Οπως και στο πρωτάθλημα η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς, όμως η Μπαρτσελόνα ήξερε τι να κάνει. Οι Καταλανοί έφαγαν απίστευτο ξύλο, όμως γύρισαν το ματς (1-2) και πήραν μισή πρόκριση.

Εφιάλτης της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο έχει γίνει η Μπαρτσελόνα, η οποία για ακόμα μία φορά ήταν η θριαμβεύτρια σε clasico. Οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν 1-2 στο «Μπερναμπέου» στο πρώτο ματς της φάσης των «8» του κυπέλλου Ισπανίας και ουσιαστικά στέρησαν από την αιώνια αντίπαλό τους την ευκαιρία να διατηρήσει το στέμμα της. Πλέον η ρεβάνς, που είναι στις 25 του μήνα, η Ρεάλ θέλει ένα θαύμα για γυρίσει την κατάσταση, ενώ ο Πορτογάλος που έχει 14 στα 14 με όλες τις ομάδες του στα ημιτελικά σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι μία ανάσα από τον πρώτο του αποκλεισμό.

Η Ρεάλ προηγήθηκε μόλις στο 11′ με το γκολ του Ρονάλντο σε αντεπίθεση όμως η συνέχεια ήταν μόνο Μπαρτσελόνα. Αμέτρητες πάσες και χαμένες ευκαιρίες είχε το μενού, με αυτή του 16′ και το δοκάρι του Σάντσες με κεφαλιά να είναι η καλύτερη για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, ο οποίος πήρε ένα… συνηθισμένο δώρο για τα 41α γενέθλιά του. Το πρώτο μέρος κύλησε φυσιλογικά, με του Καταλανούς να έχουν ακόμα μία καλή στιγμή με τον Ινιέστα, ενώ η Ρεάλ έκανε μόλις ένα σουτ στην εστία και πήγε αποδυτήρια με 1-0. Στο δεύτερο μέρος είδαμε μάλλον άλλο άθλημα.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αλτιντοπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε (80′ Γκρανέρο), Αλόνσο, Ντιαρά (66′ Οζίλ), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (66′ Καγιεχόν), Μπενζεμά.

Μπαρσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86′ Τιάγκο), Ινιέστα, Φάμπρεγας (88′ Κουένκα), Σάντσες (82′ Αντριάνο), Μέσι.

Πηγή :gazzetta.gr