Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Ιταλία είναι αυτό του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, του 23χρονου εξτρέμ της Φιορεντίνα, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα πολλών ομάδων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. Όμως, όπως αναφέρουν σήμερα οι Ιταλοί, το… ντέρμπι αυτήν τη στιγμή για τον παίκτη διεξάγεται μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ.

Η «Γηραιά Κυρία»… οργώνει το μεταγραφικό παζάρι για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής, με αρκετές περιπτώσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο, όπως του Άνχελ ντι Μαρία, του Ντάγκλας Κόστα, αλλά και του Μπερναρντέσκι. Τα αντίστοιχα ονόματα «παίζουν» και για τον σύλλογο του Μιλάνου, με εξαίρεση του Βραζιλιάνου. Αν και για τους νταμπλούχους ο άσος των «βιόλα» δεν είναι βασική προτεραιότητα, δεν εμφανίζονται καθόλου αρνητικοί στο να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Αντίθετα, οι «νερατζούρι» έχουν πιο ψηλά στη λίστα τους τον παίκτη, αλλά ξέρουν ότι έχουν έναν ισχυρό αντίπαλο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, και οι δύο ομάδες προσφέρουν 40 εκατ. ευρώ στη Φιορεντίνα για τον παίκτη και 5-6 εκατ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο σε εκείνον. Κάτι που σημαίνει ότι το εάν και πού θα μετακινηθεί, θα εξαρτηθεί καθαρά από τον ίδιο.