Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόνι Πάρκερ, που σημείωσε 32 πόντους (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας με 76-65 και έκανε το 3 στα 3 στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Οι «τρικολόρ» με αυτόν τον τρόπο βρίσκονται στη πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου (σε ισοβαθμία με τη Σερβία) και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε η ομάδα του Ντιρκ Νοβίτσκι, με τον Γερμανό να πετυχαίνει 20 πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ.

Το μάτς:

Οι Γερμανοί μπήκαν με φόρα στην αναμέτρηση, από τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, και προηγήθηκαν με 7 πόντους στην αρχή του αγώνα. Οι Γάλλοι όμως αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 4 από τα «πάντσερ» (12-16) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος με την ομάδα του Νοβίτσκι να έχει τον πρώτο λόγο και τους παίκτες του Κολέ να δυσκολεύονται να τους σταματήσουν. Ωστόσο, ύστερα από ένα σερί του Τόνι Πάρκερ οι «τρικολόρ» κατάφεραν να μειώσουν στον έναν πόντο με τη λήξη του ημιχρόνου (29-28).

Το δεύτερο μέρος είχε τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, αφού αποτέλεσε έναν επιθετικό και αμυντικό μονόλογο για τους Γάλλους οι οποίοι, από το 22’ και μετά πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν. Μάλιστα κατάφεραν ήδη από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να έχουν εξασφαλίσει μία διαφορά της τάξεως των 18 πόντων (58-40).

Η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, αφού δεν άλλαξε καθόλου η εικόνα του παιχνιδιού. Ο Πάρκερ σκόραρε και ο Νοβίτσκι μπήκε στο παρκέ (αντικαταστάθηκε στα μέσα τη 3ης περιόδου και επανήλθε στις αρχές της 4ης) με σκοπό να μειώσει κάπως τη διαφορά. Έτσι το τελικό 76-65 έστειλε τη Γαλλία με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 28-29, 58-40, 76-65

Γαλλία
(Κολέ): Νόα 8 (7 ριμπάουντ), Μπατούμ 14, Σεραφίν 2, Πάρκερ 32 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τραορέ 4, Πιετρούς (6 ριμπάουντ), 2 Ντε Κολό 2, Ντιαό 2 (4 ριμπάουντ), Ζελαμπάλ 10.

Γερμανία
(Μπάουερμαν): Νοβίτσκι 20 (6 ριμπάουντ), Κέιμαν 8 (5 ριμπάουντ), Μπενζίνγκ 3, Σάφαρτζικ 12, Χάμαν 7, Σβέτχελμ 7, Στάιγκερ 6, Γιάγκλα 1, Όλμπρεχτ 1

πηγή: sportfm