Τα λεφτά από τους  Άραβες δεν ήρθαν ποτέ, το δάνειο 15 εκατ. ευρώ ή έστω η προέγκρισή του δεν εξασφαλίστηκε εγκαίρως, ωστόσο στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν πως η απολογία ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA δεν θα έχει συνέπειες.

Οι «πράσινοι» δεν θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα χρήματα που απαιτούνται σε πρώτη φάση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, ωστόσο εκτιμούν πως στη χειρότερη περίπτωση τους θα επιβληθεί μία τιμωρία με ανασταλτικό χαρακτήρα, που θα διαγραφεί όταν μπουν τα απαιτούμενα χρήματα, ενώ στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα τους γίνει επίπληξη.

Έτσι η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ στην απολογία της ενώπιον της UEFA δεν θα παρεκκλίνει από όσα αναφέρει το υπόμνημα που έστειλε προ ημερών. Δηλαδή ότι στις 9 Μαρτίου θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ένας εκ των μετόχων (Ανδρέας Βγενόπουλος) έχει εκφράσει την πρόθεση να βάλει χρήματα, όπως επίσης και ότι η ψήφιση του αθλητικού νόμου ανοίγει το δρόμο για έλευση ξένων επενδυτών.

Πάντως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καλύψει τις οφειλές του, τόσο αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ, όσο και άλλα 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούν οφειλές μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, μέχρι τις 31 Μαρτίου. Αν δεν το κάνει μέχρι τότε, η UEFA αναμένεται να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Οι προσπάθειες για εξασφάλιση δανείου 15 εκατ. ευρώ (τόσα χρήματα απαιτούνται μέχρι το τέλος της σεζόν για όλες τις υποχρεώσεις) συνεχίζονται, αλλά οι τραπεζίτες παρουσιάζονται επιφυλακτικοί, επειδή μειώνονται αρκετά τα έσοδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι εύκολο το «τριφύλλι» να δώσει ως αντάλλαγμα/εγγύηση κάποια χορηγία δεσμεύοντας κι άλλα έσοδα.

Το πρωί της Πέμπτης αναχωρούν για τη Νιόν οι κ.κ. Γόντικας (πρόεδρος της ΠΑΕ), Πέτσος (υπεύθυνος διεθνών σχέσεων) και Χειμάρας (νομικός σύμβουλος), ώστε να απολογηθούν στην UEFA.

Πηγή: Sport-fm.gr