Η πρόθεση της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης για την ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι πλέον έτοιμη να πάρει… σάρκα και οστά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικούντες την «βασίλισσα» έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στο γήπεδο της ομάδας, με την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης.

Το τελευταίο εμπόδιο για να αρχίσουν οι εργασίες όμως είναι η έγκριση του έργου από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ρεάλ Μαδρίτης! Σε αυτή ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα παρουσιάσει το πρότζεκτ για το… νέο Μπερναμπέου, που έχουν ετοιμάσει οι συνεργάτες του. Εφόσον τα σχέδια αυτά ικανοποιήσουν τους συμμετέχοντες της ΓΣ της Ρεάλ, και εγκρίνουν τις αλλαγές, τότε, οι μπουλντόζες θα πάρουν… φωτιά!

Μεγάλο ρόλο στις εργασίες παίζει το γεγονός ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει πάρει την διαβεβαίωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης ότι επιτρέπει τις εργασίες, οι οποίες δεν θα περιοριστούν μόνο στον χώρο του γηπέδου.

Ως προέκταση μιας συμφωνίας μεταξύ του Δημαρχείου και της ομάδας θα παραχωρηθεί μέρος από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, παρά το γεγονός ότι το «Σαντιάγκο Μπέρναμπέου» βρίσκεται εντός πόλης, για να εξαπλωθεί ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, η Ρεάλ παραχώρησε στον Δήμο άλλους χώρους που είχε στην κατοχή της έτσι ώστε να υπάρξει μια ανταλλαγή εκτάσεων.

Όπως υποστηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, εκσυγχρονισμό τους αλλά και εργασίες για νέο χώρο για πάρκινγκ.

Αν και λεπτομέρειες για τους χώρους δεν έχουν γίνει γνωστές, έχουν διαρρεύσει οι πληροφορίες για τις προθέσεις της Ρεάλ Μαδρίτης για το εξωτερικό μέρος του γηπέδου! Αυτό θα θυμίζει την Allianz Arena, με την δυνατότητα αλλαγής του φωτισμού στα χρώματα της ομάδας.

Πρώτες εκτιμήσεις για τα έξοδα κατασκευών; Οι υπεύθυνοι της ομάδας αναφέρουν ότι θα ξεπεράσουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, έσοδα που θα προέρθουν από το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα εκτοξευθούν τουλάχιστον στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Πηγή: sport-fm.gr