Εχει πάρει φόρα και οι παίκτες του δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Στα συν για τον Λεβαδειακό είναι ότι το πρόγραμμα μέχρι το τέλος κρίνεται βατό (δεν έχει να αντιμετωπίσει καμία από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες), όπως επίσης και ότι έχει δύο ματς περισσότερα σε σχέση με τους περισσότερους αντιπάλους του.

ΜΕΙΟΕΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Δύσκολα εντοπίζεις κάποια χτυπητή αδυναμία η οποία θα αποδειχθεί ικανή να στερήσει από τους Βοιωτούς την παραμονή στην κατηγορία. Ακόμα και το γεγονός ότι στις επόμενες 12 ημέρες θα κληθεί να δώσει τέσσερα ματς δεν μοιάζει ιδιαίτερα καθοριστικό, μια και ο Λεβαδειακός τα έχει καταφέρει και σε πιο βαρύ πρόγραμμα.


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (23 β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Εχει τρία παιχνίδια στην έδρα του (Κέρκυρα, Λεβαδειακός και Ατρόμητος) τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στα μέτρα του και εφόσον τα πάρει θα φτάσει στο όριο ασφαλείας των 32 βαθμών. Επιπλέον διαθέτει έμπειρους παίκτες οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες συνθήκες πίεσης και στο παρελθόν.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα αλλά και το γεγονός ότι ο Καραγεωργίου δεν απολαμβάνει πια την εμπιστοσύνη του κόσμου είναι πιθανό να αποτελέσει τροχοπέδη στην πορεία του Εργοτέλη. Επιπλέον, θα κληθεί να δώσει εκτός έδρας τρία ματς με αντιπάλους που επίσης καίγονται για την παραμονή (Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (23 β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Εχει ματς τα οποία μπορεί να πάρει και να καθαρίσει την υπόθεση παραμονής. Οι Νεοσμυρνιώτες αν εκμεταλλευτούν την έδρα τους και επικρατήσουν της Δόξας, του Λεβαδειακού και της αδιάφορης Ξάνθης φτάνουν στους 32 βαθμούς και θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Η έλλειψη εμπειρίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» διαθέτουν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι μαθημένοι στην πίεση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (21 Β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Η παρουσία του Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας, αλλά και της ισχυρής διοίκησης είναι πιθανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης για τη σωτηρία. Κρίσιμο πάντως είναι το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Εργοτέλη στο Αγρίνιο, μια και με νίκη επανέρχεται στα ύψη η ψυχολογία.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αγρινίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους τους μεγάλους (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρη) όπως και τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (21 β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Το μεγαλύτερο αβαντάζ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι έχει να δώσει δύο αγώνες περισσότερους σε σχέση με τους περισσότερους αντιπάλους του. Για να έχει βέβαια βάσιμες ελπίδες παραμονής θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί και κυρίως να πάρει τα θεωρητικά βατά παιχνίδια στην έδρα του (Δόξα, Λεβαδειακός, Εργοτέλης) και να διεκδικήσει ότι μπορεί περισσότερο από τα υπόλοιπα.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο δυνατό, ειδικά μετά την απρόσμενη ήττα από τη Δόξα. Στα μείον είναι το γεγονός ότι την πρότελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό και την τελευταία πάει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καθόλου καλές σχέσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ (18 β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Εχει τρία ματς στην έδρα της (Λεβαδειακός, Ξάνθη και ΟΦΗ) που μπορεί και επιβάλλεται να πάρει αν θέλει να ελπίζει. Επίσης έχει να δώσει άλλα δύο ματς εντός έδρας (με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένη από χέρι. Στα συν είναι ότι διαθέτει παίκτες με εμπειρία,.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Κέρκυρας είναι ότι υπολείπεται τρεις βαθμούς από την ομάδα που σώνεται. Επιπλέον το πρόγραμμα της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα εύκολο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί υπέρβαση για την αποφυγή του υποβιβασμού και μέχρι στιγμής δεν δείχνει να έχει τη δυναμική για να επιτύχει κάτι τέτοιο.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (15 β.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Εχει να δώσει δύο ματς περισσότερα από τους περισσότερους αντιπάλους της, αλλά το σημαντικότερο αβαντάζ της Δόξα είναι ότι οι παίκτες της αγωνίζονται χωρίς άγχος. Οι «μαυραετοί» δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παίζουν χωρίς πίεση και αυτό είναι σίγουρο ότι τους βοηθάει μέσα στο παιχνίδι.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Το πρόγραμμα της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο, πλην όμως για να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει στους εναπομείναντες εννιά αγώνες θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 15 βαθμούς. Οσους δηλαδή έχει μαζέψει στα 21 ματς που έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Πηγή: Sday.gr