«Καταραμένη» αγωνιστική ήταν αυτή που πέρασε το Σαββατοκύριακο για τα «μεγάλα χαρτιά» του Τσάμπιονς Λιγκ, συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού!
Τα χαμόγελα από τις σπουδαίες νίκες που πανηγύρισαν ορισμένες από τις μεγάλες ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετατράπηκαν σε απογοήτευση και προβληματισμό στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα! Και το αντίστροφο…

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μεγάλο διπλό στην έδρα της Μαρσέιγ και όμως λίγες ημέρες αργότερα τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 2-0!

Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» μπορούν να ηρεμήσουν, διότι ακριβώς στην ίδια ακριβώς παγίδα έπεσε και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα της Ευρώπης, η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» εμφανίστηκαν χλωμοί μετά την σπουδαία νίκη τους επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και μοιραία ηττήθηκαν από την Χετάφε με 1-0!

Στη σχετική κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και η Μπάγερν Μονάχου. Η ικανοποίηση μετά το άνετο 3-1 επί της Βιγιαρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, γύρισε μπούμερανγκ. Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος, η Μάιντς με σκόρερ τον Αντρέας Ίβανσιτς προσγείωσε… ανώμαλα τους Βαυαρούς, πανηγυρίζοντας τη νίκη σε βάρος τους με 3-2.

Ακριβώς τα ίδια και για την Άρσεναλ, που βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού. Την εξασφάλιση της πρωτιάς μετά το 2-1 σε βάρος της Ντόρτμουντ, χάλασε η ισοπαλία λίγα 24ωρα πριν με τη Φούλαμ που τη διατήρησε μακριά από την πεντάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα ίδια και για την Πλζεν. Το σημαντικό διπλό στην έδρα της ΜΠΑΤΕ με 1-0 επισκιάστηκε από την ήττα στη συνέχεια στο πρωτάθλημα Τσεχίας από την Πρίμπραμ με 2-1. Όσον αφορά τη Λεβερκούζεν, οι οπαδοί της ξέχασαν αμέσως τη νίκη επί της Τσέλσι, αφού στο πρωτάθλημα η ομάδα ήρθε ισόπαλη με τη Χέρτα (3-3).

Τέλος, η Νάπολι δεν πανηγύρισε για πολύ τη σπουδαία της νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς στη Serie A αναγκάστηκε σε ισοπαλία στην έδρα της Αταλάντα με 1-1.

Αυτοί που έδειξαν χαρακτήρα…

Όπως γράψαμε παραπάνω, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Οι μεγάλοι σύλλογοι δηλαδή που απώλεσαν βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και… συνήλθαν στο πρωτάθλημα.

Τρανό παράδειγμα, η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» δεν τα έβαψαν μαύρα μετά το διπλό της Μπαρτσελόνα και στο κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος… διέσυραν την Κιέβο με 4-0! Το ίδιο και η Ίντερ. Το ισόπαλο 1-1 με την Τραμπζονσπόρ μεσοβδόμαδα εμφάνισε ξανά τα αγωνιστικά προβλήματα των «νερατζούρι», οι οποίοι ανέκαμψαν και έφυγαν με το διπλό από την έδρα της Σιένα με 1-0!

Όσο για τη Μαρσέιγ, το 1-0 του Ολυμπιακού στο “Βελοντρόμ” πείσμωσε τους Γάλλους,οι οποίοι έδειξαν τον καλό τους εαυτό στο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν, επικρατώντας με 3-0. Ηχηρό χαστούκι ήταν για την Ντόρτμουντ η ήττα της από την Άρσεναλ. Στην Μπουντεσλίγκα έδειξε το καλό της πρόσωπο, νικώντας τη Σάλκε με 2-0.

Το σοκ του 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ δεν επηρέασε τη Ζενίτ, η οποία στο πρωτάθλημα Ρωσίας έκανε το χρέος της και νίκησε 2-1 τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Το ίδιο ισχύει και για τους Κύπριους. 0-0 στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη (πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ) και νίκη στο πρωτάθλημα λίγες μέρες μετά επί της Ένωσης Παραλιμνίου με 2-0!

