Τίποτα δεν ήξερε για την απόλυση του ο Άγγελος Αναστασιάδης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΑΕΛ στην οποία γινόταν γνωστό, ότι ξηλώνεται όλο το τεχνικό επιτελείο των «βυσσινί». Ο έλληνας τεχνικός, το πρωί της Δευτέρας βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη αφού είχε ρεπό και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Λάρισα για να συνεχίσει κανονικά την δουλειά του, όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον ΣΠΟΡ FM, ότι ήταν πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Ο δημοσιογράφος του ΣΠΟΡ FM επικοινώνησε με τον έλληνα τεχνικό για να μάθει λεπτομέρειες για την απόφαση του Αλέξη Κούγια, αλλά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Αναστασιάδη, έπεσε από τα σύννεφα, όταν ο πρώην πλέον προπονητής της ΑΕΛ, του είπε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την απόλυση του, παρά το γεγονός ότι είχε βγει ανακοίνωση στο επίσημο site της ΠΑΕ, λίγη ώρα νωρίτερα. Το αστείο της ιστορίας, είναι ότι ο Αναστασιάδης δεν είχε ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει, αφού ρώτησε τον Βασίλη Βέργη στην επικοινωνία που είχαν, αν γνωρίζει κάτι ή αν αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση, οι λόγοι της απόλυσής του.

Το χρονικό του μαζικού «ξηλώματος» στην ΑΕΛ

Ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις στο προπονητικό τιμ της ομάδας, καθώς απέλυσε τον Άγγελο Αναστασιάδη, τους συνεργάτες του, τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Κυπαρίσση, αλλά και τους προπονητές των ομάδων των τμημάτων υποδομής. Μέχρι νεωτέρας την ευθύνη της πρώτης ομάδας θα έχουν οι Κώστας Ματζώκας και Βαγγέλης Τσώτσας. «Θέλω να κάνω την ΑΕΛ οικογένεια κι αν δεν τα καταφέρω θα φύγω κι εγώ. Συνήθως για να πάρω μια τέτοια απόφαση μετράω μέχρι το 100, αλλά στην περίπτωση του Αναστασιάδη μέτρησα μέχρι το 1.000», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, που δεσμεύτηκε πως μέχρι το ματς με τον Παναιτωλικό θα υπάρχει προπονητής στην ομάδα. Ήδη ακούγεται για τη θέση του προπονητή το όνομα του Σάκη Τσιώλη, που είχε απομακρυνθεί από τη θέση του τον Ιούνιο, ενώ κυκλοφορεί σενάριο και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει: 1. Την λύση της συνεργασίας της με τους κυρίους Άγγελο Αναστασιάδη, Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και Απόστολο Τερζή. 2. Την λύση της συνεργασίας της με τον κ. Θωμά Κυπαρίσση. 3. Την λύση της συνεργασίας της με τους κυρίους Σάκη Αναστασιάδη, Απόστολο Λιβανό και Γιάννη Βασιλείου. 4. Προσωρινά και ως την ανεύρεση προπονητή, την προπονητική μέριμνα της πρώτης ομάδας θα έχουν οι κύριοι Κώστας Ματζώκας και Βαγγέλης Τσώτσας. 5. Επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος της επαγγελματικής ομάδας αναλαμβάνει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και διεθνής σε επίπεδο Ελπίδων και Νέων, κ. Γιώργος Δοδοντσάκης. 6. Την γενική εποπτεία των ομάδων Κ20, Κ17 και Κ15, αναλαμβάνει ο κ. Μίλτος Ζιάκας, γνωστός προπονητής ομάδων της Θεσσαλίας και κάτοχος UEFA A’. 7. Στην θέση του προπονητή της Κ17 συνεχίζει ο κ. Ζήσης Ζιάγκας, ενώ την ομάδα Κ15 αναλαμβανει ο προπονητής, κ. Βασίλης Νάρης. 8. Μάνατζερ όλων των τμημάτων υποδομής καθώς και των Ακαδημιών της ΑΕΛ, αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Σελιώνης, βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και του ΟΦΗ, διεθνής με τις ομάδες Ελπίδων και Νέων κι επίσης, διοικητικός υπάλληλος της ΕΠΣΛ και γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΛ. 9. Διοικητικός υπεύθυνος όλων των ηλικιακών τμημάτων παραμένει ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Ηλίας Παλαιοχωρλίδης, ο οποίος είναι και γιατρός των ομάδων, συνεπικουρούμενος από τον κ. Οδυσσέα Κλάρα, ο οποίος παραμένει στην θέση του Επιμελητή. Πηγή: sport-fm.gr