Και τι δεν χρειάστηκε η Τσέλσι για να κάμψει την αντίσταση της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και να προκριθεί στα προημιτελικά του Κάρλινγκ Καπ με 2-1. Αρχικά τον Τσεχ να εισέρχεται στη θέση του Τέρνμπουλ που αποβλήθηκε και να αποκρούει «κρύος» πέναλτι και έπειτα τον Στάριτζ στο 116΄της παράτασης να λυτρώνει τους συμπαίκτες του.

Ά Ημίχρονο

Ο Λουκάκου ήταν αυτός που σπατάλησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων έπειτα από προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Μαλουντά. Ο Σαχά απάντησε αμέσως μετά με καλό σουτ που ανάγκασε τον Τέρνμπουλ να επέμβει στο 10’

Στο 16’ οι «μπλε» είχα την μεγάλη ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ όταν ο Χάιτινχα ανέτρεψε εντός περιοχής των ΜακΈχραν με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Νικολά Ανελκά ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αστόχησε απογοητευτικά για την ομάδα του.

Μπορεί ο Ντρέντε να έμοιαζε ιδιαίτερα επικίνδυνος στη συνέχεια δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Καλού με τη βοήθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα που κατάφερε κάπως να χάσει την μπάλα, άνοιξε το σκορ στο 38’ για το 1-0.

Β’ Ημίχρονο

Ο Νικολά Ανελκά είδε στο δεύτερο ημίχρονο τον Μουτσα να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση σε προσπάθειά του και στο 58΄ τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν ολοκληρωτικά με τον Τέρνμπουλ να κάνει πέναλτι και να βλέπει και την κόκκινη κάρτα! Τα γάντια πήρε ο Πετρ Τσεχ που φρόντισε να δείξει γιατί παραμένει από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην Ευρώπη με το καλημέρα.

Χωρίς να προλάβει καλά καλά να ζεσταθεί απέκρουσε το πέναλτι του Μπέινς, απέκρουσε και το δεύτερο σουτ του Μπέινς που πήρε το ριμπάουντ και είδε με ανακούφιση το σουτ του Κέιχιλ από το δεύτερο συνεχόμενο ριμπάουντ να καταλήγει άουτ. Τα δυσκολότερα όμως δεν είχαν έρθει.

Με το αριθμητικό προβάδισμα υπέρ τους οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και έφτασαν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του ματς. Ο Σαχά στο 83’ ήταν αυτός που έκανε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Παράταση

Τίποτα δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αλλά νωρίς νωρίς στα πρώτα λεπτά του δεύτερου, αποβλήθηκε ο Ντρέντε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες. Ο Ανελκά για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να βρει στόχο στη συνέχεια σουτάροντας στο δοκάρι αλλά ο Στάριτζ στο 116’ πέτυχε το γκολ της λύτρωσης χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Έβερτον – Τσέλσι

Έβερτον: Μουτσα, Νέβιλ, Χάιτινχα, Ντιστέν, Μπέινς, Μπιλιαλεντινοφ, Φελαϊνί, Κέιχιλ, Ρόντγουελ, Ντρέντε, Σάχα
Πάγκος: Χάνεμαν, Χίμπερτ, Στρακουαλουρσί, Μπάρκλεϊ, Οσμάν, Κόουλμαν, Βέλιος

Τσέλσι: Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Λουίς, Άλεξ, Μπέρτραντ, Μαλουντά, Ρομέου, ΜακΈχραν, Ανελκά, Λουκάκου, Καλού
Πάγκος: Τσεχ, Λάμπαρντ, Τόρες, Μάτα, Μικέλ, Φερέιρα, Στάριτζ

Πηγή: sport-fm.gr