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία παρά την ήττα από την Πόρτο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αποδράσει με θρίαμβο από την έδρα της Καρπάτι (5-0). Από τη μεριά της η Μπενφίκα δεν έμεινε στο 2-2 του Ολντ Τράφορντ και επέστρεψε στα τρίποντα μετά τις νίκες επί της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 1-0.

Τέλος, η ήττα στο Λεβερκούζεν (2-1) δεν… ισοπέδωσε την Τσέλσι, η οποία έψαχνε το «θύμα» της στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Το όνομά του, Γουλβς. Οι «λύκοι» πλήρωσαν τα… σπασμένα και παραδόθηκαν στους Λονδρέζους. Τελικό σκορ 3-0 υπέρ της ομάδας του Αντρέ Βίλας- Μπόας!

Από νίκη σε νίκη

Υπάρχουν και οι ομάδες που δεν νοιάζονται από Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζουν όλες τις αντιπάλους με μοναδικό στόχο τη νίκη. Τρανό παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία διέσυρε 6-2 την Ντινανό Ζάγκρεμπ και ακολούθως την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-1.

Με σπασμένα «φρένα» η Πόρτο, η οποία κατατρόπωσε τη Σαχτάρ στην Ουκρανία με 2-0 και προσπέρασε στη συνέχεια το εμπόδιο της Μπράγκα με 3-2.

Απτόητη και η Λιλ, η οποία πανηγύρισε το διπλό επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με νίκη επί της Μπρεστ, όπως και η Βαλένθια! Οι «νυχτερίδες» δεν επαναπαύτηκαν στην επτάρα (!) επί της Γκενκ και έκαμψαν στη συνέχεια την αντίσταση της Βαγεκάνο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν!

Αδιόρθωτες

Δεν τους έφταναν οι απώλειες βαθμών στο Τσάμπιονς Λιγκ, την «πάτησαν» και στο πρωτάθλημα. Πρώτη και καλύτερη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα προβλήματα μετά την ισοπαλία 2-2 με την Μπενφίκα δεν διόρθωσε τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι έμειναν στο 1-1 και με τη Νιουκάστλ.

Η συμπολίτισσα Σίτι, ηττήθηκε από τη Νάπολι με 2-1 και αργότερα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1.

Η Οτελούλ παρέμεινε σε… χαμηλές πτήσεις, αφού η ήττα από τη Βασιλεία στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν της έβαλε μυαλό. Την Κυριακή, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κλουζ δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα και έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το διπλό (1-1).

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την Τραμπζονσπόρ. Οι Τούρκοι ήρθαν ισόπαλοι στην έδρα τους με την Ίντερ (1-1) και στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την Μπεσίκτας γνώρισαν την ήττα μπροστά στο κοινό τους με 1-0!

Ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ για την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (1-0 από την Πλζεν) και ισοπαλία στη συνέχεια στο πρωτάθλημα! Από τη μεριά της, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδειξε ότι δεν… χώνεψε τα έξι γκολ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο πρωτάθλημα έχασε πάλι βαθμούς από την Ίντερ Ζάπρεσιτς.

Από… σφαλιάρα σε σφαλιάρα είναι η μοίρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην ήττα μεσοβδόμαδα από τη Λιλ ήρθε και προστέθηκε ακόμη μία, αυτή τη φορά από την Ανζί στο πρωτάθλημα με 2-1. Τέλος, η Γκενκ σαφώς επηρεασμένη από τα επτά γκολ που δέχτηκε από τη Βαλένθια, παραδόθηκε και στις ορέξεις της Γάνδης (2-0).

*Η Βιγιαρεάλ αγωνίζεται το βράδυ της Δευτέρας και η Βασιλεία στις 3/12.

Πηγή: sday.gr