Μπορεί το παιχνίδι αύριο (19:30) στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, να είναι αυτό στο οποίο επικεντρώνονται στην ΑΕΚ, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να γίνουν -και άμεσα- οι αναγκαίες μεταγραφικές κινήσεις. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα με τους τραυματισμούς, προτεραιότητα μπαίνει η ενίσχυση στη θέση του αμυντικού μέσου.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον θα είναι… στα πιτς με χιαστούς μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ η θλάση που υπέστη ο Αντρέ Σιμόες θα τον κρατήσει περίπου έναν μήνα εκτός γηπέδων. Αυτό σημαίνει ότι ως «εξάρι» μένει για τον Χιμένεθ μόνο ο Γαλανόπουλος και ο Τζανετόπουλος, που αγωνίζεται στη θέση περιστασιακά, έστω κι αν ανταποκρίνεται εξαιρετικά. Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς σίγουρα δεν είναι τέτοιος παίκτης, όπως και ο Παναγιώτης Κονέ, παρόλο που θα πάρει πολλά παιχνίδια στη δυάδα της μεσαίας γραμμής.

Ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρεί αναγκαία την απόκτηση παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Γιόχανσον και αυτόν φαίνεται ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Ερίκ Μοράν της Λεγκανιές. Ο 26χρονος Βάσκος αμυντικός χαφ μοιάζει να είναι αυτό που ψάχνει ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, καθώς είναι ψηλός (1,87μ.) και το δυνατό του σημείο είναι η ανασταλτική ικανότητά του στον χώρο του κέντρου, χωρίς να είναι κακός και στη δημιουργία.

Μάλιστα, τα ¨κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Χιμένεθ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Μοράν και ο ποδοσφαιριστής είναι «ζεστός» στο να αφήσει τη Λα Λίγκα και την ομάδα στην οποία είναι συμπαίκτης με τον Δημήτρη Σιόβα, με την οποία μετρά την τρέχουσα σεζόν μετρά 7 συμμετοχές. Ο διεθνής στόπερ, που είναι «κόκκινο πανί» για τον κόσμο της Ένωσης ίσως παίξει τον ρόλο του σε αυτήν την υπόθεση, καθώς θεωρείται δεδομένο πως ο Βάσκος θα τον ρώτησε για την Ελλάδα, ενώ αυτή η κίνηση έχει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του προπονητή.

Η «φωτιά» με Αραούχο, που την έσβησε ο ίδιος

Επίσης, στα «συν» της ΑΕΚ στο να αποσπάσει το «ναι» τόσο του Μοράν όσο και της Λεγκανιές, είναι το… ιστορικό που δημιουργεί η ελληνική ομάδα με παίκτες που παίζουν στην Πριμέρα. Χαρακτηριστικότατες περιπτώσεις του Μάρκο Λιβάγια, που θέλει να συνεχίσει με τα κιτρινόμαυρα και μετά τον δανεισμό του, όπως και του Σέρχιο Αραούχο, που το καλοκαίρι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επιστρέψει στην Ένωση, παρά το γεγονός ότι η συμβία του ήταν -τότε- έγκυος.

Έτσι, προκάλεσε έκπληξη το δημοσίευμα της AS που εμφάνιζε τον Αργεντινό επιθετικό να έχει τάσεις φυγής από την ομάδα, καθώς θέλει να επιστρέψει στα Κανάρια Νησιά για να είναι κοντά στο παιδί του. Τη «φωτιά» που άναψε χθες το βράδυ, φρόντισε να τη σβήσει ο ίδιος ο «Τσίνο», που προχώρησε στην εξής τοποθέτηση: «Το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου, δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν με απασχολεί τι γράφεται».