Γιουνάιτεντ… από τα παλιά θύμισε η νίκη της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο επί της Κρίσταλ Πάλας. Όχι για την απόδοσή της ή για τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, παρά μόνο για τον τρόπο που ήρθαν οι τρεις πόντοι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 2-1, χάρις σε ένα γκολ του Ιμπραϊμοβιτς λίγο πριν την εκπνοή, όπως δηλαδή, συνήθιζαν να κάνουν επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ουκ ολίγες φορές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάρει τη νίκη με κάποιο τέρμα στο φινάλε και σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις το έκανε με ανατροπή. To FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες εξ’ αυτών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2-1 (10/4/1993)

Δύο βαθμούς πάνω από την Άστον Βίλα ήταν οι «κόκκινοι διάβολοι», πριν τη διεξαγωγή της 38ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, όμως όλα πήγαιναν στραβά απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ και κινδύνευε να χαθεί το προβάδισμα τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 1-0 με το γκολ του Σέρινταν, όμως δύο γκολ του Στιβ Μπρους στο 86’ και στο 90’ έδωσαν τη νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 και την έφεραν μία ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα, μετά από 26 χρόνια. Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (3/3/2007)

Ένας όχι και τόσο συνήθης ύποπτος ήταν αυτός που «καθάρισε» το αγγλικό ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τζον Ο’Σέι εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση του Ρέινα στο φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο και με κοντινή προβολή χάρισε τη νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0, μέσα στο Άνφιλντ. Εκτός από μία νίκη επί της Λίβερπουλ, που έχει πάντα ξεχωριστή σημασία, αυτοί οι τρεις πόντοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από τους «μπέμπηδες». Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 3-2 (5/4/2009)

Μέχρι το 80ο λεπτό, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονταν πίσω με 1-2 και εφόσον παρέμενε μέχρι τέλους αυτό το σκορ, η Λίβερπουλ θα μείωνε τη διαφορά της στον ένα βαθμό. Σε εκείνο το σημείο ισοφάρισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο 18χρονος Φεντερίκο Μακέντα σκόραρε στο ντεμπούτο του, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 3-2 και δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλο προβάδισμα τίτλου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1 (24/1/1999)

Ένα γκολ του Ντουάιτ Γιορκ λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ισοφάρισε το τέρμα του Μάικλ Όουεν, «ανακουφίζοντας» τους φίλους της Γιουνάιτεντ. Κι αυτό, γιατί έστω και στο τέλος οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στο 1-1 και οδηγούσαν την αναμέτρηση, για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, σε επαναληπτικό, στο Άνφιλντ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, όμως, είχε διαφορετική άποψη και με δικό του γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (27/1/2010)

Τη νίκη την κρατούσε στα χέρια της, όχι όμως και την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, η Σίτι είχε επικρατήσει στην έδρα της με 2-1, ένα σκορ που είχε ισοφαρίσει στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ. Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, όμως ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και με το τελικό 3-1 έδωσε στην ομάδα του το εισιτήριο για τον τελικό. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 2-1 (26/5/1999)

Αδιαμφισβήτητα, η πιο επική νίκη στο φινάλε στην ιστορία του συλλόγου. Όχι ένα, αλλά δύο γκολ στις καθυστερήσεις πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε προηγηθεί με τον Μπάσλερ στο 6’ και κρατούσε σφιχτά το τρόπαιο μέχρι το 91ο λεπτό. Τότε, χτύπησε ο Σέριγχαμ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σόλσκιερ ολοκλήρωνε μία απίστευτη ανατροπή, που έδωσε το κύπελλο στους «μπέμπηδες» και έμεινε στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (20/9/2009)

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ως το κορυφαίο στην ιστορία. Η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί τρεις φορές (Ρούνεϊ, Φλέτσερ 2), με τη Σίτι να ισοφαρίζει ισάριθμες (Μπάρι, Μπέλαμι 2). Το τελευταίο γκολ των φιλοξενούμενων είχε σημειωθεί στο 90ο λεπτό και όλα έδειχναν πως το ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής θα έληγε ισόπαλο 3-3, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάικλ Όουεν διαμόρφωσε το τελικό 4-3 για τους «μπέμπηδες». Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους 1-1 (7/4/1999)

Μπορεί όλοι να θυμούνται τον επαναληπτικό του Τορίνο, όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν σε μία επική ανατροπή, γυρίζοντας το 2-0 σε 2-3, όμως το σημαντικότερο γκολ το είχαν πετύχει στον πρώτο ημιτελικό του Ολντ Τράφορντ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράιαν Γκιγκς είχε ισοφαρίσει σε 1-1, κρατώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πηγή: gazzetta.gr