Την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν ξεκινάει ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πολλές απουσίες στο ΣΕΦ, λόγω Eurobasket. Στη media day των «ερυθρόλευκων», μίλησαν ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιροπουλος, αλλά και ο αρχηγός της, Βασίλης Σπανούλης.

Και οι δύο τόνισαν πως στόχος των Πειραιωτών είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκαν και στην… τεχνογνωσία που έχουν οι Πειραιώτες στη Euroleague, που μια καλή πορεία αποτελεί ζητούμενο για εκείνους.

Σφαιρόπουλος: Στόχος της ομάδας οι τίτλοι

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας για την προετοιμασία που θα γίνει μετ’ εμποδίων, λόγω των απουσιών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω ότι μου δένει τα χέρια, αλλά θα πρέπει να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Είναι θετικό ότι έχω δουλέψει με όλους τους Έλληνες στο παρελθόν και ότι ξέρουν τι ζητάω και πως δουλεύω».

Στη πρόσθεσε: «Ακόμα και τον Μπόγρη τον είχα παίκτη για μία χρονιά στο παρελθόν. Αυτοί που μας λείπουν είναι οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Τιλί και ο Στρέλνιεκς. Είναι καλό το ότι έχουμε και τους Αμερικανούς από την αρχή μαζί. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο, αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Στόχος της ομάδας του είναι οι τίτλοι και να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις, με τον ίδιο να λέει ότι «ευχαριστώ τους κυρίους Αγγελόπουλους και φέτος. Έκαναν ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι μαζί ετοιμοπόλεμοι. Ο Ολυμπιακός πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Για το σύστημα της EuroLeague υποστήριξε ότι δεν είναι κάτι νέο πλέον, λέγοντας ότι «το ότι φτάσαμε πέρυσι μέχρι τον τελικό, σημαίνει ότι κάναμε πολλά πράγματα καλά. Μας λυπεί που δεν κατακτήσαμε την EuroLeague, αλλά δεν γίνεται να το κάνεις κάθε φορά. Έχουμε την τεχνογνωσία, ελπίζω να έχουμε και υγεία ώστε να έχουμε όλα τα πολεμοφόδια έτοιμα. Είναι μία πολύ απαιτητική EuroLeague, μετράει πολύ η διάρκεια, αλλά τα ξέρουμε όλα αυτά».

Για την παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ υποστήριξε: «Τον πίστευα εξ αρχής και πιστεύω ότι θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα φέτος».

Όσο για τη διατήρηση του ελληνικού κορμού της ομάδας του, είπε: «Ο βασικός κορμός είναι μία μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση. Για να κρατήσεις όλους αυτούς τους παίκτες, σημαίνει ότι τα συμβόλαιά τους ανεβαίνουν. Όταν έχεις έναν βασικό κορμό, αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις παραπάνω και αυτό κοστίζει παραπάνω σε μία ομάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχει μία ομάδα βασικό κορμό, γιατί ξέρουν όλη τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία. Ειδικά οι συγκεκριμένοι Έλληνες, που είναι παίκτες-νικητές, ξέρουν να κερδίζουν και να κατακτούν τίτλους».

Σπανούλης: Καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα όσα έκανε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λέγοντας: «Ξεκουράστηκα, αλλά κατάφερα να δουλέψω και σε μερικά πράγματα που είχα ανάγκη. Τώρα αρχίσαμε με την ομάδα. Εύχομαι μια καλή χρονιά με υγεία και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να ακούμε όσα μας πει ο κόουτς, να δουλέψουμε σκληρά. Η προετοιμασία είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τον αθλητή. Υπάρχουν τραβήγματα, υπάρχουν πιασίματα. Είμαστε επαγγελματίες».

Ο Σπανούλης στάθηκε στις απουσίες εν όψει του Eurobasket και στο πώς θα επηρεάσουν την πορεία της προετοιμασίας, λέγοντας: «Έχουμε και ένα αρνητικό με πολλούς διεθνείς που λείπουν και αυτό δεν μας βοηθάει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε αυτά που θα μας πει ο κόουτς και να τα κάνουμε στο παρκέ. Υπάρχει το Eurobasket και οι Εθνικές και μετά όταν επιστρέψουν οι διεθνείς να ενωθούμε και να γίνουμε ομάδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να φέρουμε τίτλους στην ομάδα και να είναι καλύτερη από την περσινή χρονιά».

Και κατέληξε, κάνοντας λόγο στον τρόπο με τον οποίο τελείωσε η περσινή σεζόν: «Υπάρχει κίνητρο. Αν δεν υπήρχε δεν θα ήμασταν εδώ. Δεν τελειώσαμε με τον τρόπο που θέλαμε πέρυσι. Στην EuroLeague κάναμε εκπληκτική πορεία πέρυσι. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε πολλούς τομείς και να είμαστε εμείς χαμογελαστοί».