Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Ζαν Αλέν Μπουμσονγκ με το που πάτησε το πόδι του σε Ελληνικό έδαφος. Οι δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στο Ελ. Βενιζέλος και ο Γάλλος δεν δίστασε να μιλήσει για τις φιλοδοξίες του

«Ήρθα εδώ για τον Παναθηναϊκό και για να κερδίσω τίτλους. Στην ομάδα υπάρχει ο Σισέ και ο Γκοβού τους οποίους γνωρίζω καλά. Πρέπει να μάθω και τους άλλους συμπαίκτες μου. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω αν μπορώ να γίνω και ο leader της ομάδας».
(…)
«Συνήθως όταν παίζεις για έναν νέο σύλλογο όπως η Λιόν δεν θες να φύγεις αλλά όταν παρουσιάζεται μια αλλά η μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και σε διαβεβαιώνει ότι σε θέκει στην ομάδα του δεν χρειάζεται να το σκεφτείς δεύτερη φορά».
(..)
«Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα χωρίς να θέλω να προσβάλλω τις υπόλοιπες. Εχει μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη και αυτό είναι καλό για εμένα αφού και εγώ έχω τις ίδιες φιλοδοξίες έχω. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει τις αντίστοιχες φιλοδοξίες με τη Λιόν».
(…)
«Πρώτα με νοιάζει να πάω καλά με τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία θα τα δούμε όλα. Επέλεξα τον Παναθηναϊκό γιατί είναι μια γνωστή ομάδα, παίζει στο Champions League, υπάρχουν καλές συνθήκες και έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπουμσονγκ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο κοστουμαρισμένος και με σφιγμένη τη γραβάτα. Μέχρι τώρα όλοι ήταν casual ντυμένοι ή με look παραλίας.